• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ουζουνίδης: «Ο πρόεδρος τα ήξερε όλα και θα είναι συνεπής»
21/09/2017 20:30

Πεπεισμένος ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του στον Παναθηναϊκό, δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού προσπάθησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός για όσα συμβαίνουν και τόνισε ότι ο μεγαλομέτοχος έχει εγκρίνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ακόμα, ο Ουζουνίδης μίλησε για τον τραυματισμό του Λουτσιάνο, τους παίκτες που θα αναπληρώσουν το κενό του και την επιστροφή του Βιγιαφάνιες, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ομάδα του θα βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη στην κάμερα της Nova:

Χαρά ή λύπη; Πως είναι η επόμενη μέρα μετά τον τραυματισμό του Λουτσιάνο και τη νίκη επί της ΑΕΛ για το κύπελλο;

“Από τη μία χαρά, από την άλλη στεναχώρια. Όχι μόνο για τον Λουτσιάνο, αλλά για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Μέσα στον αθλητισμό όμως είναι αυτό. Ακόμα και ο Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα θα μείνει πολύ καιρό έξω. Περαστικά να είναι, ό, τι γίνεται το ξεπερνάς. Είναι ένα νέο παιδί ο Λουτσιάνο, έχει τρία χρόνια συμβόλαιο και τον πιστεύουμε πολύ. Να δουλέψει καλά γιατί το σημαντικό είναι η αποθεραπεία και να επιστρέψει κοντά μας. Είναι ένα παιδί αγαπητό, που έχει προσόντα και δεν έχει δείξει τίποτα από τις πραγματικές του δυνατότητες. Έχει όμως τόσο όρεξη για ποδόσφαιρο, που θα επιστρέψει πραγματικά δυνατός”.

Τον Λουτσιάνο τον προορίζατε ως έναν παίκτη ηγέτη. Τώρα ποιος μπορεί να “μπει στα παπούτσια” του Λουτσιάνο;

“Έχουμε παίκτες. Μη μειώνουμε τους άλλους. Και ο Άλτμαν έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες απ’ ότι έχει δείξει ως τώρα. Θα δουλέψουμε και σε κάποιον άλλον σχηματισμό, για να δούμε πως θα το καλύψουμε”.

Ο Τσάβες έκανε εξαιρετική εμφάνιση με την ΑΕΛ. Έδειξε τον ποδοσφαιριστή που είχατε στο μυαλό σας όταν εισηγηθήκατε την απόκτησή του;

“Ακόμα όχι. Μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα. Ο Τσάβες ήρθε σε μια περίοδο που δεν ήταν 100% έτοιμος. Άρχισαν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας και ίσως ήταν λάθος δικό μου που τον έβαλα τόσο γρήγορα. Το έχω πει ότι όταν έρχονται τελευταία στιγμή, επειδή θέλεις να τους ενσωματώσεις άμεσα στην ομάδα, δίνεις περισσότερο χρόνο συμμετοχής απ’ ότι θα έπρεπε κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα και στην ομάδα να μη λειτουργήσει καλά, αλλά και να υπάρχει πάντα ο φόβος να χάσει ο κόσμος την εμπιστοσύνη ή να βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα. Ο Τσάβες έχει παίξει στη Μπόκα Τζούνιορς, στη Σαο Πάολο. Δε νομίζω ότι έχουν έρθει στην Ελλάδα πολλοί παίκτες με αυτό το βιογραφικό. Θέλει τον χρόνο του. Έχει έρθει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού κι εγώ έχω υπομονή. Μπορώ να περιμένω. Ξέρετε, οι ποδοσφαιριστές θέλουν πάντα να παίζουν. Τους λες δεν είσαι έτοιμος και σου λένε είμαι έτοιμος να παίξω. Δεν είναι έτοιμος ακόμα 100%. θα έχει τα πάνω και τα κάτω του, αλλά έδειξε κάποια από τα στοιχεία του κι αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Επιστροφή Βιγιαφάνιες. Σας λύνει τα χέρια η επιστροφή του;

“Πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Όταν κάναμε τον σχεδιασμό αυτής της χρονιάς ο Λούκας ήταν ένας παίκτης που στηρίζαμε πολλά πάνω του. Ήταν ένας απ’ τους 6-7 που είχαν μείνει από πέρυσι. Τον περιμέναμε πολύ καιρό και όλο αυτό το διάστημα δούλευε πολύ μόνος του. Δεν είναι ακόμα στο 100%, αλλά είναι ένας παίκτης που μας δίνει το κάτι διαφορετικό από τα χαρακτηριστικά των άλλων παικτών. Έχει την ατομική ενέργεια, ξέρει καλύτερα το παιχνίδι που θέλω. Μπορεί να αξιοποιήσει και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Περνώντας έναν αντίπαλο μπορεί να δημιουργήσει υπεραριθμία, άρα να ξεμαρκαριστούν οι άλλοι. Μας έλειπε αυτό. Τον περιμέναμε και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει πολύ. Ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει. Ως αρχηγός έχει αυξημένες ευθύνες, ελπίζω και η ψυχραιμία του μέσα στον αγωνιστικό χώρο να είναι μεγαλύτερη. Είναι κι αυτός ένας ποδοσφαιριστής με διαφορετικό ταμπεραμέντο. Θα μας βοηθήσει γιατί πλέον είναι πιο ώριμος και πιο έμπειρος”.

Πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα;

“Τώρα κάνουμε …τρίτη προετοιμασία. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας όμως. Γενικά οι ομάδες, ειδικά οι μεγάλες παίρνουν τελευταία στιγμή παίκτες, με αποτέλεσμα να χρειάζονται χρόνο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ παρουσιάζει μεγαλύτερη συνοχή απ’ όλες τις άλλες. Είχε τελειώσει πιο γρήγορα, ενώ είχε κρατήσει και αρκετούς παίκτες από την περσινή χρονιά. Αντίθετα εμείς, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ παρουσιάζουμε μεταπτώσεις στην απόδοσή μας. Είναι φυσιολογικό, όπως φυσιολογική είναι και η εικόνα των “μικρότερων” ομάδων. Έκαναν κι αυτές αλλαγές αλλά νωρίς και τις δούλεψαν στο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Γι’ αυτό και μας δημιουργούν προβλήματα. Το πότε θα είμαστε έτοιμοι δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Προσπαθούμε όμως, δουλεύουμε και με κάνει αισιόδοξο το γεγονός ότι οι παίκτες θέλουν να κάνουμε ένα καλό σύνολο και μια καλή ομάδα. Πάντα μια νέα ομάδα έχει τα πάνω και τα κάτω της. Δεν έχει τη σταθερότητα που πρέπει. Ελπίζω να μας βοηθήσουν τα αποτελέσματα ώστε να ισορροπήσουμε τα προβλήματα συνοχής με τη διάθεση και την καλή ψυχολογία”.

Πέρα από το αγωνιστικό, υπάρχει και το εξωαγωνιστικό. Προσπαθείτε να κρατήσετε συγκεντρωμένους τους παίκτες. Έχετε μιλήσει με τον κ. Αλαφούζο; Έχετε πάρει κάποιες εγγυήσεις; Αισθάνεστε ασφάλεια ως ποδοσφαιρικό τμήμα;

“Όταν κάναμε τον σχεδιασμό και τις κινήσεις, όλες ήταν με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου. Δεν κάναμε κάποια κίνηση έχοντας στο μυαλό μας ότι δεν μπορούμε να πάρουμε τον τάδε παίκτη επειδή θα ξεφύγουμε από το μπάτζετ. Για όλα ήταν ενημερωμένος ο πρόεδρος και ήταν αυτός που στο τέλος της μέρας έδινε την εντολή στο αν θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση ή όχι. Απ’ τη στιγμή που συνέβαινε αυτό πιστεύω ότι θα είναι συνεπής και δεν θα έχουμε προβλήματα. Μπορεί τα πράγματα να φαίνονται δύσκολα, αλλά θεωρώ ότι ως προς τις υποχρεώσεις του θα είναι σωστός προς την ομάδα έτσι ώστε όλο αυτό το διάστημα που θα ακολουθήσει για να μην έχουμε προβλήματα”.

