Ο ΣΤΟΧΟΣ της κατάκτησης του πρωταθλήματος υλοποιήθηκε για το ΑΠΟΕΛ, έστω και από τον δύσκολο δρόμο και η επόμενη μέρα βρίσκει τους πρωταθλητές σε πυρετό διεργασιών για τη στελέχωση και το τελικό ξεκαθάρισμα στο ρόστερ. Ήδη τα περισσότερα από όσα θα ακολουθήσουν έχουν διαρρεύσει όσον αφορά το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν και είναι ξεκάθαρο ότι ένας ισχυρός κορμός διατηρείται στην ομάδα για τη νέα σεζόν.

ΔΙΑΝΥΣΑΝ αρκετό δρόμο στη διαδικασία των ανανεώσεων από το προηγούμενο διάστημα οι διοικούντες την ομάδα, γι’ αυτό και δεν έχουν βουνό να ανέβουν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Από τους βασικούς παίκτες έμεινε μόνο η περίπτωση Βινίσιους να ξεκαθαρίσει ενώ το θέμα Νεκτάριου Αλεξάνδρου είναι διαφορετικό και δεν τίθεται θέμα συζήτησης για το ότι θα παραμείνει στην ομάδα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ κέρδος του ΑΠΟΕΛ είναι ότι πάει με έτοιμη ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μιας και έχει φροντίσει να καλύψει το τεράστιο κενό της αποχώρησης του Πιέρου Σωτηρίου με την απόκτηση του «killer» στην αντίπαλη περιοχή Μίκαελ Ποτέ. Γι’ αυτό αν εξελιχθεί ομαλά και το θέμα Βινίσιους θα ριχτεί στη μάχη των προκριματικών με έτοιμη ομάδα και με ομοιογένεια για να αντιμετωπίσει το πρώτο μεγάλο στοίχημα της χρονιάς.

ΕΙΝΑΙ στα σκαριά και αρκετές άλλες μεταγραφές πέραν των Ποτέ και Ρουέδα και το ρόστερ θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την τρέχουσα σεζόν, αλλά η δοκιμασμένη συνταγή να μην προκύπτουν ουσιαστικές αλλαγές στην ομάδα που θα ριχτεί στη μάχη των πρώτων αγώνων στην Ευρώπη, δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για πετυχημένη παρουσία.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ μεγάλο και ουσιαστικό στόχο τόσο για το πρεστίζ όσο και για την εύρυθμη οικονομική λειτουργία της ομάδας η παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο και θα μπει σε αυτή τη διαδικασία αγώνων το ΑΠΟΕΛ, έχοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία. Ιδιαίτερα αν συνεχίσει και ο Τόμας Κρίστιανσεν θα είναι ουσιαστικά ίδια ομάδα, ίδια αγωνιστική φιλοσοφία και με αυξημένες πιθανότητες επιτυχημένης ευρωπαϊκής παρουσίας.

Κώστας Παναγιώτου