Ο Νίκος Νικολάου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ΟΛΑ ΜΑΛΕ στον Super Sport FM 104.0.

Απολαύστε την συνέντευξη:

Για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα…

«Ξεκίνησα από τον Απόλλωνα. Εκεί έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα. Ακολούθησε η Νέα Σαλαμίνα και η Ανόρθωση. Στον Απόλλωνα είχα κάποια μικρά προβλήματα και έφυγα δύο φορές, σε μικρή ηλικία. Μου άρεσε να παίζω, δεν είχε σημασία που θα έπαιζα. Στα 18 πήγα στρατό και σταμάτησα το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο. Κάπου εκεί ήρθε η Νέα Σαλαμίνα».

Για την πορεία του στη Νέα Σαλαμίνα…

«Εκτιμώ πολύ την ομάδα. Τα πρώτα χρόνια πέρασα εξαιρετικά. Υπήρχε έντονο κυπριακό στοιχείο και είχαμε μια καλούτσικη ομάδα. Λίγο προς το τέλος χάλασαν κάποια πράγματα, όμως εκτιμώ την ομάδα».

Για την μετακόμιση του στην Ανόρθωση…

«Η μεταγραφή κόστισε 275.000 λίρες. Επιχείρησαν μια βαθιά ανανέωση και ήταν μια νέα προσπάθεια με πολλά προβλήματα».

Για τα πρώτα χρόνια στην Ανόρθωση…

«Το πρόβλημα ήταν οικονομικό. Τότε δεν άφηνε την ομάδα να ηρεμήσει και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Υπήρχαν πολλά προβλήματα. Τα πρώτα χρόνια στην Ανόρθωση ήταν πολύ δύσκολα».

 

Για τις επιτυχίες με την Ανόρθωση…

«Το 2005 κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Στην αρχή της χρονιάς ήμασταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπήρχαν προσφυγές 20 ποδοσφαιριστών. Δεν υπήρχε ομάδα. Έγινε μια καινούργια προσπάθεια, ανέλαβε ο Ανδρέας Παντελή με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Διευθετήθηκε το οικονομικό και αυτό μας βοήθησε. Υπήρχαν πολλά προβλήματα. Ήμασταν 6-7 μήνες απλήρωτοι. Ήταν τραγικές καταστάσεις. Και το 2003 θα μπορούσαμε να πάρουμε πρωτάθλημα με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη. Μπορεί να υπήρχαν προβλήματα, όμως η ομάδα είχε τη νοοτροπία και το βάρος της φανέλας».

 

Για το έπος της Τραπεζούντας…

«Έγινε η κλήρωση και ήμασταν σε περίοδο προετοιμασίας. Μαζί ήταν και ο Κινκλάτζε. Εμείς δεν ξέραμε τίποτα από τούρκικο ποδόσφαιρο. Αντίθετα ο Κινκλάτζε ήξερε κάτι περισσότερο. Μου είπε «Νο chance». Ήταν πολύ μεγάλα τα μεγέθη. Αυτό που δεν ήξερε ήταν το κλίμα που δημιουργήθηκε στη συνέχεια. Όλος ο κόσμος ήταν υπέρ της Ανόρθωσης. Η πρόκριση οφείλεται στην πολύ καλή προετοιμασία που είχε η ομάδα. Πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο ΓΣΠ και τα καταφέραμε. Όλα αυτά που έκαναν οι Τούρκοι λειτουργούσαν υπέρ μας. Μας δυνάμωσαν πολύ. Δεν σκεφτόμασταν τίποτα άλλο».

Αν ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας του…

«Ναι. Το έχω πει πολλές φορές. Το αντιλαμβάνομαι όσο περνά ο καιρός. Για μένα η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή της περιόδου 2004-2005. Αυτή ήταν μια εξαιρετική ομάδα».

Για το πώς διαχειρίστηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια το ότι ήταν παίκτης – προπονητής…

«Είναι πολλά που πρέπει να σκεφτείς και να κάνεις. Υπήρχε και πολύ μεγάλη πίεση. Τότε ήταν σαν μια Θεότητα. Και ο ίδιος έβαζε πίεση στον εαυτό του».

Για το σπρώξιμο του στον διαιτητή Ανδρέα Δημητρίου στον αγώνα με την Ομόνοια το 2006…  

«Είναι κάτι που έχω μετανιώσει στην καριέρα μου. Το παραδέχομαι. Άλλωστε το είπα και στον ίδιο. Ήμουν απόλυτα σίγουρος για τη φάση. Στην ένταση έπεσε η κουρτίνα και έγινε ότι έγινε. Ήταν ένα λάθος από μένα, το παραδέχτηκε και ζήτησα και συγνώμη».

Για τα γεγονότα του 2008 στην Ανόρθωση…

«Κανείς δεν υπολόγιζε τι θα ακολουθούσε. Ακόμη το πληρώνει η ομάδα. Δεν ήξερα τι γινόταν. Τα έμαθα μετά το τέλος του αγώνα με την Βέρντερ. Πράγματα συνέβησαν και πιο πριν. Ήταν μια παράξενη κατάσταση. Υπήρχαν θέματα από όλους και στη μέση ήταν η ομάδα. Η ομάδα δεν είχε τη δύναμη. Μέχρι εκεί μπορούσε η ομάδα».

Για τον αποκλεισμό από την Γκέφλε…

«Υπάρχει μεγάλη ευθύνη για όλους. Όποτε προσπαθώ να φέρω αυτό το παιχνίδι στο μυαλό μου, δεν μπορώ να δώσω τον λόγο. Υπήρχαν πολλά πράγματα που δεν ήταν σωστά. Αυτό το παιχνίδι δεν μου κάθεται. Όλα πήγαν στραβά και δεν ξέρω την αιτία. Δεν υπήρχε καλή προετοιμασία, δεν ήταν καλές οι συνθήκες. Στο δικό μου μυαλό δεν είναι ξεκάθαρο το τι έφταιξε. Ήταν από τις χειρότερες μου μέρες στο ποδόσφαιρο».