Σημαντική εκκρεμότητα που παραμένει για την τελική μορφή που θα πάρει το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, είναι η απόφαση και η κατάληξη της διαδικασίας σχετικά με το ποιος τερματοφύλακας δεν θα είναι κάτοικος Αρχαγγέλου.

Από την όλη διαδικασία εξαιρείται ο Μπόι Βάτερμαν ο οποίος λόγω της περσινής εξαιρετικής χρονιάς, αλλά και γιατί είναι ένας τερματοφύλακας τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Μάριο Μπέιν λόγω της κοινής τους καταγωγής. Απ’ εκεί και πέρα δεν είναι εύκολη ούτε η τελική απόφαση, ούτε και η όλη διαδικασία προκειμένου να μην μείνει στο ΑΠΟΕΛ ένας εκ’ των Ούρκο Πάρντο και Ράφαελ Ρόμο, ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία όπου συμμετέχει στην προετοιμασία, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό για τη θέση του «άσου».

Το γεγονός ότι συμμετέχουν και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν διαφοροποιεί το σκηνικό σε καμία περίπτωση όσον αφορά τη δυσκολία που υπάρχει για το όλο θέμα και γενικότερα πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει ο Μάριο Μπέιν μαζί με τους διοικούντες θα πρέπει να πάρουν και να υλοποιήσουν την τελική τους απόφαση.

Το σκηνικό είναι ρευστό και ενδεχομένως από κάποια πράγματα να διαφοροποιείται συνεχώς, καθώς πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικές περιπτώσεις των Πάρντο και Ρόμο. Ο πρώτος διατηρεί συμβόλαιο για ένα ακόμα χρόνο με πολύ ψηλές απολαβές, κάτι που προνοεί και πολύ ψηλότερη αποζημίωση αν αυτός θα είναι η τελική επιλογή αποχώρησης. Στην εξίσωση για τον Πάρντο μπαίνει σε κάποια στιγμή και η στενή σχέση που έχει δημιουργήσει με τον κόσμο της ομάδας. Ο Ρόμο έχει μεν χαμηλότερο από πλευράς απολαβών συμβόλαιο και η κουβέντα που γίνεται είναι μόνο για να παραχωρηθεί κάπου με τη μορφή δανεισμού για ένα και μόνο χρόνο. Το συμβόλαιο του Βενεζουελάνου τερματοφύλακα έχει ισχύ για την επόμενη τριετία.

Λογικά το όλο θέμα θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς καλό είναι να αποκρυσταλλωθούν τα πράγματα για να γνωρίζει και ο Μάριο Μπέιν τις τελικές επιλογές του για τον «άσο» και ο τερματοφύλακας που θα αποχωρήσει τις επιλογές που θα έχει ενώπιον του για να παίξει ποδόσφαιρο στη νέα σεζόν.