Σαφέστατα η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ είχε τεράστια σημασία για την ΑΕΚ αφού τη διατήρησε στη μάχη του τίτλου και δεν την ανάγκασε να παλεύει για κάτι λιγότερο στη συνέχεια της δεύτερης φάσης. Την ίδια ώρα ωστόσο, είχε τη δική της σημασία στην προσπάθειά της για να σφραγίσει, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Την προηγούμενη αγωνιστική, η απόσταση από την τέταρτη θέση, η οποία δεν είναι βέβαιο ότι θα δώσει και θέση στην Ευρώπη, ήταν στους 5  βαθμούς. Τώρα όμως η διαφορά από την τέταρτη θέση είναι πλέον στο +7. Αυτό που καλείται να κάνει από ‘δω και μπρος, είναι να… κλειδώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, έχοντας το μυαλό της πρωτίστως στον τίτλο. Βλέποντας μόνο προς τα πάνω και το πώς θα καλύψει τη διαφορά από την κορυφή, θα μπορέσει ταυτόχρονα να εξασφαλίσει και την Ευρώπη.

Γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να μπορέσει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες. Η προετοιμασία για τον αγώνα με την ΑΕΛ αρχίζει ουσιαστικά την Τετάρτη, με την επιστροφή στις προπονήσεις.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στα πλευρά. Είναι, αυτή τη στιγμή, ο μοναδικός αμφίβολος. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Ιβάν Τρισκόφσκι.

Ανδρέας Βεντούρης