• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Άρεσε σε μικρά διαστήματα στη νίκη 2-1 επί της Άλκμααρ ο Παναθηναϊκός
20/07/2017 23:11

Θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Παναθηναϊκό το τελευταίο φιλικό τεστ με αντίπαλο την Άλκμααρ με τους πράσινους να επικρατούν με 2-1 έχοντας κάποια διαστήματα καλής μπάλας και όμορφων συνεργασιών κυρίως από τις δυο πλευρές με τους Χουλτ, Λουντ και Κουλιμπαλί, Χατζηγιβάνη.

Το τριφύλλι όμως πρέπει να καλύψει τα πολλά “νεκρά” διαστήματα που είχε αλλά και τα λάθη στις μεταβιβάσεις που έκανε και στο οποίο εστίασε ο Ουζουνίδης μετά το τέλος του αγώνα.

Στα θετικά για τους πράσινους ότι βρήκε και πάλι γκολ από τους Άλτμαν, Μολίνς και πως οι Καμπέσας, Λουτσιάνο πήραν έστω και μικρό χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τους Ολλανδούς χωρίς όμως να δείξουν το κάτι ιδιαίτερο.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε όπως και στα προηγούμενα δυο φιλικά έχοντας τον ίδιο σχηματισμό αλλά μια αλλαγή σε πρόσωπα με τον Κουρμπέλη να παίρνει τη θέση του Ρέις και να παίζει ως δίδυμο με τον Ζέκα.

Στο 4-4-1-1 που παρέταξε ο Ουζουνίδης χρησιμοποίησε τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά χρησιμοποίησε τον Κουλιμπαλί και αριστερά τον Χουλτ. Το κεντρικό δίδυμο της άμυνας ήταν οι Κουτρουμπής, Μολέντο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ζέκα, Κουρμπέλης ως δίδυμο με τον Χατζηγιοβάνη να καλύπτει το δεξί άκρο και τον Λουντ το αριστερό. Μπροστά τους ως ελεύθερος έπαιξε ο Άλτμαν και στη κορυφή ο Μολίνς.

Οι πράσινοι είχαν παρόμοιο πρόσωπο με τα προηγούμενα τρία φιλικά, συνοχή στην άμυνα και δυσκολίες στην ανάπτυξη, τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο. Βέβαια η Άλκμααρ σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς βγήκε με μεγαλύτερες αξιώσεις μπροστά από την εστία του Βλαχοδήμου ενώ και ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις και να φτάσει στο γκολ που του έδωσε το προβάδισμα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με τον Άλτμαν.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση άνηκε στον Παναθηναϊκό με τον Χατζηγιοβάνη να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ στο 5′ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Η απάντηση της Άλκμααρ ήταν άμεση με τον Φλαάρ να κάνει την ενέργεια και του σουτ και τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει.

Οι Ολλανδοί θα μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ στο 10′ όταν σε μια βαθιά μπαλιά η πράσινη άμυνα “κοιμήθηκε” ο Σόιτιενς βγήκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο αλλά έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ και έστειλε την μπάλα παράλληλα με την εστία του γκολκίπερ του τριφυλλιού.

Η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του Παναθηναϊκού χάθηκε στο 15′ όταν οι πράσινοι μετά από καλή κυκλοφορία έφτασαν έξω από την περιοχή με τελικό αποδέκτη τον Λουντ. Ο Φιλανδός επιχείρησε το σουτ αλλά ο Μπιζότ θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα διώξει σε κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα το τριφύλλι πίεσε με τον Χατζηγιοβάνη να κλέβει τη μπάλα, πήγε στο ένας-ένας και σούταρε με το δεξί με την μπάλα να περνάει αρκετά έξω.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια και για είκοσι λεπτά δεν συνέβη σχεδόν τίποτα. Στο 36′ ήρθε η επόμενη φάση στο ματς όταν ο Μολίνς μέσα στη περιοχή πέρασε υπέροχα τον αντίπαλο του ο οποίος τον κράτησε παρατεταμένα αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Ευαγγέλου έδωσε λανθασμένα συνέχεια στο παιχνίδι και δεν υπέδειξε το πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι στο 40′ απείλησαν και θα μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ όταν ο Στενχς έκανε τρομερή ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε.

ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ

Το τελευταίο πεντάλεπτο άνηκε στον Παναθηναϊκό που έφτιαξε τρεις φάσεις και αξιοποίησε στο έπακρο τη μια εξ αυτών πετυχαίνοντας και το γκολ. Αρχικά στο 42′ Ο Παναθηναϊκός βγήκε πολύ ωραία στην επίθεση. Η μπάλα έφτασε στον Χατζηγιοβάνη ο οποίος είχε πανεύκολη πάσα δεξιά στον Κουλιμπαλί. Δεν την έσπασε όμως με τον Ουζουνίδη να τα χώνει στον “μικρό”.

Δυο λεπτά αργότερα ο Άλτμαν βγήκε ως δεξί εξτρέμ και έκανε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι με τον Χατζηγιοβάνη να βγαίνει στη πορεία της μπάλας και να πλασάρει άστοχα όμως.

Στο 45′ είχαμε νέα όμορφη επίθεση του Παναθηναϊκού με τον Χατζηγιοβάνη να δίνει στον Κουλιμπαλί, αυτός πήρε τα μέτρα που είχε μπροστά του και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Άλτμαν ο οποίος έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε και στην πλάτη ενός αμυντικού των Ολλανδών, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 του τριφυλλιού.

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός βγήκε για το δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα αλλά με μια βασική αλλαγή που είχε να κάνει με την εμφάνιση του. Οι παίκτες του τριφυλλιού άφησαν τις πράσινες φανέλες στα αποδυτήρια και βγήκαν με τις μαύρες.

Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο το τριφύλλι βγήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και μη δίνοντας την ευκαιρία στην Άλκμααρ να έχει τη μπάλα στην κατοχή της αρκετή ώρα όπως στο πρώτο μέρος.

Μάλιστα το τριφύλλι απείλησε και πάλι πρώτο όταν στο 50′ ο Άλτμαν εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Κουλιμπαλί θα πάρει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα λίγο έξω.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΟΛΙΝΣ

Η πολύ καλή κυκλοφορία των παικτών του Παναθηναϊκού έφερε ένα πανέμορφο γκολ στο 58′. Ο Χουλτ συνδυάστηκε υπέροχα με τον Λουντ από τα αριστερά και ο Σουηδός έβγαλε τη σέντρα προς το κεφάλι του Μολίνς ο οποίος πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0. Ένα πανέμορφο γκολ για τους πράσινους βγαλμένο από τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού.

Πέντε λεπτά αργότερα η Άλκμααρ μείωσε πετυχαίνοντας ένα εξίσου ωραίο τέρμα. Ο Στενχς έπαιξε ωραία μέσα στη περιοχή το ένα-δυο και έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε όμορφα στην απέναντι γωνία για το 2-1.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ

Μετά το 70′ ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, άρχισε τις αλλαγές και έριξε στο ματς στο 71′ τον Καμπέσας αντί του Χατζηγιοβάνη ενώ άλλαξε και το σύστημα σε 4-3-3. Επίσης στο 77′ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Λουτσιάνο με τον Βραζιλιάνο στη κορυφή της επίθεσης αντί του Μολίνς.

Οι πολλές αλλαγές και των δυο τεχνικών όμως έριξαν το ρυθμό και μέχρι το τέλος του αγώνα δεν είχαμε κάποια αξιόλογη ευκαιρία που θα μπορούσε να αξιοποιήσει η κάθε ομάδα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το φιλικό παιχνίδι να λήξει χωρίς να αλλάξει κάτι και με τον Παναθηναϊκό να έχει ως κέρδος σε αυτά τα τελευταία λεπτά τη χρησιμοποίηση των Καμπέσας και Λουτσιάνο που έγραψαν τα πρώτα λεπτά συμμετοχής τους με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (71′ Κολοβέτσιος), Μολέντο (77′ Ευαγγέλου), Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης (71′ Ρέις), Χατζηγιοβάνης (71΄Καμπέσας), Λουντ (88′ Εμμανουηλίδης), Άλτμαν (77′ Δώνης), Μολίνς (77′ Λουτσιάνο).

ΑΛΚΜΑΑΡ: Μπίζοτ, Σβένσον, Φλάαρ (69′ Χατζηδιάκος), Βάιτενς, Ούβεγιαν, Φαν Όφεριμ, Βεγίνοβιτς, Σόιτιενς, Στενχς, Βέχορστ, Γιαχανμπάχς (35′ Ντάμπνει).


btm