• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Τιμή και αποθέωση για Γκέραρντ!
20/11/2017 19:08

Σε ένα φιλικό προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ στο Γεντί Κουλέ οι πρώην παίκτες του Γκέραρντ αναμετρώνται με τους φίλους του “Μίστερ”. Ιστορική συνάντηση στο Ηράκλειο για τον Ολλανδό.

 

Ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία στον ΟΦΗ δίνουν το παρών στο Γεντί Κουλέ.

Τα έσοδα θα διατεθούν από την οικογένεια του Ευγένιου Γκέραρντ στο “Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ, Τάλως” και στην “Εθελοντική ομάδα Ηρακλείου, Give”.

Προς τιμήν του Γκέραρντ έφτασε από τη Χιλή ο Χάιμε Βέρα που δήλωσε: “Νιώθω πολύ καλά εδώ γιατί έχουμε πολλούς φίλους εδώ και ο κόσμος έξω μας αγαπάει πολύ και τον Κο Γκέραρντ. Έκανα ένα τόσο μακρινό ταξίδι για τον Κο Γκέραρντ. Θυμάμαι το γκολ που είχα βάλει με τον Άρη εδώ στο 3-1”.

Ο Αλεχάντρο Ίσις που ήρθε και αυτός από τη Χιλή: “Σπουδαίο για εμάς που είμαστε εδώ. Όλα αυτά είναι φανταστικά. Ωραίες εποχές αυτές που ζήσαμε. Ο δάσκαλός μας, ο μπαμπάς μας, είναι ο κ. Γκέραρντ. Η ομάδα ήταν ψηλά τότε και αυτά τα πέντε χρόνια που ήμουν εδώ πέρασα υπέροχα”.

Ο Πέτρος Μαρινάκης είπε: “Οι στιγμέςς είναι φανταστικές, θυμάμαι πράγματα από πολύ μικρός, μεγάλωσα και με βοήθησαν όλοι οι συμπαίκτες μου, τους ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια, νιώθω πολύ όμορφα, αυτή η μέρα θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας για όλο τον κόσμο του Ηρακλείου”.

Κώστας Φραντζέσκος: “Είναι ωραία συναισθήματα. Βρεθήκαμε αρκετές γενιές μαζί. Εύχομαι να το χαρεί ο κόσμος έξω, αξίζει για έναν άνθρωπο που μας ένωσε”.

Εκτός από ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν με τον Ευγένιο Γκέραρντ, παρόντες είναι και άλλοι που δεν έτυχε να αγωνιστούν υπό τη δική του καθοδήγηση, αλλά αναγνωρίζουν την αξία του Ολλανδού. Ένας από αυτούς ο Βασίλης Τσιάρτας που ανέφερε:

“Ήρθαμε να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που έδωσε τα πάντα για το κρητικό ποδόσφαιρο. Η μακροβιότητά του μαζί με εκείνη του Μπάγεβιτς εκείνης της εποχής έχουν εξαφανιστεί. Το Γεντί Κουλέ ήταν η δυσκολότερη έδρα τότε, ακόμα και όσοι παίκτες έρχονταν προς το τέλος της καριέρας τους έδιναν το 100%, είναι μία σημαντική εκδήλωση και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ σήμερα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε”. 

Γιάννης Σαμαράς: “Εγώ προσωπικά πήρα πολλά πράγματα από την ομάδα, από την Κρήτη, για εμένα ήταν ό,τι πιο εκπληκτικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Δεν υπάρχουν λόγια, ευχαριστώ πολύ τον Ηλία, για την ιδέα, για τον Έγκε, για όλους τους ανθρώπους που ήταν μέλος της ομάδας, για όλες τις γενιές των παικτών και ελπίζω όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο να ζωντανέψει πάλι. Για μένα ο Έγκε είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, ένα πολύ μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ”.

Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που φόρεσε ποτέ τη φανέλα του ΟΦΗ, ο Νίκος Μαχλάς, που υπήρξε και πρόεδρος της ομάδας, είπε: “Είμαστε οικογένεια και γι’ αυτό έγινε όλο αυτό το πράγμα. Έχουν έρθει από όλο τον κόσμο, ήρθαμε όλοι εδώ για να είμαστε όλοι μαζί γι’ αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που μας έδωσε τα πάντα. 

Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα απ’ όσα βιώνουμε τώρα. Ήταν εκπληκτικές στιγμές για όλα τα παιδιά, το ματς με την Ατλέτικο, οι τόσο ξεχωριστοί παίκτες. Όλα τα παιχνίδια είναι μοναδικά”

Νίκος Νιόπλιας ανέφερε: “Είμαι ο μοναδικός που είμαι σε όλες τις γενιές του Γκέραρντ. Διαφορετικές συνθήκες παιχνιδιού, 85-90 ήταν η μεγάλη ομάδα, 85-86, 92-93, 96-97 ήταν οι καλύτερες ομάδες όλων των εποχών για τον ΟΦΗ. Παίξαμε επτά φορές Ευρώπη, αυτό είναι μοναδικό και όλο αυτό που γίνεται σήμερα δεν είναι τυχαίο. Είμαστε όλοι συγκινημένοι”.

Κώστας Κατσουράνης: “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, έκανε κάτι που στην Ελλάδα είναι σπάνιο, πρέπει να υπάρχει και διοίκηση σωστή για να γίνεται αυτό. Έδωσε πολλά στην Ελλάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Παιδιά Γκέραρντ: Χανιωτάκης, Σταυρακάκης, Γκουλής, Παυλόπουλος, Πατεμτζής, Ίσις, Μαρινάκης, Πουρσανίδης, Μαχλάς, Νιόπλιας, Τζουγκάνοβιτς.

Παιδιά Γκέραρντ (πάγκος): Σηφάκης, Χωσάδας, Γιαλαμάς, Μπεκιάι, Αγιομαμίτης, Αδάμος, Αθανασιάδης, Αναστασίου, Βάβουλας, Βασιλείου, Βέρα, Βλαστός, Γεωργαμλής, Δέδες, Δερμιτζάκης, Διγκόζης, Θωμαΐδης, Ιορδανίδης, Καργιώτης, Κιάσσος, Κοζανίδης.

Φίλοι Γκέραρντ: Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Κωστούλας, Καψής, Γκούμας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης, Τσιάρτας, Γκόγκιτς.

Φίλοι Γκέραρντ (πάγκος): Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Κωστένογλου, Κωφίδης, Λαγονικάκης, Μαλέκος, Μάρκος, Νταμπίζας, Τζόρτζεβιτς.

Νίκος Νταμπίζας: “Έίναι ένα σπάνιο φαινόμενο και ο οδηγός για παραδείγματα στο μέλλον. Πρέπει να τα αντιγράψουμε για να υπάρξει καλύτερη προοπτική. Ο οδηγός και η προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου. Ο ΟΦΗ φημιζόταν για τη σταθερότητά του και για το πως κινούταν ως ομάδα. Δεν άλλαζε εύκολα παίκτες, υπήρχε σταθερό περιβάλλον και αυτό είναι το σημαντικότερο”.

Στέλιος Γιαννακόπουλος: “Μόνο και μόνο που είδαμε έναν άνθρωπο που έχει δώσει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι ακινητοποιημένος σε πιάνει η καρδιά σου. Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε αυτό τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει χτίσει ένα μύθο, μια ομάδα που άφησε ιστορία στα γήπεδα, απέκλεισε ολόκληρη Ατλέτικο Μαδρίτης και αυτό τα λέει όλα”.


btm