Για την απόκτηση τερματοφύλακα θα κινηθεί η ΑΕΚ τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο Τσάβι Ρόκα θα ψάξει για άσο, για τον απλούστατο λόγο ότι ο Χουάν Πάμπλο δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα και τη νέα σεζόν ενώ η επιστροφή του Μίνιο στην αγωνιστική δράση αργεί πολύ.

Ο Πάμπλο ήρθε στην ομάδα της Λάρνακας για να αναπληρώσει το κενό του συμπατριώτη του, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ στον δεύτερο γύρο. Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι είχε αποφασίσει να τερματίσει την καριέρα του, αλλά επέστρεψε στην αγωνιστική δράση λόγω της προοπτικής που του έδωσε η ΑΕΚ να αγωνιστεί για ακόμη λίγο καιρό. Δεν μπορεί όμως να υπολογίζεται ως βασικός πορτιέρο.

Ο Μίνιο βρίσκεται στην πατρίδα του ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης. Δεν πρόκειται με τίποτα να προλάβει την προετοιμασία, θα χάσει όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια – ακόμη κι αν η ΑΕΚ φτάσει μέχρι και τα πλέι οφ ενώ δεν θα είναι έτοιμος ούτε με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Υπολογίζεται ότι θα αρχίσει προπονήσεις κοντά στον Οκτώβριο, χωρίς να αποκλείεται να τραβήξει και μέχρι τον Νοέμβριο. Είναι μεγάλο το διάστημα αποχής και σίγουρα τεράστιο ρίσκο να περιμένει ο Ρόκα το πότε θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Ως εκ τούτου, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ θα κινηθεί για τερματοφύλακα το καλοκαίρι, που θα παλέψει με τον Γιωργαλλίδη για τη θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια…

Ανδρέας Βεντούρης