• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Σούπερ νίκη για Πάφο! (2-1 την Ομόνοια στο Παφιακό)
16/09/2017 20:58
Σούπερ νίκη για Πάφο! (2-1 την Ομόνοια στο Παφιακό)

Η Πάφος πανηγύρισε τη πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-1 της Ομόνοιας στο Παφιακό, σε ένα παιχνίδι με ένταση, διαμαρτυρίες και αρκετές ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Καμαρά στο 60ο λεπτό, ισοφάρισε η Ομόνοια προσωρινά με τον Ντάρμπισαϊαρ, για να δώσει τη νίκη στη Πάφο ο Γιάντζα στο 77΄.

Το παιχνίδι:

Παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό στο Παφιακό με τις δυο ομάδες να μπαίνουν ορεξάτες και να δείχνουν διάθεση να επιτεθούν. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο 10λεπτο, η Ομόνοια άρχισε να βάζει πίεση και με μακρινές μπαλιές οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να βρουν τον Ντάρμπισαϊαρ. Στο 15ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς όταν ο Κανού πλάσαρε τον  Κόπριβετς με τον τερματοφύλακα της Πάφου να αποκρούει. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντομίγκεζ πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Ντάρμπισαϊαρ πριν κάνει την κεφαλιά ενώ στο 21ο λεπτό  και πάλι ο Άγγλος βρέθηκε στην περιοχή αλλά ανακόπηκε από τους αμυντικούς. Η Πάφος ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις κυρίβως με τους Ντεούλ και Μπρουλς ενώ και ο Ζαχαρίου ήταν δραστήριος. Με το ρολόι στο Παφιακό να δείχνει το 26ο λεπτό ήρθε η δεύτερη καλή στιγμή για την Ομόνοια με τον Γκονζάλες, ο οποίος με σουτ ανάγκασε τον Κόπριβετς στη δεύτερη μεγάλη του απόκρουση στο ματς. Στη συνέχεια το ματς απέκτησε ένα «τρελό» ρυθμό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει. Στο 36΄ ο Ζαχαρίου μπήκε στην περιοχή του Παναγή αλλά έχασε το κοντρόλ ενώ στο 39΄ ήταν η σειρά του Χριστοφή να κάνει ένα δυνατό σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Γκάμποβ να κουβαλάει μπάλα, να στρώνει στον Γιάντζα, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα απελπιστικά έξω.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πάμπος Χριστοδούλου γύρισε το σχηματισμό σε 4-4-2 με τον Λόπες να παίρνει τη θέση του Μαδούρο. Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά στην επανάληψη και άγγιξε το γκολ στο 51ο λεπτό όταν μετά από γύρισμα του Λόπες ο Κανού βρέθηκε μόνος με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα αλλά έστειλε την μπάλα έξω. Κόντρα στη ροή του ματς, με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η Πάφος άνοιξε το σκορ. Αφού έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Ζαχαρίου, τη θέση του πήρε ο Καμαρά που λίγα δευτερόλεπτα αφότου πέρασε στο ματς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από γύρισμα του Μπρουλς και την άμυνα του «τριφυλλιού» ανήμπορη να αντιδράσει. Το γκολ επηρέασε τη συγκέντρωση των παικτών του Πάμπου Χριστοδούλου που συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ και λυτρώθηκαν στο 71ο λεπτό, όταν ο Λόπες πήρε μπάλα, έδωσε στον Ντάρμπισαϊαρ και ο Άγγλος με πλασέ νίκησε τον Κόπριβετς. Το ματς ξεκίνησε από την αρχή με το τελευταία τέταρτο να είναι δραματικό. Οι ισορροπίες διαφοροποιήθηκαν και πάλι στο 77΄ όταν ο Φαμπρίτσιο υπέπεσε σε παράβαση σε μαρκάρισμα του στον Κοβαλένκο, με την Πάφο να κερδίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζάντζα που ήταν εύστοχος, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Άμεσα προσπάθησε να αντιδράσει το «τριφύλλι» αλλά ο Λόπες σπατάλησε κραυγαλέα ευκαιρία στο 80ο λεπτό όταν από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα άουτ ενώ στο 86΄ και πάλι μπροστά από την εστία του Κόπριβετς, δεν κατόρθωσε να τελειώσει ιδανικά για την ομάδα του τη φάση. Μάλιστα, στο 90+3΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή με τον Πογιέτ να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Το τελευταίο σφύριγμα του Κώστα Ψευδιώτη βρήκε την Πάφο να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.

Κίτρινες: Χόριτς, Μπρουλς, Κοβαλένκο/Δημητρίου, Γ. Σοάρες, Α. Σοάρες.

Κόκκινες:

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης

Βοηθοί: Δώρος Τούρος, Ευαγόρας Ευαγόρου

Πάφος: Κόπριβετς, Ντομίνγκεζ, Χόριτς, Πογιέτ, Μπρουλς, Ζαχαρίου(59΄ Καμαρά), Ντεούλ(74΄ Κοβαλένκο), Γκάμποβ(83΄ Κομπανί), Γιάντζα, Μεχντί, Γκουλόν.

Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου, Φαμπρίσιο(84΄ Κατελάρης), Γουίλιαμ, Μαργκάσα, Μαδούρο(46΄ Λόπες), Άλεξ, Κανού, Λεάντρο(74΄ Τζαρτζίνιο), Χριστοφή, Ντάρμπισαϊαρ.


btm