Δύσκολη αποστολή περιμένει την Ανόρθωση στο κύπελλο. Η κλήρωση έβγαλε τον Απόλλωνα, τον οποίο η ομάδα του Ρόνι Λέβι καλείται να αποκλείσει στις διπλές αναμετρήσεις, αν θέλει να δηλώσει παρών στον μεγάλο τελικό στις 24 Μαΐου. Ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου (18:00) στο Τσίρειο στάδιο και ο επαναληπτικός 10 Μαΐου (17:00) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Αξίζει να σημειώσουμε πως την τελευταία 15ετία η ομάδα της Αμμοχώστου έδωσε 12 παιχνίδια κόντρα στον Απόλλωνα για τον θεσμό του κυπέλλου. Από αυτά κέρδισε μόλις τα τέσσερα, με τελευταίο το 2-1 στις 21 Ιανουαρίου του 2009, για τα προημιτελικά. Ο Απόλλωνας μετράει έξι νίκες σε αυτά τα παιχνίδια και τέσσερεις στα τελευταία πέντε ενώ άλλα δύο παιχνίδια ολοκληρώθηκαν ισόπαλα.

Η τελευταία φορά που προκρίθηκε η Ανόρθωση κόντρα στον Απόλλωνα ήταν το 2008, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα ημιτελικά. Η «Κυρία» ηττήθηκε με 1-0 στο Τσίρειο αλλά έκανε την ανατροπή με το επιβλητικό 4-1 στον επαναληπτικό.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2011, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα ημιτελικά. Το πρώτο παιχνίδι στο Τσίρειο ολοκληρώθηκε ισόπαλο (1-1) και στον επαναληπτικό η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε με 2-1.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν μια φορά σε τελικό κυπέλλου, το 1998. Τότε η Ανόρθωση είχε πανηγυρίσει το τρόπαιο, επικρατώντας με 3-1, με γκολ των Κρισμάρεβιτς, Οκκά και Λουκά.

Στέλιος Δημοσθένους