• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Η συνέντευξη του Γιάννη Ταραλίδη στο «Όλα Μάλε» (ΗΧΗΤΙΚΑ)
19/09/2017 20:35
Η συνέντευξη του Γιάννη Ταραλίδη στο «Όλα Μάλε» (ΗΧΗΤΙΚΑ)

Στην εκπομπή «Όλα Μάλε» του Super Sport fm 104.0 βρέθηκε ο ποδοσφαιριστής του Ερμής Γιάννης Ταραλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΡΙΒΑΛΝΤΟ, Ο ΚΑΡΕΜΠΕ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΟΒΑΝΙ

«Άρχισα την καριέρα μου από τα μέρη μου, εκεί που γεννήθηκα στον Αλμωπό Αριδαίας. Από εκεί πήγα στην Εθνική και με είδαν από τον Πανηλειακό και πήγα εκεί για μια 5ετία. Ήταν οι καλές εποχές με Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλο, Λάκη και άλλους. Έκανα καταπληκτική πορεία με τον Βύντρα, μεγαλώσαμε μαζί και αρχίσαμε μαζί το ποδόσφαιρο. Επέλεξα να πάω στον Ολυμπιακό γιατί θεώρησα ότι ήταν πιο οργανωμένα με την κατασκευή του «Γεώργιος Καραισκάκης», ο Βύντρα πήγε στον Παναθηναϊκό. Τελικά έπαιζε περισσότερο αυτός παρά εγώ. Ήταν η κορύφωσης της καριέρας μου με παίκτες που τους έπαιζα στα χαρτάκια. Τουρέ, Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Καρεμπέ, Οκκά, Μιχάλη Κωνσταντίνου. Θεωρούσα ότι όλοι αυτοί δεν θα μιλούσαν με κανέναν αλλά δεν ήταν έτσι. Ο Ριβάλντο ερχόταν 4 ώρες πριν την προπόνηση, ερχόταν προσωπικός γυμναστής, μασέρ και γιατρούς και όλα. Τώρα κανονίζουμε να πάμε για καφέ πριν τελειώσει η προπόνηση»

**«Ήμουν 7η επιλογή στον Ολυμπιακό και παρόλα αυτά έπαιξα. Είναι όλες οι διοργανώσεις με τρία ματς την εβδομάδα και πάτα με χρησιμοποιούσαν είτε σε Κύπελλο είτε στην Ευρώπη”
Όταν χτίστηκε το Καραϊσκάκης…
«Όταν χτίστηκε το Καραϊσκάκης και πατήσαμε μέσα σηκώθηκε η τρίχα μας».

«16 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΟΦΗ»
«Μετά τον Ολυμπιακό πήγα δανεικός στον ΟΦΗ και έβαλα ένα γκολ στον Ολυμπιακό και ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό. Τότε θεώρησε ο κ. Λεμονής ότι έπρεπε κάποιοι να φύγουν είτε δανεικοί, είτε ελεύθεροι. Έσπασα το συμβόλαιο μου και έμεινα στον ΟΦΗ κάνοντας πολύ καλή χρονιά με τον κ. Παράσχο. Είχαμε ένα πρόεδρο ο οποίος μας άφησε 16 μήνες απλήρωτους. Ο ΟΦΗ έπεσε και είχα 15 χιλιάδες κάτω από το σπίτι μου επειδή ήμουν και αρχηγός. Κατέβηκα, απολογήθηκα, δεν είναι δικαιολογία ότι είμαστε απλήρωτοι αλλά υπάρχουν παίκτες από το εξωτερικό με τις οικογένειες τους».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ
«Για ένα παιχνίδι παράνομο πριν χρόνια την πληρώσαμε εμείς που ήμασταν εκεί στον Λεβαδεικό. Έγινε μια φραγή, τιμωρηθήκαμε για τρεις μήνες και πήγα στην Γλυφάδα. Πέρασαν οι τρεις μήνες και μετά πήγα στην Δόξα Δράμας η οποία είναι επίσης μια ομάδα με κόσμος. Φέτος η Δόξα έκανε υπέρβαση με Πετρόπουλο, Γουνδουλάκη και Καπετάνο. Αν δεν ανέβουν φέτος θα είναι πρόβλημα. Όπως τον Άρη ο οποίος έκανε πέρσι μπάτζετ μεγαλύτερο από ομάδες α΄ εθνικής και δεν τα κατάφερε»

«ΘΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΛΛΑ…»
«Ήταν να έρθει προπονητής στη Νέα Σαλαμίνα ο Απόστολος Χαραλαμπίδης. Ήδη με βομβάρδισε ο Νίκος Παναγιώτου με τηλεφωνήματα. Τότε δεν ήξερα από Κύπρο όπως δεν ήξερα όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό που μετάνιωσα που δεν ήρθα στην Ομόνοια. Είχαμε διαφορετική εικόνα για την Κύπρο εμείς στην Ελλάδα. Το 2009 είχα την πρόταση από την Ομόνοια. Μου είπαν από την διοίκηση ότι ο Λεμονής με θέλει και ότι αν δεν έρθουν θα φέρω άλλους όπως τον Πατσατζόγλου και τον Τάσο Κυριάκο που δεν έπαιξαν καθόλου. Χάλασε η μεταγραφή γιατί ο Λεμονής συμφώνησε με τα παιδιά που προανέφερα. Ήταν πρόεδρος ο κ. Νεοφύτου που του έλεγες 30 και σου έδινε 40. Με το μπάτζετ που είχε η Ομόνοια και πέτρα να έβαζες στον πάγκο θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Ήθελα να έρθω και το μετάνιωσα. Μετά μέσω του κ. Χαραλαμπίδη πήγα στη Νέα Σαλαμίνα. Η ομάδα πήγαινε πολύ καλά αλλά έφυγε ο κ. Χαραλαμπίδης καθώς δεν είχε το δίπλωμα. Με τον κ. Καλαιτζίδη χάλασαν τα πάντα. Σαν προπονητής σε θέμα τακτικής ήταν ότι καλύτερο δούλεψα αλλά σε θέμα συμπεριφοράς ήταν -10. Τον Δεκέμβριο βρέθηκε ο Νίκος στην μέση, με ήθελε ο πρόεδρος και πήγα και κάναμε αυτή την μεγάλη χρονιά».

«ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΦΑΝΙΕΡΟΣ»
«Ο κύριος Φανιέρος αγαπάει τόσο πολύ τον Ερμή και τον βάζει πάνω από όλους. Όποιος δεν προσφέρει φεύγει. Σε θέματα πληρωμών και οικογένειας είναι πάντα μπροστά. Αυτό που θέλει είναι να μπαίνεις στο γήπεδο και να δείχνει ότι παίζεις με πάθος και ψυχή. Την πρώτη χρονιά έπαιρνα περισσότερα πριμ παρά τον μισθό. Δεν τον ενδιαφέρει να χάσει αλλά θέλει παίκτες να ματώνουν».

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ
«Γιορτάζαμε τρεις μέρες συνεχόμενες εκείνο τον τίτλο. Πέτυχα ένα από τα ομορφότερα γκολ της καριέρας μου, ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της ομάδας. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
«Έγινε κακός χειρισμός της ομάδας. Στον πρώτο γύρο φτάσαμε μέχρι και μια ανάσα από την εξάδα. Σαν νεοφώτιστοι τα κάναμε θάλασσα όλοι μαζί. Δεν είχαμε κάποιον έμπειρο να μας καθοδηγήσει πέραν από τον Λιάσο. Όλοι λέγανε ότι η ομάδα θα έπεφτε. Αυτό γίνεται τώρα και με Ολυμπιακό και Πάφο και Αλκή και παίρνουν νίκες. Δεν μπορείς να πεις κάτι αν δεν δεις τις ομάδες. Στην Καρμιώτισσα υπήρχαν πολύ καλοί αξιόλογοι παίκτες».

«ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΖΗΣΩ ΞΑΝΑ»
«Αυτά που έζησα στον Ολυμπιακό δεν θα τα δω πουθενά, όχι μόνο τώρα αλλά και τότε που έφυγα. Μένουμε στα ονόματα όπως ο Ριβάλντο αλλά οι άλλοι κάνουν την δουλειά. Αμυντικό χαφ σαν τον Στολτίδη δεν θα βρει ποτέ ξανά ο Ολυμπιακός».

Ο ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ
«Στον Ολυμπιακό είχαμε προπονητές από τους οποίους έμαθα πολλά. Ο Σόλιντ, πρόλαβα και τον Μπάγεβιτς και τον Προτάσοφ. Ήταν μόλις τελείωσαν και ήταν μέσα στην όρεξη. Ο Μπάγεβιτς είναι μεγάλη προσωπικότητα. Πολύ δύσκολα θα τον κάνεις να γελάσεις. Ήταν πάντα κοντά μας, ήθελε όλους τους παίκτες μαζί».

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ…
«Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου χωρίς μπάλα και λυπάμαι και την γυναίκα μου. Όταν σταματήσω τότε θα πέσω σε κατάθλιψη. Είναι με ημερομηνία λήξης το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να παίζεις μέχρι τα 50 αλλά θα το επιδιώξω».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ…
«Ήδη έχω αρχίσει την προπονητική σε κάποιες Ακαδημίες. Είμαι στο στάδιο για το «Β». Πιο πολύ με ενδιαφέρουν οι Ακαδημίες παρά να δουλέψω σε ομάδα, εκεί που πονάμε δηλαδή».

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»
«Τα παιδιά μου αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Δεν λέω σώνει και καλά να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά τους αρέσει πολύ. Πρώτα το σχολείο όμως. Έχουνε κάποια στοιχεία και θέλουν να μαθαίνουν. Θα τους αφήσω να διαλέξουν τι θέλουν να κάνουν και όχι να παίξουν μπάλα επειδή παίζει ο πατέρας τους».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
«Φάνηκε ότι θα έχουμε απρόβλεπτο πρωτάθλημα και ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Καμιά ομάδα δεν είναι αδιάφορη και να μην την υπολογίζεις. Αν κάποιες μεγάλες υποτιμήσουν έστω και λίγο τις μικρές θα την πατήσουν. Είδαμε το πρόσφατο παράδειγμα με την Ομόνοια που έχασε το παιχνίδι χωρίς να το καταλάβει. Ο Ολυμπιακός με εμπάργκο παίζει με μικρούς και πήρε ισοπαλία με τον Απόλλωνα, νίκησε τον Εθνικό. Πρέπει σε όλα τα παιχνίδια να υπάρχει συγκέντρωση για να τα καταφέρνεις. Το καλό είναι ότι κάθε χρόνο βελτιώνονται οι ομάδες προς το καλύτερο και παρά την κρίση υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δίνουν χρήμα, προσφέρουν μεγάλα συμβόλαια και φέρνουν καλούς ποδοσφαιριστές στην Κύπρο. Το ΑΠΟΕΛ μπαίνει στους ομίλους και κάνει καλό και στις υπόλοιπες ομάδες. Εύχομαι να παίρνουν παραδείγματα και άλλες ομάδες. Βέβαια να μην παραγνωρίζουμε και τα φοβερά έσοδα του ΑΠΟΕΛ από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήρθαν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές στα τέσσερα χρόνια που είμαι εδώ και βλέπω. Είναι ενθαρρυντικό που μπαίνουν και οι ομάδες στους ομίλους. Οι παίκτες από το εξωτερικό βλέπουν κάποιες ομάδες σταθερά στην Ευρώπη θα θέλουν να έρθουν εδώ».


btm