• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Έχασε την ευκαιρία για κορυφή ο Λεβαδειακός, 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα
21/10/2017 18:16
Έχασε την ευκαιρία για κορυφή ο Λεβαδειακός, 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Το πολύ καλό ξεκίνημα του Λεβαδειακού και του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα προμήνυε μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Κι έτσι αποδείχθηκε. Οι δύο ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα, ειδικά στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας από ένα βαθμό.

Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν με τον Πέδρο Κόντε, ωστόσο οι Βοιωτοί αρνήθηκαν γι’ ακόμα μία φορά να χάσουν και ισοφάρισαν με όμορφη κεφαλιά του Πέτρου Γιακουμάκη για το τελικό 1-1, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Ο Λεβαδειακός έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος πρώτος στη βαθμολογία, ωστόσο παρέμεινε για αήττητος στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως πρόκειται για μία δυσκοκατάβλητη ομάδα. Όσον αφορά στον ΠΑΣ, συνέχισε την ανοδική πορεία του, αποδεικνύοντας πως θα είναι γι’ ακόμα μία χρονιά μία υπολογίσιμη δύναμη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Ζοζέ Ανιγκό, σε σχέση με το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό, προχώρησε σε μία -αναγκαστική- αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα. Ο Φαβάρο Αμαράλ πήρε τη θέση του Γιάννη Ζαραδούκα, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού κι έμεινε εκτός αποστολής.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Πετράκης είδε τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο να εκτίει την ποινή μίας αγωνιστικής λόγω τιμωρίας και να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα, παίρνοντας τη θέση του Απόστολου Σκόνδρα στο κέντρο της άμυνας. Από εκεί και πέρα, ο έμπειρος τεχνικός διατήρησε τους ίδιους ποδοσφαιριστές με το παιχνίδι απέναντι στον Πλατανιά.

Κόντε… Γιακουμάκης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βοιωτίας

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

4ος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μεντί, Αμαράλ (46′ Μπελγκαζουανί), Νιάς, Μητρόπουλος, Τόνι Σίλβα (46′ Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Μπραντάο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Ναδάλες, Λίλα, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς (77′ Νικολιάς), Γιάκος (87′ Μανθάτης), Χαλκιαδάκης (87′ Σολτάνι), Κόντε.

Γκολ:  63′ Γιακουμάκης / 45 +1′ Κόντε

Κάρτες: 15′ Λεονάρντο, 55′ Μεντί, 90 +2′ Νιάς / 53′ Μπουκουβάλας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να αναλάβει τα ηνία του παιχνιδιού. Ωστόσο, η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 5ο λεπτό ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Φόνσι Ναδάλες πήρε την κεφαλιά απ’ το ύψους του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Επασί Μποκά. Οι Βοιωτοί είχαν την κατοχή, αλλά αδυνατούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Μάρκου Βελλίδη.

Ουσιαστικά, οι δύο ομάδες κατάφεραν να “αλληλοεξουδετερωθούν” χάρη στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία τους. Μετά το 35ο λεπτό, ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοσή του, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τελικά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με σκόρερ τον Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός, ενώ όλοι περίμεναν πως θα κάνει σέντρα, επιχείρησαν το μακρινό σουτ, ο Επασί δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, με συνέπεια να καταλήξει στα δίχτυα του για το 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ζοζέ Ανιγκό προχώρησε σε διπλή αλλαγή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Σαχίρ Μπελγκαζουανί και Πέτρο Γιακουμάκη με στόχο να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ωστόσο, όπως και στο πρώτο μέρος, η πρώτη καλή στιγμή προήλθε απ’ τους γηπεδούχους, αλλά η κεφαλιά του Κόντε στο 47′ πέρασε πάνω απ’ την εστία του Επασί. Ένα λεπτό αργότερα, ο νεοεισελθών Μπελγκαζουανί επιχείρησε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο Λεβαδειακός ανέβασε ρυθμούς, ύστερα κι απ’ την είσοδο των δύο προαναφερθέντων ποδοσφαιριστών, και τελικά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 63ο λεπτό με τον Γιακουμάκη. Ο Σάββας Τσαμπούρης έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά και ο Έλληνας επιθετικός με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Βελλίδη για το 1-1. Μετά το γκολ της ισοφάρισης, οι δύο ομάδες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, χάνοντας την μία καλή ευκαιρία μετά την άλλη.

Στο 73ο λεπτό, ο Μαυροπάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, όμως ο Τσαμούρης ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ του Τζημόπουλου πάνω στον Μητρόπουλο. Μία “τραβηγμένη” απόφαση απ’ τον ρέφερι του συνδέσμου Πειραιά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπραντάο “απάντησε”, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Βελλίδης απομάκρυνε την μπάλα.

Ο ΠΑΣ θέλησε να “χτυπήσει” στην κόντρα επίθεση, αλλά στο 77′ ο Επασί βγήκε γρήγορα και πρόλαβε τον Χαλκιαδάκη προτού φανεί επικίνδυνος για την ομάδα του. Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να ψάχνουν το γκολ της νίκης, αλλά όποτε χρειάστηκε οι δύο γκολκίπερ δήλωσαν “παρών” και κράτησαν μέχρι τέλους το σκορ στα επίπεδα του 1-1.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε σε ένα κρίσιμο σημείου του παιχνιδιού, την ώρα που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες με 0-0 στα αποδυτήρια. Το συγκεκριμένο γκολ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης πραγματοποίησε μία καλή διαιτησία. Ο διαιτητής του συνδέσμου Πειραιά ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών, ενώ άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί χωρίς περιττές διακοπές. Για τη μόνη φάση που υπάρχει ερωτηματικό, είναι για το ακυρωθέν γκολ του Μαυροπάνου, καθώς πρόκειται για μία… υπερβολική απόφαση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Πέτρος Γιακουμάκης πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ήταν καθοριστικός για την ομάδα του. Ο Έλληνας επιθετικός σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης με όμορφη κεφαλιά, ενώ γενικά αποτέλεσε μία μόνιμη πηγή κινδύνου για τους αντίπαλους αμυντικούς.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, αποδεικνύοντας πως είναι το επόμενο “hot prospect” του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο νεαρός αμυντικός είχε αναλάβει να “εξουδετερώσει” τον πάντα επικίνδυνο Μπραντάο κι η προσπάθειά του στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αφού ο Βραζιλιάνος φορ δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Βελλίδη. Βέβαια, στη φάση του 1-1 φέρει ευθύνη, αφού είναι ο παίκτης που χάνει τον Γιακουμάκη.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Επασί Μποκά δεν αντέδρασε σωστά στη φάση του γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στους Ηπειρώτες να προηγηθούν σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Ο Γάλλος γκολκίπερ είχε ως ελαφρυντικό πως είχε τον ήλιο κόντρα, αλλά δεν παύει να ήταν μία κακή στιγμή του.


btm