Άρα ο κόουτς έχει υπομονή και μεγάλο …στομάχι;

“Ναι, τώρα τρώω λίγο παραπάνω για να αντέξω (γέλια). Είμαστε σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Πολλοί λένε αν κάποιοι αντέχουν την πίεση. Για μένα δεν είναι θέμα πίεσης, είναι θέμα ευθύνης που έχεις ως προς τον σύλλογο που αντιπροσωπεύεις, είτε λέγεται Παναθηναϊκός, είτε Ολυμπιακός, είτε ΠΑΟΚ, είτε ΑΕΚ. Όταν είσαι σε ένα τόσο μεγάλο club όπως εμείς, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Στο τέλος της ημέρας θα κριθεί αν είσαι επιτυχημένος ή όχι. Εμείς που είμαστε εδώ για όσο είμαστε εδώ ξέρουμε ότι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Έχω υπομονή, έχω πίστη, θεωρώ ότι θα κάνουμε πάλι μια πολύ καλή ομάδα. Αυτό με κάνει αισιόδοξο και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν όλοι ερχόμαστε με κέφι για δουλειά”.

Αλλάζουν οι στόχοι μετά τις βαθμολογικές απώλειες;

“Η χρονιά ξεκίνησε για μας με αρνητικό πρόσημο πριν ακόμα παίξουμε. Αυτό δεν είναι εύκολο. Τον έναν ή τους δύο βαθμούς ψάχνεις πολλές φορές να τους βρεις. Αυτό σου δημιουργεί επιπρόσθετη αγωνιστική πίεση. Ας είμαστε όμως ρεαλιστές. Ξέρουμε ότι κάποιοι άλλοι έχουν προτεραιότητα. Είτε αγωνιστικά, είτε αγωαγωνιστικά. Αυτό που λέω στα παιδιά είναι ότι εμείς πρέπει να δουλέψουμε και μέσα στο γήπεδο να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο κόσμος έδειξε ότι εκτιμά την προσπάθεια. Θέλει να βλέπει παίκτες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Παλεύουν για να κερδίσουν κάθε φάση και τα λάθη θα γίνουν. Το ξέρουμε αυτό. Όταν είσαι καινούρια ομάδα πάντα κάνεις λάθη, αλλά με την αγωνιστικότητά μας πρέπει να τα καλύψουμε. Πιστεύω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τους επόμενους μήνες, γιατί αν πραγματικά υπάρχουν τόσες δυσκολές οικονομικές δεν ξέρω ποιο θα είναι το σχέδιο και για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα με το γκρουπ που έχουμε και αν όλα πάνε καλά για μας καλώς, αλλιώς θα ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό”.

Και πως θα γίνει μια καλή ομάδα όταν τον Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως να αρχίσει να ξεπουλάει;

“Δεν έχουμε ακόμα τέτοια εντολή. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα ώστε να ισοσκελίσουμε κάποια πράγματα, όπως οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα, αλλά δεν έχουμε επίσημα εντολή από τον πρόεδρο ότι πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο. Θα περιμένουμε και βλέπουμε. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να βάλουμε στόχους από τη στιγμή που δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα”.

Έχετε ένα νικηφόρο σερί δύο αγώνων και τώρα υπάρχει ένα ματς στο Αγρίνιο που παραδοσιακά ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται. Εκεί τι προσδοκάτε; Ετοιμάζετε πολλές αλλαγές;

“Πάντα κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα ο αντίπαλος έχει παραπάνω κίνητρο. Ο Παναιτωλικός είναι μια καλή ομάδα, έχει έναν προπονητή που ξέρει τον σφυγμό της ομάδας, της πόλης, ξέρει πως θα φέρει αυτή την ομάδα στο σωστό δρόμο. Είναι μια ομάδα που θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Εκτός έδρας κι εμείς δεν είμαστε αυτοί που πρέπει, έχουμε μεγάλη διαφορά ως ομάδα εντός και εκτός έδρας. Άρα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ ξέροντας ότι αντίπαλός μας θα δώσει το 100%. Έτσι πρέπει να είμαστε κι εμείς για να πούμε ότι έχουμε ελπίδες να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.


btm