• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Δεν έχασαν ούτε σετ τα φαβορί
31/10/2017 22:28

Με νίκες των φαβορί και των ομάδων που παρουσιάζονται ως υποψήφιες για τη μάχη του τίτλου ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017. Στο ματς της ημέρας ο Απόλλων κέρδισε την ενισχυμένη Ολυμπιάδα με 0-3 στη σάλα «Νεάπολη – Επιστροφή» και έκανε το δυο στα δυο. Τον ίδιο απολογισμό έχει και η συμπολίτισσα ΑΕΛ που εκμεταλλεύτηκε πλήρως την έδρα της κερδίζοντας το ΘΟΙ Αυγόρου με 3-0 σετ.

Δεύτερη νίκη πέτυχε και η Τεχνοοικία ΑΕΚ που κέρδισε μέσα στη Δερύνεια την Αναγέννηση με 0-3 σετ. Εξάλλου, η Ανόρθωση πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα αφού κατέβαλε τον Εθνικό Λατσιών με 0-3 στο Γυμνάσιο Λατσιών.

 

Η ποιότητα έδωσε τη νίκη

ΣΑΛΑ «ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. – ΑΠΟΛΛΩΝ  0-3 Σετ: 1o 16-25 , 2o,08-25, 3o 14-25

Η ποιότητα του Απόλλωνα και το ταλέντο των παικτριών του ήταν καταλύτης για τη νίκη των «γαλάζιων» στη σάλα  «Νεάπολη – Επιστροφή» επί της ενισχυμένης Ολυμπιάδας Ν. Η ομάδα του Στ. Φραγκέσκου τα βρήκε «σκούρα» στο τρίτο σετ, αλλά κατάφερε να μην μπει σε περιπέτειες. Η ομάδα του Χρ. Σιαντρή  ενισχύθηκε με την Αμερικανίδα Αλίσια Ντίπερν η οποία έδειξε ότι θα βοηθήσει στο μέλλον την προσφυγική ομάδα.

Ο Απόλλωνας με κορυφαία την Ιορδάνους ξέφυγε νωρίς στο σκορ 03-08 και 09-17 με συνέπεια να καθαρίσει το σετ με 16-25 και να προηγηθεί με 0-1 σετ. Η Ολυμπιάδα  κυνήγησε τη μείωση του σκορ, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητική. Πρόβλημα τρυματισμού αντιμετώπισε η Τζέσικα Ανγκούλο και δεν χρησιμοποιήθηκε στα επόμενα δυο σετ.

Λύσεις από όλες τις παίκτριές του βρήκε ο Στέργιος Φραγκέσκου στο δεύτερο σετ με συνέπεια οι «γαλάζιες» να προηγηθούν με 07-22 για να τελειώσουν το σετ με 08-25 κάνοντας το 0-2 . Από την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως πάλευε η Φινλανδή Έρικα Νίστρομ που όμως δεν είχε συμπαραστάτες.

Καμιά σχέση με τα δυο προηγούμενα δεν είχε το τρίτο σετ αφού η Ολυμπιάδα όχι μόνο αντέδρασε, αλλά πίεσε πολύ τον Απόλλωνα. Οι παίκτριες του Χριστόδουλου Σιαντρή αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν  04-00 και 12-09, αλλά δεν άντεξαν. Η Ουκρανή Κατερίνα Ντουντνίκοβα με τη βοήθεια της πασαδόρου Βέσελα Μπότσεβα που ανέλαβε και εκτελεστικό ρόλο βοήθησαν τις «γαλάζιες» να ανακάμψουν και με σερί 16-05 έδωσαν το τρίτο σετ και τη νίκη στον Απόλλωνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. (ΧΡ. ΣΙΑΝΤΡΗΣ): Μαραγκού, Νίστρομ,Οικονομίδου, Ντίπερν, Χαραλάμπους, Χριστοδούλου – Λίμπερο: Xρ. Μαραγκού. – Αλλαγές: Aθανασίου, Κολοκοτρώνη, Προκοπίου.

ΑΠΟΛΛΩΝ (ΣΤ. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ)Ε. Λεωνίδου, Ιορδάνους, Μπότσεβα, Ντουντνίκοβα, Μανίταρου, Αγκούλο – Λίμπερο: Στεφάνου. – Αλλαγές: Χαραλάμπους, Σιμανόφσκι – Λίμπερο 2 Ζακχαίου.

