• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Με άκρα «φωτιά» και ανατροπή ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Ατρόμητο
20/11/2017 21:55

Eνα ματς με ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως παραδοσιακά συμβαίνει ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο στην Τούμπα, έγινε το βράδυ της Δευτέρας (20/11). Ο Δικέφαλος κατάφερε να διατηρήσει το απόλυτο των νικών στην έδρα του («6 στα 6»), ξεμπέρδεψε με την τιμωρία των επτά αγωνιστικών χωρίς απώλειες (έχει και ένας ματς Κυπέλλου) και σκαρφάλωσε και πάλι στην κορυφή μαζί με την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον αξιόμαχο, παρά τις ελλείψεις, Ατρόμητο, αλλά έχοντας τους ακραίους του (κυρίως Βιεϊρίνια, Κάμπος και Μάτος) σε πολύ καλή μέρα και με αντεπίθεση διαρκείας, γύρισε το ματς. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν και το απίστευτο σερί του Γιαννιώτη (765 λεπτά χωρίς γκολ), έμειναν όμως με την γεύση ότι πλήρεις θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι καλύτερο.

Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ρέι, και από τα αριστερά προς τα δεξιά της άμυνας οι Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο και Μάτος.  Στη μεσαία γραμμή και συγκεκριμένα στις θέσεις των χαφ ήταν οι Τσίμιροτ και Κάνιας με τους Μακ-Κάμπος στις πτέρυγες και τον Ελ Καντουρί πίσω από τον Κουλούρη.

Από τη μεριά του, ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε τον Ατρόμητο σε διάταξη 3-5-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιαννιώτης και τριάδα στην άμυνα οι Καρασαλίδης, Ρισβάνης και Μάντσον. Στο κέντρο βρέθηκαν οι Ούμπιντες, Βασιλακάκης και Μπουσούλαζιτς έχοντας αριστερά τον Κιβρακίδη και δεξιά τον Στρούγγη, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Ντάουντα και Ντιγκινί.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Βοηθοί: Χρύσα Κουρομπύλια, Γιάννης Σίπκας

4ος: Βασίλης Φωτιάς

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ (65΄Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Κάμπος, Ελ Καντουρί (84΄Σάχοβ), Μακ (78′ Λημνιός), Κουλούρης.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάνταντι): Γιαννιώτης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μαντσόν, Στρούγγης (64΄Νάτσος), Ούμπιδες, Βασιλακάκης (81΄Μενσά), Μπουσούλατζιτς (88΄Μπαστακός), Κιβρακίδης, Ντιγκινί, Ντάουντα.

 

Γκολ: 45 (πεν.) Βιεϊρίνια, 71΄Κάμπος / 22′ Στρούγγης

Κάρτες: 65΄Βαρέλα, 90΄Πρίγιοβιτς, 90′ + 2′ Ρέι / 25΄Βασιλακάκης, 30΄Ντιγκινί,

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας την κατοχή και απείλησε για πρώτη φορά στο 1΄όταν ο Κάμπος σέντραρε από τα δεξιά, με τον Μάτος να πιάνει την κεφαλιά, αλλά τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει τη μπάλα. Ο «Δικέφαλος» απείλησε ξανά στο 7΄όταν και πάλι ο Κάμπος σέντραρε, αλλά η κεφαλιά του Κρέσπο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Οι παίκτες του Ατρομήτου έκλειναν καλά τους χώρους προς την περιοχή τους, μπλόκαραν τα άκρα των γηπεδούχων όντας οργανωμένοι στο χορτάρι και μάλιστα ασκούσαν πίεση ψηλά, έχοντας την υπεροχή στη μεσαία γραμμή, με τον Βασιλακάκη να ανεβαίνει ώστε να πιέζει τον τελευταίο αμυντικό.

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΜΕ ΣΤΡΟΥΓΓΗ

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 22΄όταν ο Ούμπιντες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο νεαρός Στρούγγης στο ντεμπούτο του με τους Περιστεριώτες πήρε την κεφαλιά νικώντας τον Ρέι για το 0-1. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 33΄ο Ατρόμητος βγήκε σε κόντρα επίθεση με τον Ντιγκινί να πασάρει στον Ντάουντα αλλά η φάση σταμάτησε λανθασμένα ως οφσάιντ κάτι που έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Ένα λεπτό αργότερα, οι «ασπρόμαυροι» έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν ο Μάτος σέντραρε από τα δεξιά και ο Ελ Καντουρί αμαρκάριστος από θέση βολής πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε απελπιστικά εκτός εστίας.

