Το σκηνικό στο τηλεοπτικό τοπίο όσον αφορά την πενταετία 2019-2024 ή την τριετία 2019-2022 ακόμα παραμένει ρευστό και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ποια κατάληξη θα προκύψει.

Από τις 14 ομάδες Α’ κατηγορίας, μέχρι τώρα οι 12 έχουν κατασταλάξει με τις τηλεοπτικές πλατφόρμες και γίνεται μεγάλη μάχη για ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση που έχουν τη δυνατότητα να… κάνουν παιχνίδι με τους δικούς τους όρους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα καλύτερα δυνατά τηλεοπτικά συμβόλαια. Επίσης ακόμα δεν έχει εκχωρήσει σε κάποια πλατφόρμα τα τηλεοπτικά της δικαιώματα η Πάφος.

Μέσω του πακέτου της ΚΟΠ θα προβάλλονται από τη Cytavision οι εντός έδρας αγώνες για Απόλλωνα, ΑΕΛ, Εθνικό, Αλκή, Ολυμπιακό, Δόξα, Άρη και Νέα Σαλαμίνα, η Ομόνοια ανανέωσε το συμβόλαιο της με την Primetel, η οποία εξασφάλισε και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΑΕΚ, ενώ ο Ερμής έκανε την αρχή για να εισέλθει στο παιχνίδι των τηλεοπτικών και η Cablenet.
Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, διαμορφώθηκε ένα νέο σκηνικό στο οποίο μπορεί να έχει τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων η Cytavision, όμως το μεγάλο παιχνίδι γίνεται για το που θα κατασταλάξουν ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση, καθώς πρόκειται για ομάδες που μπορούν να προσελκύσουν χιλιάδες συνδρομητές.

Το ΑΠΟΕΛ με τις συνεχόμενες επιτυχίες και τη μόνιμα πρωταγωνιστική πορεία, διαθέτει το πιο ισχυρό τηλεοπτικό προϊόν και είναι σε θέση ισχύος για την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Γι’ αυτό και τα ποσά που του προσφέρονται έχουν εκτοξευτεί σε σχέση με τα προηγούμενα συμβόλαια, ενώ για την Ανόρθωση αν και δεν υπήρχαν επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια, ο Ανδρέας Παντελή έχει καταφέρει να θέσει το θέμα των τηλεοπτικών σε επίπεδο που θα μπορεί να επωφεληθεί η ομάδα το καλύτερο συμβόλαιο που είχε ποτέ στην ιστορία της. Οι ομάδες που παραμένουν χωρίς δέσμευση, πολιορκούνται και σύντομα θα πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