Εκμεταλλεύεται την έδρα της

ΣΑΛΑ «ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ»: ΑΕΛ – ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ 3-0 Σετ: 1ο 25-09 2ο 25-20, 3ο 25-18

«Γερό όπλο» για την ΑΕΛ φαίνεται ότι θα είναι η σάλα «Νίκος Σολωμονίδης» τη φετινή χρονιά. Οι «γαλαζοκίτρινες» πέτυχαν δεύτερη συνεχή νίκη στο «σπίτι» τους αυτή τη φορά επί του ΘΟΙ Αυγόρου με 3-0 σετ και είναι αλάνθαστες στις δυο πρώτες αγωνιστικές. Το ΘΟΙ αιφνιδιάστηκε στο πρώτο σετ, αλλά βρήκε ρυθμό στα δυο επόμενα και έδειξε ότι θα αποτελέσει μια υπολογίσιμη δύναμη τη φετινή χρονιά.

Η ΑΕΛ έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ στο πρώτο σετ και κέρδισε άνετα με 25-09. Το ΘΟΙ έμεινε πίσω και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στο σκορ.  Η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα στο σκορ που ήταν ψυχολογική τόνωση ενόψει της συνέχειας.

Οι Αυγορίτισσες στο δεύτερο σετ έδειξαν στοιχεία του βόλεϊ που παρουσίασαν στην πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Εθνικό Λατσιών και έβαλαν δύσκολα στην ΑΕΛ. Ωστόσο, οι ««γαλαζοκίτρινες» είχαν λύσεις και κέρδισαν με 25-20 έστω και δύσκολα «γράφοντας» το 2-0 στα σετ.

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη σε καθοριστικά σημεία του τρίτου σετ και παρά την προσπάθεια του ΘΟΙ το κέρδισε με 25-18 εξασφαλίζοντας και τη νίκη με 3-0.

ΑΕΛ(ΣΠ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ): ΣταύρουΚχαταρασβίλι, Σιακκίδου, Παύλου,Κωνσταντινίδου, Βόρονα – Λίμπερο: Aραούζου. Αλλαγές: Πεχλιβάνη, Ντόντσουκ, Σιάγα, Αριστείδου.

 

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ:  Χαραλάμπους, Όθωνος, Κωνσταντίνου, Παπαδοπούλου, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου – Λίμπερο: Kούτα.  – Αλλαγές:  Tζιανουδάκη.

Συνήθισε στα «διπλά»

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ  0-3 Σετ: 1o 14-25, 2o, 11-25, 3o 24-26
Δεύτερο συνεχόμενο  διπλό για την Τεχνοοικία ΑΕΚ, αφού μετά τη νίκη στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, κέρδισε και στη σάλα της Δερύνειας, μια δύσκολη ομολογουμένως έδρα, την Αναγέννηση με 0-3 και έδειξε ότι θα αποτελέσει ένα από τα «γερά χαρτιά» της σεζόν. Η ομάδα του Χόλοσι επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της στα δυο πρώτα σετ, αλλά στο τρίτο η Αναγέννηση έπαιξε σαν ίσος προς  ίσον με συνέπεια η έκβασή του να κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι Δερυνειώτισσες απέδειξαν ότι όταν ρολάρουν θα  πετύχουν τους στόχους τους.


Η εμπειρία της Τεχνοοικία ΑΕΚ μίλησε στο πρώτο σετ με συνέπεια οι Λαρνακείς να κερδίσουν σε 22 λεπτά 14-25 και να προηγηθούν στη σάλα της Δερύνειας με 0-1 σετ.

Οι «κιτρινοπράσινες»  συνέχισαν να παίζουν καλό βόλεϊ με αποτέλεσμα να φέρουν και το δεύτερο σετ στα μέτρα τους για να κερδίσουν σε 20 λεπτά με 11 -25 και να προηγηθούν με 0-2 σετ. Η Αναγέννηση έχασε την επαφή της με το σκορ και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι από το σετ.

