Από την μια η διαφοροποίηση στον τρόπο παιγνιδιού της ομάδας, όπως επίσης η συχνή αλλαγή προσώπων τουλάχιστον στην μια από τις τρεις θέσεις, αλλά και το… ντεφορμάρισμα κάποιων ποδοσφαιριστών, είναι οι κύριες αιτίες για την προβληματική εικόνα που παρουσιάζει η μεσαία γραμμή της Ομόνοιας στα τελευταία παιγνίδια. Αυτή λοιπόν η μη ικανοποιητική λειτουργία ενός νευραλγικού χώρου, όπως είναι το κέντρο, έχει επιπτώσεις και στη συνολική λειτουργία της ομάδας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται κενά, κυρίως όμως πρόβλημα στην ανάπτυξη και στην οργάνωση του «τριφυλλιού» ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Γι’ αυτό και δημιουργούνται πλέον πιο λίγες φάσεις, γι’ αυτό και σε δυο προηγούμενα παιγνίδια η ομάδα είχε μείνει… άσφαιρη.
Αυτή τη φορά στην Ομόνοια ευελπιστούν ότι τα πράγματα θα είναι αλλιώς και θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα η μεσαία γραμμή, ώστε να μπορέσει και η ομάδα να αποδώσει καλύτερα και να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες τη νίκη.

«Κλειδί» στο όλο θέμα αποτελεί ο Σίλβα Κλέιτον. Τον τελευταίο καιρό είναι πολύ κάτω, αλλά αν καταφέρει αύριο και αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες του, τότε οι «πράσινοι» έχουν να κερδίσουν πολλά. Μαργκάσα και Μπρέβελντ αναμένεται να βρίσκονται στα αμυντικά χαφ και επίσης έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν, όχι μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και στο δημιουργικό. Η συγκεκριμένη τριάδα είχε παίξει και στον αγώνα με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ, όπου ειδικά στο α’ μέρος, είχε λειτουργήσει πάρα πολύ καλά, με αποτέλεσμα η απόδοση της ομάδας να ήταν πολύ ικανοποιητική. Με αυτό τον τρόπο περιμένει η τεχνική ηγεσία ότι θα λειτουργήσει η μεσαία γραμμή και στο αυριανό πολύ σημαντικό παιγνίδι, ώστε να έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στέλλα Σωκράτους