• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Οφόε – Πρίγιοβιτς: Ηγέτες σε άλλα στρατόπεδα
21/10/2017 15:00
Οφόε – Πρίγιοβιτς: Ηγέτες σε άλλα στρατόπεδα

Μέχρι πριν ένα χρόνο, Βάντις Οτζίτζα και Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ανέπνεαν τον ίδιο ποδοσφαιρικό αέρα στη Βαρσοβία. Φορώντας τη φανέλα της Λέγκια έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις στη φάση των ομίλων του Champions League. Με διαφορά έξι μηνών, αμφότεροι έκανα βαλίτσες για Ελλάδα, με τον Πρίγιοβιτς να γίνεται κάτοικος Τούμπας και τον Οτζίτζα κάτοικος Πειραιά.

Οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι το βράδυ της Κυριακής στο “Γ. Καραϊσκάκης”, σε ένα ραντεβού δυο φίλων, που ταυτόχρονα είναι και ραντεβού δυο κόσμων, δυο ομάδων που θα δώσουν τα πάντα για τη πρώτη θέση στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έγινε η ακριβότερη μεταγραφή της εποχής Σαββίδη, με τον Σέρβο επιθετικό να έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει όλα όσα… υποσχέθηκε η χρηματιστηριακή του αξία. Λίγους μήνες μετά, ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον Βάντις Οτζίτζα, μια μεταγραφή για την οποία οι ερυθρόλευκοι έδωσαν περίπου 2,5 εκ. Ευρώ, κάτι περισσότερα από τα 1,9 εκ. Ευρώ που κόστισε για τον “Δικέφαλο του βορρά” ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ηγείται στο σκοράρισμα για τους ασπρόμαυρους, και ο Βάντις Οτζίτζα έχει ρόλο – κλειδί στο ρόστερ των ερυθρόλευκων. Το βράδυ της Κυριακής (22/10, 20:30), θα γράψουν τα πρώτα τους αγωνιστικά λεπτά ως αντίπαλο, μετά από 524 λεπτά στα οποία βρέθηκαν από κοινού στην ενδεκάδα της Λέγκια Βαρσοβίας.

Εκτός γηπέδου, οι φορές στις οποίες συνεργάστηκαν με τη μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα ήταν δυο, με τον Οτζίτζα να τροφοδοτεί μια φορά τον Πρίγιοβιτς στα πόδια και μια στο κεφάλι. Τα χαρακτηριστικά των δυο παικτών που αποτυπώθηκαν στις δυο φορές, πλέον τα βλέπουμε για λογαριασμού του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, από τον καθένα ξεχωριστά.

Στον πιο παραγωγικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία του θεσμού, αυτόν ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Λέγκια Βαρσοβίας (8-4) ένα από τα δώδεκα τέρματα που σημειώθηκαν ήρθε από τον Πρίγιοβιτς, έπειτα από πάσα του Οτζίτζα.

Πέντε μέρες μετά, η Λέγκια Βαρσοβίας πέτυχε εκ νέου τέσσερα γκολ, αλλά χωρίς να δεχθεί κανένα. Το τελικό 0-4 στο Βρόσλαβ επί της τοπικής Σλασκ ήρθε, με τον Οτζίτζα να στέλνει τη μπάλα “συστημένη” στο σημείο που τον ήθελε ο Πρίγιοβιτς. Ο Βέλγος του έδωσε τη κατάλληλη πάσα και ο Σέρβος έκανε… τα δικά του με το κεφάλι.

Στον Ολυμπιακό, ο Οφόε είναι ο μόνο πίσω από τον Κώστα Φορτούνη σε παραγωγή γκολ και ασίστ. Μετρά δυο γκολ και τρεις ασίστ στα 1115 αγωνιστικά λεπτά, όντας, μαζί με τον Ρομαό οι μόνοι παίκτες των ερυθρόλευκων που έχουν γράψει πάνω από 1000 λεπτά συμμετοχής, μέχρι στιγμής. Στον ΠΑΟΚ, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς οδηγεί τον ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα, έχοντας σημειώσει επτά τέρματα από την έναρξη της σεζόν, τα πέντε εκ των οποίων στην Super League Σουρωτή.

Ο Πρίγιοβιτς ήταν από τους πρώτους που έμαθε για την πιθανότητα μετακίνησης του Οτζίτζα στον Ολυμπιακό, καθώς ο Βέλγος άντλησε πληροφορίες από τον δεύτερο για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη “διαδρομή”, το να επικοινωνεί δηλαδή μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, με παίκτη του ΠΑΟΚ, έγινε στα τέλη Ιουνίου, και 1,5 μήνα μετά καταγράφηκε παρόμοια επικοινωνία με την… αντίθετη φορά, όταν ο Ομάρ Ελ Καντουρί, μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ, επικοινώνησε με τον πρώην συμπαίκτη του στη Τορίνο και νυν παίκτη του Ολυμπιακού Παναγιώτη Ταχτσίδη, στο δρόμο για την μετακίνησή του στη Τούμπα.

Πλέον, στον Ολυμπιακό, ο Βάντις Οτζίτζα έχει τροφοδοτήσει δυο φορές τον Μάρκο Μάριν και μια φορά τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έχει τροφοδοτηθεί δυο φορές από τον Λέο Μάτος και άλλες δυο από τον Δημήτρη Πέλκα. Ετσι όπως έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά δεδομένα στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όταν ο μάνατζερ αποφασίζουν να προτείνουν στην Ελληνική παίκτες που κοστίζουν, απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, κάτι λογικό καθώς αυτές είναι οι δυο ομάδες που έχουν βάλει το χέρι στη τσέπη για να καλύψουν μεταγραφικά κόστη.

Ο Βάντις Οτζίτζα δεν ήταν άγνωστος στους “ασπρόμαυρους”, όταν τον είδαν να κάνει το δρομολόγιο Βαρσοβία – Πειραιά, όπως αντίστοιχα και ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς όταν έκανε το δρομολόγιο Βαρσοβία – Θεσσαλονίκη. Και αυτό διότι τον Ιανουάριο αμφότεροι αναζητούσαν “9άρι” και το καλοκαίρι “8άρι”. Τον Ιανουάριο ο ΠΑΟΚ κατέληξε στον Πρίγιοβιτς και ο Ολυμπιακός στο Ανσαριφάρντ, και το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός κατέληξε στον Οτζίτζα και ο ΠΑΟΚ στον Μαουρίσιο.


btm