Εάν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες της για τον τίτλο, τότε η ΑΕΚ θα πρέπει πάση θυσία να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Το -6 από την κορυφή δεν της αφήνει περιθώρια για απώλειες και το μοναδικό ζητούμενο στο στάδιο της πρωτεύουσας, είναι το «διπλό».

Αν τα καταφέρει, θα ‘ναι και διπλό το κέρδος της, διότι αφενός θα παραμείνει στο κόλπο του τίτλου, αφετέρου θα σφραγίσει ουσιαστικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η διαφορά από τους «πράσινους» θα ανέλθει στο +11, ενώ στη χειρότερη περίπτωση θα διατηρηθεί το +7 από την ΑΕΛ. Άρα λοιπόν θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει μονάχα προς τα πάνω κι όχι προς τα κάτω…

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Γιωργαλλίδης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με στόπερ τους Καταλά και Μοϊσόφ, τον Ορτίθ δεξιά και τον Χαραλάμπους αριστερά. Ο τελευταίος έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Γκαρίδο.

Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέση οι Λαμπάν, Λαρένα και Τομάς. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα αγωνιστεί ένας εκ των Ακοράν-Χαραλαμπίδη, στο αριστερό ο Τέτε και ο Φλοριάν στην κορυφή. Το σενάριο αν δούμε τον Ακοράν στο κέντρο αντί του Τομάς, συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες.

Να σημειώσουμε ότι ο Μπόλιεβιτς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί. Ο Μαυροβούνιος μπορεί να προπονήθηκε το πρωί της Παρασκευής, αλλά ήταν σε χαλαρούς ρυθμούς αφού ακόμη δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πόδι. Εκτός είναι οι Τρισκόφσκι και Χέφελ.

Ανδρέας Βεντούρης