Το τελευταίο διάστημα, οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν κατάφερναν να φτάσουν σε ψηλά επίπεδα απόδοσης, ενώ δύο φορές χάθηκε η ευκαιρία για να αγκαλιάσουν τον τίτλου του πρωταθλητή. Στον αγώνα με την ΑΕΛ, η κόκκινη του Βάντερ, δυσκόλεψε πολύ το έργο των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών που κλήθηκαν να κάνουν την υπέρβαση.

Μπορεί το ΑΠΟΕΛ να μην επέστρεψε στις εντυπωσιακές εμφανίσεις, όμως η αντίδραση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές και η εξασφάλιση της πρόκρισης μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν τα δύο στοιχεία που κρατούν στην ομάδα.

Παίκτες και προπονητής βρέθηκαν στο στόχαστρο τις προηγούμενες μέρες, όμως υπενθύμισαν για ακόμη μια φορά ότι αυτή η ομάδα έχει μέταλλο και νοοτροπία νικητή και είναι πολύ δύσκολο να την βγάλεις νοκ άουτ.

Το ΑΠΟΕΛ επανέκτησε τη χαμένη του δυναμική και ψυχολογία και μπαίνει στην τελική ευθεία με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με το στόχο του νταμπλ να είναι εφικτός. Το +4 από τη 2η θέση και η ευνοϊκή κλήρωση για τα ημιτελικά του κυπέλλου, δίνει τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν όνειρα για το απόλυτο των επιτυχιών.

Μέσα σε όλα αυτά, είναι και τα καλύτερα αγωνιστικά δεδομένα που διαμορφώνονται, μιας και η λίστα του ιατρικού δελτίου έχει μικρύνει. Η νίκη στον αγώνα με την Ανόρθωση είναι το ξεκάθαρο ζητούμενο για την ομάδα, που θέλει να κάνει ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και φέτος. Ο δρόμος για το νταμπλ είναι ορθάνοιχτος, με τους «γαλαζοκίτρινους» να καλούνται να βγάλουν τον εγωισμό που επέδειξαν στον αγώνα κυπέλλου και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Ανδρέας Ανδρέου