• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Χάσι: «Γι’ αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό…»
21/08/2017 22:15

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι, υπέδειξε τους λόγους για τους οποίους ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των “ερυθρολεύκων” και τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες στη Ριέκα.

Ο Ολυμπιακός αναμετράται με τη Ριέκα (22/8, 21:45) στο “Stadion HNK Rijeka” για τη ρεβάνς των playoffs του Champions League και ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων” παραδέχθηκε ότι περιμένει την κροατική ομάδα να παίξει αμυντικά, τονίζοντας ότι ανέλαβε το πόστο του προπονητή στους Πειραιώτες όχι μόνο για να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε:

– Για το τι σημαίνει για τον ίδιο να οδηγεί τον Ολυμπιακό στους ομίλους του UEFA Champions League: “Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα, για αυτό ήρθα εδώ. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα, όχι μόνο για να προκριθεί στους ομίλους αλλά και να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο, να συνεχίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Διότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να το πετύχουμε αυτό. Αν αύριο τα πράγματα πάνε καλά για εμάς και στο τέλος έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, θα είμαστε πολύ κοντά στο στόχο μας και θα είναι και αυτό που είναι οι φίλαθλοι μας στην Ελλάδα”.

– Για το τι θα πρέπει να κάνει αύριο ο Ολυμπιακός, για να εξασφαλίσει την πρόκριση: “Να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι, όπως κάναμε και στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη. Σαν ομάδα πιστεύω πως αυτό είναι το πιο σημαντικό, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν και να πάρουμε την πρόκριση”.

– Εάν περιμένει καλύτερη την Ριέκα αύριο επειδή αγωνίζεται στην έδρα της: “Η Ριέκα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ομάδα για να την κερδίσεις. Έχουμε δει στα τελευταία της παιχνίδια πως είναι μια πάρα πολύ οργανωμένη ομάδα, έχει παίκτες με πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση, παίζουν πάρα πολύ καλά στις αντεπιθέσεις. Είναι μια ομάδα που δημιουργεί προβλήματα στον αντίπαλο. Δεν πιστεύω πως η Ριέκα θα ανοιχτεί, ούτε θα παίξει φουλ επίθεση. Πιστεύω όμως πως θα μας προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Εμείς στο πρώτο παιχνίδι, κάναμε ένα τέλειο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο το μόνο που μας έλειψε ήταν ένα γκολ. Παρόλα αυτά, εκείνοι άντεξαν στην πολύ μεγάλη πίεση που τους ασκήσαμε και κατάφεραν να πετύχουν εκτός έδρας γκολ, πράγμα σημαντικό σε αυτή τη διοργάνωση. Πιστεύω πως αύριο η Ριέκα θα είναι πολύ επικίνδυνη, στα πρώτα 15-20 λεπτά θα μας πιέσει αρκετά, αλλά εμείς πρέπει να τρέξουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες, για να μπορέσουμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε απέναντι τους”.

– Για το πως θα αντιμετωπίσετε την Ριέκα: “Περιμένω ένα παιχνίδι αρκετά αμυντικογενές και οι δύο ομάδες θα παίξουν αρκετά αμυντικά. Δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να επιτευχθεί τέρμα. Ελπίζω όμως οι παίκτες μου το καταφέρουν και αυτό να κρίνει και στο τέλος το ματς”.

ΟΦΟΕ: “ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΡΙΕΚΑ”

O Βέλγος μέσος του Ολυμπιακού, Βάντις Οτζίτζα Οφόε από την πλευρά υποστήριξε ότι είναι πανέτοιμος για τη ρεβάνς των “ερυθρολεύκων” στη Ριέκα και τόνισε ότι δεν φοβάται την έδρα των Κροατών, καθώς και στον προηγούμενο γύρο οι “ερυθρόλευκοι” δοκιμάστηκαν σε εχθρικό περιβάλλον (Βελιγράδι). Αναλυτικά όσα είπε:

– Πόσο διαφορετικό περιμένει το αυριανό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο στο “Γ. Καραϊσκάκης”: “Όλη η ομάδα είναι πάρα πολύ ικανοποιημένη για την πολύ καλή απόδοση που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι. Είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι ανατρέποντας το σκορ υπέρ μας. Αύριο το παιχνίδι το περιμένω κάπως διαφορετικό γιατί ο αντίπαλος θα προσπαθήσει περισσότερο να διεκδικήσει το ματς. Όμως εμείς θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι για να πάρουμε την πρόκριση”.

– Για το τι στοιχεία πρέπει να έχει αύριο ο Ολυμπιακός για να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα και να πάρει την πρόκριση: “Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε μία μάχη και είμαστε σίγουροι πως αν καταφέρουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας και τις κάνουμε πράξη, θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα”.

– Εάν τον προβληματίζει η έδρα της Ριέκα: “Όχι δεν είναι κάτι που με προβληματίζει. Σίγουρα θα είναι ένα διαφορετικό περιβάλλον σε σχέση με τη δική μας έδρα, όμως δεν είναι κάτι που μας φοβίζει γιατί και στην προηγούμενη φάση αγωνιστήκαμε σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Εμείς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας, να έχουμε το μυαλό μας στον αγώνα και να πάρουμε την πρόκριση”.

– Για το πιο είναι το σχέδιο που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση που η Ριέκα αύριο σκοράρει πρώτη: “Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο, εμείς στο μυαλό μας έχουμε φυσικά να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Όμως αν αυτό δεν συμβεί και δεχθούμε πρώτοι γκολ, δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου, εμείς θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι όπως κάναμε και στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας που συνέβη το ίδιο ακριβώς”.

– Πως θα αισθάνεται που πριν λίγα χρόνια αγωνιζόταν στην Ρόδεραμ Γιουνάιτεντ και πως τώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν τους ομίλους του UEFA Champions League: “Έτσι είναι η ζωή. Καμιά φορά δεν ξέρεις που μπορεί να οδηγηθείς και τι δρόμους μπορεί να ακολουθήσεις. Ήταν μια επιθυμία του προπονητή και αφού ο προπονητής πίστευε πως έπρεπε να περάσω από εκεί, το έκανα, πέρασα πολύ ωραία και αγάπησα τους ανθρώπους εκεί. Όμως, αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος με τη δουλειά που έχω να κάνω τώρα και είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα για να προκριθούμε στους ομίλους του UEFA Champions League”.


btm