Ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας, Φίλιππος Δημητρίου, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ΟΛΑ ΜΑΛΕ στον Super Sport FM

Το ηχητικό: 


Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του: 

Για το τι κάνει σήμερα ο Φίλιππος Δημητρίου…

«Τίποτα, ξεκουράζεται. Έχουμε και προβλήματα με τα γόνατα».

Για τους τραυματισμούς του…

«Έφυγα στα 32 μου χρόνια. Μετά την εγχείρηση που έκανα στα 28 μου χρόνια οι γιατροί μου απαγόρευσαν να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο».

Πότε ξεκίνησες την καριέρα σου;

«Στα 16 μου χρόνια. Το 1974. Ξεκινήσαμε σε σκληρό γήπεδο, σε χώμα. Το 1972 έπαιζα στην Αναγέννηση Παλλουριώτισσας και μετά πήγαινα στα δεύτερα της Ομόνοιας. Πρωί με την Αναγέννηση και μετά στην Ομόνοια. Στα 12 μου χρόνια έπαθα ρήξη τετρακέφαλου. Φορούσα δύο κλατσάκια και έπαιζα τραυματίας. Δεν είχα αίσθηση του που πήγαινα».

Για τον αδερφό του…

«Έπαιζε τερματοφύλακας. Όταν έπαιζε η Ομόνοια στην Ελλάδα, ήταν ο τερματοφύλακας των δευτέρων».

Για το ότι ο αδερφός του ήταν αγνοούμενος…

«Βρέθηκαν πέρσι ήταν στην αρχή του πολέμου, έκανε θητεία στο Τρίκωμο και δεν τον ξαναείδα».

Για το στυλ του…

«Δεν φοβόμουν να πάω προς κάποιον αντίπαλο και να με κόψει. Κάποιος που μου θυμίζει το στυλ μου είναι ο Κωνσταντίνος Μακρίδης. Αυτά τα στοιχεία όμως τα έχασε στην Ομόνοια».

Αν νοσταλγεί τις παλιές εποχές…

«Ποιος δεν θέλει να έρθει πίσω στα παλιά και να σκεφτεί όλα όσα περάσαμε; Ήταν ωραίες στιγμές., ήταν κάτι το διαφορετικό από τη σημερινή εποχή. Τότε ήταν αγαπητοί όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ακόμα και με αντιπάλους, όπως για παράδειγμα ο Φίλιππος Καλοθέου, ήμασταν μαζί. Πίναμε καφέ και μετά ήμασταν αντίπαλοι. Μια φορά, σε ένα παιχνίδι, με έστειλε στο νοσοκομείο».

Για την αναγνώριση του κόσμου…

«Σε όποια χώρα και αν πάω, υπάρχει κόσμος που με αναγνωρίζει. Κατεβαίναμε στο Λονδίνο και ήταν λες και ήμασταν Λευκωσία».

Για την εποχή που σταμάτησε η κυριαρχία της Ομόνοιας…

«Νόμιζαν ότι είχε αστείρευτη πηγή από ταλέντα η Ομόνοια. Τους έλεγα ότι θα φύγει η φουρνιά μας και θα ψάχνουν το λάθος. Δεν φταίει το οικονομικό στην Ομόνοια. Υπήρχαν εποχές που είχε προϋπολογισμός με 18 εκ. ευρώ και δεν έκαναν τίποτα. Η δύναμη της ομάδας είναι τα άτομα που διοικούν και αποφασίζουν για παίκτες και ρόστερ. Αυτοί έχουν την ευθύνη».

Για το πώς βιώνει τη μιζέρια της Ομόνοιας των τελευταίων χρόνων…

«Τι να πεις… Είναι κατάντια. Όλους μας στεναχωρεί. Δεν μπορείς να βλέπεις μια Ομόνοια και να μην μπορεί».

Για τη νέα χρονιά…

«Είμαι αισιόδοξος λόγω του Πάμπου Χριστοδούλου. Ο άνθρωπος έδειξε έργο, είναι φιλόδοξος και γνώστης. Θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους. Θεωρώ ότι η δεύτερη χρονιά θα είναι καλύτερη για την ομάδα, γιατί αυτή την περίοδο υπάρχουν παίκτες που δεν κάνουν στην Ομόνοια».

Για την φιλία του με τον Χρίστο Στόιτσκοφ…

«Με τον Χρίστο είμαστε παραπάνω και από αδέλφια. Πέρσι έκανε μια τιμητική συνάντηση και μου έστειλε πρόκληση. Ήμασταν μέσα στους 30-40 υψηλά προσκεκλημένους. Ήταν ο Ντελ Πιέρο, ο Χάτζι, ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και πολλοί άλλοι. Όταν μιλά για μένα, είναι σαν να μιλά με τον Μέσι».

Για το πώς γνωρίστηκαν..

«Πηγαίναμε προετοιμασία στη Βουλγαρία, ερχόταν και αυτός στην Κύπρο με την ομάδα του. Όταν πήγαμε σε μια προετοιμασία ήταν 18 χρονών και μου είπε ότι ήθελε να έρθει στην Ομόνοια. Το απόγευμα ο Καϊάφας είπε «άφηστον να ψηθεί ακόμα λίγο». Την άλλη χρονιά πήγε στην Μπαρτσελόνα. Την πρώτη του χρονιά με φιλοξένησε. Όταν ήταν να φύγω μου κρατούσε το διαβατήριο. Δεν με άφηνε να φύγω».

Για το ότι η Ομόνοια δεν βγάζει παίκτες από την ακαδημία…

«Σημαίνει δεν γινόταν καλή δουλειά στις ακαδημίες. Δεν είναι τόσο εύκολο. Θα μπορούσε να βγάλει κάποιους παίκτες».