• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Στα 190.000.000 ευρώ ο Εμπαπέ
21/07/2017 13:37

Η Μονακό περνάει σταδιακά στην αντεπίθεση για τον Κιλιάν Εμπαπέ, στην προσπάθεια να αποκρούσει το έντονο “φλερτ” των “μνηστήρων” του πιο μεγάλου επιθετικού ταλέντου στον κόσμο αυτήν τη στιγμή.

Μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση των πρωταθλητών Γαλλίας, με την οποία απειλούν τις ομάδες που περιτριγυρίζουν τον 18χρονο ποδοσφαιριστή με καταγγελία στη FIFA για παράνομη προσέγγιση του παίκτη, η εφημερίδα “Marca” αποκαλύπτει τα χρήματα με τα οποία ο σύλλογος είναι διατεθειμένος να αποχωριστεί τον Εμπαπέ: 190.000.000 ευρώ!

Θα πρόκειται με διαφορά για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αφού οι Μονεγάσκοι αξιώνουν σχεδόν διπλάσια χρήματα από εκείνα που δαπάνησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένα καλοκαίρι νωρίτερα για τον Πολ Πογκμπά.

Οι Μονεγάσκοι έφτασαν σε αυτό το ποσό όχι αυθαίρετα, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν τα χρήματα που ήταν διατεθειμένες να πληρώσουν οι μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου το καλοκαίρι του 2016 για τον Νεϊμάρ. Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για προτάσεις 190.000.000 ευρώ για τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Μπαρτσελόνα, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για ποσό που μπορούν και θέλουν να ξοδέψουν οι τρεις βασικοί “μνηστήρες” του διεθνή Γάλλου.

ΤΟ “ΣΠΙΤΙΚΟ” ΤΗΣ ΠΑΡΙ

Η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρεται για τον ποδοσφαιριστή είναι η βασική αντίπαλος της Μονακό στη Ligue 1, η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Γάλλοι προσφέρουν ρόλο βασικού στον ποδοσφαιριστή, προσφέρουν το πιο υψηλό συμβόλαιο που θα φτάνει τα 10.000.000 ευρώ καθαρά και επιπλέον, του παρέχουν “στέγη” στο… σπίτι του, αφού το Παρίσι είναι η πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αυτά ήταν και τα ατού που παρουσίασε ο Ουνάι Έμερι στη συνάντηση που είχε στη γαλλική πρωτεύουσα με τον πατέρα και ατζέντη του παίκτη, Γουιλφρέντ Εμπαπέ.

Υπάρχουν, βέβαια, δύο βασικά μειονεκτήματα: αφενός η Παρί δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μία μεταγραφή τέτοιου μεγέθους σε περίπτωση που ολοκληρώσει την αγορά του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα έναντι 222.000.000 ευρώ, αφετέρου η Μονακό δεν θέλει να ενισχύσει την άμεση ανταγωνίστριά της εντός των τειχών με τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή της.

ΤΑ ΘΕΛΓΗΤΡΑ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει εντείνει τις προσπάθειές της στην υπόθεση Εμπαπέ και προς το παρόν μοιάζει εκείνη που έχει το πιο υψηλό διαθέσιμο χρηματικό πακέτο για τη Μονακό. Ο σύλλογος έχει διαβεβαιώσει τον πατέρα του παίκτη ότι σκοπεύει να καταθέσει πρόταση που θα φτάνει τα 150.000.000 ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στο εξοδολόγιο των 153.000.000 ευρώ για τους Μπερνάρντο Σίλβα, Κάιλ Γουόκερ, Έντερσον και Ντόουγκλας Λουίζ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συναντήθηκε με τον ίδιο τον 18χρονο Γάλλο προ ημερών, σύμφωνα με την “Equipe”, και του έταξε θέση βασικού στην ενδεκάδα των “πολιτών”, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί με την τρίτη μεγάλη ομάδα που εποφθαλμιά τον παίκτη, τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΩΝ “BBC

Οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης έχουν καταθέση ήδη δύο προτάσεις για τον ποδοσφαιριστή και ετοίμαζαν τρίτη που θα έφτανε τα 133.000.000 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται και μπόνους. Από τη στιγμή που η Μονακό ανεβάζει τον πήχη τόσο ψηλά, μία τέτοια πρόταση αναμένεται να απορριφθεί, ωστόσο η άμεση πώληση του Άλβαρο Μοράτα για 80.000.000 ευρώ και εκείνη του Χάμες Ροντρίγκες που αναμένεται να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια, μετά από τον φετινό δανεισμό του στην Μπάγερν, ενίσχυσαν το ταμείο του συλλόγου.

Το καθαρό μεταγραφικό ισοζύγιο μέχρι στιγμής ανέρχεται σε -20.000.000 ευρώ για τους “μερένγκες”, κάτι που πρακτικά σημαίνει απεριόριστο χώρο στο μπάτζετ για να μπουν σε διαπραγματεύσεις με τη Μονακό για μία προσφορά που πλησιάζει τις απαιτήσεις της. Με έσοδα που αναμένεται να προσεγγίσουν τα 700.000.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2016-2017, οι Ισπανοί δεν θα έχουν οικονομικό πρόβλημα με την αγορά του παίκτη.

Ενδέχεται, όμως, να αποκτήσουν αγωνιστικό, αφού αυτό το καλοκαίρι ουδείς εκ των Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ ή Καρίμ Μπενζεμά είναι προς πώληση. Από τη στιγμή που η… μπόρα με τον Πορτογάλο μοιάζει να περνάει και ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν έχει απαξιώσει τους άλλους δύο του “BBC”, παρά τη “φτωχή” συνεισφορά τους στην περσινή σεζόν, ο Εμπαπέ πιθανόν να αποκτηθεί και απλά να χρησιμοποιείται στο rotation, όπως ο Μοράτα.

Κάτι τέτοιο δεν φαντάζει ως αποδεκτή προοπτική για τον παίκτη και τον πατέρα του, με συνέπεια η Ρεάλ Μαδρίτης, όσο κι αν είναι η προτιμητέα ομάδα, αυτήν τη στιγμή να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Γι’ αυτόν τον λόγο, η “Marca” παρουσιάζει και ένα ιδιαίτερο σενάριο, αγοράς του ποδοσφαιριστή από τη Ρεάλ αυτό το καλοκαίρι, αλλά και δανεισμού του πίσω στη Μονακό, μέχρι να δημιουργηθεί κενό στην ενδεκάδα.

 


btm