Το ερώτημα που πλανιέται γύρω από την Ανόρθωση είναι κατά πόσο μπορεί να αντέξει στα ψηλά της βαθμολογίας. Αν δηλαδή η ομάδα του Ρόνι Λέβι έχει τις αντοχές και το βάθος για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και πέραν της εξόδου στην Ευρώπη, να φθάσει και στην κατάκτηση του τίτλου. Μπορεί στην διοίκηση και στην ομάδα να μην λένε κάτι τέτοιο, αλλά ο κόσμος βλέποντας την ομάδα του στην κορυφή και με μια τεράστια ιστορία πίσω της, θέλει και αναζητά πάντα την κορυφή.

Το ντέρμπι με τον Απόλλωνα είναι ένα γερό τεστ για τον Ρόνι Λέβι και τους παίκτες του. Μέσα από αυτό το παιχνίδι θα απαντηθούν αρκετά ερωτήματα και εξηγούμαι. Μπορεί η Ανόρθωση να μπει σφήνα στις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο; Αν κερδίσει τον Απόλλωνα θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα πως όντως μπορεί, αν θυμηθούμε και τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και την ισοπαλία με ΑΕΚ. Επιπλέον, μπορεί η «Κυρία» να αντέξει στην πίεση και να έχει διάρκεια στα θετικά αποτελέσματα; Μπορεί να παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο όπως και πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος; Μπορεί να σταματήσει έναν αντίπαλο με διπλάσιο προϋπολογισμό; Όλα αυτά θα απαντηθούν το βράδυ του Σαββάτου.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο και σαφώς δεν τελειώνει τίποτα τώρα. Όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η Ανόρθωση κτίζει μια δυναμική και όσο περνούν οι αγωνιστικές, τόσο δείχνει τις δυνατότητες της.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πέραν του Πράνιτς, όλοι οι υπόλοιποι υπολογίζονται κανονικά. Αράζ και Καμαρά διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα, στη θέση του τιμωρημένου Κροάτη προορίζεται ο Μπανταλόφσκι.

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τους φίλους της ομάδας να ετοιμάζουν εντυπωσιακή παρουσία.

Στέλιος Δημοσθένους