Το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο ο Κάρλος Σιλβέιρα ντα Γκράσα, Κάι, ο οποίος θα περάσει αύριο από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά, θα υπογράψει το συμβόλαιο του και θα ανακοινωθεί και επίσημα.

Ο 29χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, θα αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφή της Ομόνοιας, μετά τον Μαμαντού Καντέ, ο οποίος είναι αριστερό μπακ.

Σειρά παίρνουν οι υπόλοιποι και όπως φαίνεται θα είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι να συμπληρωθεί το ρόστερ… Οι «πράσινοι» έχουν στείλει συμβόλαια σε οκτώ-εννέα ποδοσφαιριστές με τους οποίους είναι σε ανοικτή γραμμή και αναμένεται η απάντησή τους. Οι λόγοι που υπάρχει μια καθυστέρηση στην ανακοίνωση περαιτέρω μεταγραφών είναι διάφοροι.

Ο πιο σημαντικός έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Πάμπος Χριστοδούλου επιμένει στους πρώτους στόχους του, αφού θέλει να φέρει στην ομάδα παίκτες ποιοτικούς που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Επειδή δεν είναι εύκολες περιπτώσεις και η αλήθεια είναι ότι οι ποδοσφαιριστές αυτοί, αξιολογούν και άλλες προτάσεις, ο Κύπριος τεχνικός, επιδεικνύει την ανάλογη υπομονή, αφού υπάρχει ακόμη χρόνος, με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά και οι προσπάθειες για ενίσχυση του ρόστερ με αξιόλογους παίκτες θα καρποφορήσουν.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί, δεν ισχύουν τα όσα λέγονται και γράφονται ότι υπάρχει καθυστέρηση στις μεταγραφές, για τις προκαταβολές, για κάποιους όρους των συμβολαίων (περίοδος καθυστέρησης πληρωμών για τρεις μήνες) ή γιατί ακόμη δεν τακτοποιήθηκε οριστικά η λύση της συνεργασίας κάποιων παικτών που είναι εκτός πλάνων.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου λοιπόν περιμένει πρώτιστα την απάντηση των ποδοσφαιριστών που είναι ψηλά στη λίστα του και μόνο αν ναυαγήσουν κάποιες περιπτώσεις, θα κοιτάξει τους επόμενους.

Στέλλα Σωκράτους