Ο αποκλεισμός από το ΑΠΟΕΛ άφησε αρκετό απόηχο για την ΑΕΛ και στην ομάδα της Λεμεσού είδαν ένα στόχο να χάνεται αφού έμειναν εκτός κυπέλλου. Η ΑΕΛ έχει σαν στόχο την Ευρώπη για τη νέα χρονιά και το κύπελλο ήταν ένας θεσμός που την ενδιέφερε. Τελικά με το 1-1 του επαναληπτικού έμεινε εκτός συνέχειας και της απομένει μόνο μέσω πρωταθλήματος να κυνηγήσει τον στόχο της.

Αυτός μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Πρώτον να τερματίσει τουλάχιστον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και δεύτερο να παραμείνει στην τέταρτη και να πάρει το κύπελλο μια εκ τον ΑΠΟΕΛ ή Απόλλωνα. Μόνο με αυτούς τους τρόπους η ΑΕΛ βγαίνει στην Ευρώπη. Ο πρώτος, να τερματίσει δηλαδή τρίτη, είναι ο πιο δύσκολος αφού είναι στο -7 από την ΑΕΚ και απομένουν μόλις πέντε αγωνιστικές. Ο δεύτερος είναι ίσως πιο εφικτός επί του παρόντος. Φυσικά στην ΑΕΛ θα κυνηγήσουν το απευθείας εισιτήριο όσο δύσκολο και αν φαντάζει τη δεδομένη στιγμή.

Στο θέμα της άδικης από όλες τις απόψεις αποβολής του Αρουαμπαρένα η ΑΕΛ δικαίως πνέει τα μένεα κατά του διαιτητή, υπάρχουν και άλλες φάσεις που διαμαρτύρεται η ΑΕΛ, αφού ο Ισπανός επιθετικός δεν φαίνεται να κάνει καμία παράβαση. Η μεγαλύτερη αδικία θα είναι αν τιμωρηθεί κιόλας με έξτρα αγωνιστικές ο Αρουαμπαρένα από τον αθλητικό δικαστή, αφού στο φύλλο αγώνος καταγράφηκε ως αιτία αποβολής η εξύβριση! Από εκεί και μπρος στην ΑΕΛ οφείλουν να σηκώσουν κεφάλι, αφού ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Μιχάλης Αριστείδου