Το κάθε παιχνίδι έχει προφανώς τη δική του ξεχωριστή σημασία. Όσο περνάει ο χρόνος και οι αγωνιστικές, τα ματς που έχεις μπροστά σου, η σημαντικότητά τους είναι ακόμη μεγαλύτερη, ακριβώς διότι πλέον στενεύουν τα περιθώρια λάθος και απωλειών.

Αυτό ισχύει ξεκάθαρα για την ΑΕΚ. Βρισκόμενη στο -6 από την κορυφή, δεν έχει περιθώρια να χάσει άλλους βαθμούς, εάν θέλει να διατηρηθεί στη μάχη του τίτλου ή να μπει πιο δυναμικά σ’ αυτήν.

Αυτό που η ίδια καλείται να κάνει είναι να κερδίζει και να προσδοκά σε στραβοπατήματα του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα. Δεν εξαρτιέται από τα δικά της χέρια, αλλά για να ελπίζει θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει, αν όχι να μηδενίσει, τις δικές της απώλειες.

Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να καταφέρει να πάρει το «διπλό» μέσα στο ΓΣΠ στο αυριανό ντέρμπι με την Ομόνοια. Αυτό το ματς είναι κριτήριο για το πώς και με ποιο στόχο θα πορευτεί η ΑΕΚ στα εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αν κερδίσει, τότε μόνο με… αυτοκτονία θα χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα μπορεί να βλέπει μονάχα ψηλότερα. Αν χάσει, τότε αναγκαστικά θα βλέπει (ίσως και μονάχα) προς τα κάτω.

Είναι η ευκαιρία της να τελειώνει μια και καλή με την υπόθεση Ευρώπη και ταυτόχρονα να διατηρήσει τις πιθανότητές της για τον τίτλο. Πέραν τούτου, ας μην ξεχνάμε ότι τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι με τον Απόλλωνα στην «Αρένα» και το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Είναι απαραίτητο να πάει σ’ αυτή τη δυάδα αγώνων χωρίς απώλειες…

Ανδρέας Βεντούρης