Το τρίτο σετ ήταν εντελώς διαφορετικό αφού η Αναγέννηση μη έχοντας τίποτα να χάσει ξεδίπλωσε τις αρετές της και  το σετ μετατράπηκε σε «ροντέο». Καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει αλλά η εμπειρία της Τεχνοοικία ΑΕΚ ήταν καταλυτική για την έκβαση του σετ που το κέρδισαν οι «κιτρινιπράσινες» με 24-26 και πήραν τη νίκη με 0-3 σετ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. (Λ. ΛΟΪΖΟΥ): ΟικονόμουΔημητρίου, Φραντζέσκου, Μάγνι, Αντωνίου, Παπαγιάννη – Λίμπερο: Παρπούνα – Αλλαγές: Λουκά.

 

TEXNOOIKIA AEK (Λ. ΧΟΛΟΣΙ): Καρπεντιέρ, Ν. Στυλιανού, Μάγκντιτς, Ριπνάγια, Ριαλά, Πέτρου. – Λίμπερο: Mοσφιλιώτη, Καπτανή. – Αλλαγές: Δημητρίου

«Ποδαρικό για Κυρία»

ΣΑΛΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΤΣΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-3  Σετ: 1o,12-25 2o 13-25, 3o 10-25

 

Η Ανόρθωση έπαιξε όσο χρειαζόταν στη σάλα του Γυμνασίου Λατσιών κερδίζοντας τον φιλότιμο Εθνικό με 0-3 πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη στη σεζόν.  Ο αγώνας έδωσε την ευκαιρία στον Σέρβο κόουτς της Ανόρθωσης να κοιτάξει στον πάγκο κάνοντας το απαραίτητο ροτέισον ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο Εθνικός δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του αγώνα.


Η Ανόρθωση έπαιξε σοβαρά στο πρώτο σετ και δεν «έπεσε» στην παγίδα των νεοφώτιστων οι οποίες προσπάθησαν με τον ενθουσιασμό τους να βάλουν δύσκολα στην «Κυρία». Η ομάδα του Μπόσκοβιτς κέρδισε το σετ με 12-25 και προηγήθηκε με 0-1.

Η «Κυρία» ήταν ανώτερη και στο δεύτερο σετ με συνέπεια να κερδίσει με 13-25 αυξάνοντας το προβάδισμα σε 0-2 σετ.

Η Ανόρθωση επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και στο τρίτο σετ με συνέπεια να κερδίσει με 10-25 και τον αγώνα σε 1 ώρα και 10 λεπτά με 0-3 σετ.

ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. (Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ): 
Κωνσταντίνου, Τίλεϊ, Σολωμή, Χριστοδούλου, Οικονομίδου, Λουκά – Λίμπερο: Kωνσταντίνου Μ. – Αλλαγές: Kαλοθέου.

 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Πατσέκο, Καετάνο, Ιωάννου, Χριστοπούλου, Μπρατούνχινα, Σταυρινίδου – Λίμπερο: Δαϋίδ. – Αλλαγές: Kακουρή, Χριστοδούλου, Ευγενίου.

Στη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής προηγούνται Απόλλων στην 1η, ΑΕΛ στη 2η και Τεχνοοικία ΑΕΚ στην 3η με 6 βαθμούς, στην  4η και 5η θέση βρίσκονται Ανόρθωση και ΘΟΙ Αυγόρου με 3 βαθμούς, ενώ στην 6η, 7ηκαι 8η θέση έμειναν χωρίς βαθμό οι Ολυμπιάδα Ν., Αναγέννηση Δ. και Εθνικός Λατσιών.

Δυο ντέρμπι

Δυο μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει η 3η αγωνιστική που είναι ορισμένη την Τρίτη 07 Νοεμβρίου αφού θα γίνει στο «Απόλλων Αρένα» το μεγάλο ντέρμπι Απόλλων – Τεχνοοικία ΑΕΚ –και στο Αθλητικό Κέντρο της Ανόρθωσης στο ΑΤΙ η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΛ. Εξάλλου, το ΘΟΙ Αυγόρου υποδέχεται την Ολυμπιάδα Ν. σε ένα αμφίρροπο αγώνα, ενώ η Αναγέννηση στη σάλα της Δερύνειας θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Λατσιών.


btm