Μετά το γκολ του Ατρομήτου το παιχνίδι άνοιξε αποκτώντας χαρακτήρα γκραν γκινιόλ με τον ΠΑΟΚ στο 40΄να φτάνει ξανά κοντά στην ισοφάριση όταν ο Ελ Καντουρί σέντραρε από τα αριστερά και η μπάλα κατέληξε στον Κάνιας που πλάσαρε από το δεξί στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Γιαννιώτη. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά για το «Αστέρι» να απειλήσει όταν ο Ντάουντα πλάσαρε μέσα από την περιοχή του Ρέι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 44΄ο διαιτητής Παπαπέτρου καταλόγισε πέναλτι σε φάση όπου ο Μακ κέρδισε αμφισβητούμενο από τους φιλοξενούμενους πέναλτι από την απειρία του Στρούγγη που έπεσε πάνω του με τον Βιεϊρίνια ένα λεπτό αργότερα να το εκτελεί εύστοχα νικώντας τον Γιαννιώτη για το 1-1. Αυτό μάλιστα είναι το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο νεαρός Σερραίος τερματοφύλακας έπειτα από 765 αγωνιστικά λεπτά και 8,5 ματς!

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος για να προηγηθεί αλλά ο Ατρόμητος κατάφερνε να κλείνει τους χώρους καλά χωρίς να αφήνει τους παίκτες του «Δικεφάλου» να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Στο 59΄ο Γιαννιώτης απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Ελ Καντουρί ενώ δέκα λεπτά αργότερα και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Έλληνας πορτιέρε δεν έκανε καλή έξοδο, ο Μάτος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ρισβάνης έσωσε την εστία απομακρύνοντας με το κεφάλι πάνω στη γραμμή.

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε στο 71΄να μπει μπροστά στο σκορ όταν τα σουτ των Μάτος και Κουλούρη κόντραραν στα σώματα με τη μπάλα να καταλήγει στον Κάμπος που σούταρε και η μπάλα από νέα κόντρα στον Ούμπιντες ξεγέλασε τον Γιαννιώτη και κατέληξε στα δίχτυα του για το 2-1.

ΠΑΛΕΨΕ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ο Νταμίρ Κάναντι άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 προκειμένου να γίνει πιο επιθετική η ομάδα του για να ισοφαρίσει.  Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 75΄για να πετύχει και άλλη γκολ με τον Πρίγιοβιτς να αστοχεί σε τετ α τετ αλλά ο βοηθός σταμάτησε τη φάση ως οφσάιντ. Οι Περιστεριώτες έχασαν σημαντική ευκαιρίασ το 80΄όταν ο Κιβρακίδης σούταρε από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας ενώ στο 86΄η άμυνα των γηπεδούχων απομάκρυνε με δυσκολία το κόρνερ του Ατρομήτου.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της αναμέτρησης με το τελικό σφύριγμα του Παπαπέτρου να επισφραγίζει το απόλυτο του ΠΑΟΚ εντός έδρας με 6/6 και τον Ατρόμητο να γνωρίζει την πρώτη του ήττα στη φετινή Super League.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 34΄ο ΠΑΟΚ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο Μάτος σέντραρε από τα δεξιά και ο Ελ Καντουρί αμαρκάριστος από θέση βολής πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε απελπιστικά εκτός εστίας.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν απέφυγε τα λάθη ο Παπαπέτρου (λόγω υποδείξεων βοηθών), χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μετατράπηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή. Κυρίως χρεώνεται ότι ασπάστηκε την λάθος υπόδειξη οφσάιντ του Σίπκα στο 33’  σε φάση που ο Ντιγκινί θα έβγαινε σε τετ-α-τετ με τον Ρέι. Σωστή η υπόδειξη του στη φάση του πέναλτι, αφού λόγω απειρίας ο Στρούγγης έβαλε τα χέρια του πάνω στον Μακ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Θα μπορούσε κανείς να επιλέξει οποιονδήποτε από τους ακραίους του ΠΑΟΚ, τελικά, όμως, μάλλον θα σταθούμε στον Καμπος που επέστρεψε φουριόζος, πέτυχε γκολ (έστω και με τη βοήθεια της τύχης), έδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Πρίγιοβιτς άσχετα αν ο Σέρβος ήταν λίγο πιο μπροστά και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η επιθετική προσέγγιση του Ραζβάν Λουτσέσκου στο παιχνίδι, κυρίως στις αλλαγές του, ήταν κάτι που σε άλλα ματς δεν το είχαμε δει από τον Ρουμάνο. Ο 48χρονος κόουτς έπαιξε με δύο φορ όταν είχε την ανάγκη για το δεύτερο γκολ, φρέσκαρε τα άκρα του με την είσοδο του Λημνιού και έδειξε διάθεση να τελειώσει το ματς.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ότι αυτό το παιχνίδι έγινε σε άδεια Τούμπα. Με κόσμο θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο συναρπαστικό και ευτυχώς είναι το τελευταίο κεκλεισμένων των θυρών για τον ΠΑΟΚ.


btm