• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Όχι δάκρυα, μόνο δόξα για τον Ευγένιο Γκέραρντ (pics)
20/11/2017 21:02

O καλύτερος προπονητής στην ιστορία του ΟΦΗ τιμήθηκε με έναν τρόπο μοναδικό το βράδυ της 20ής Νοεμβρίου στο Γεντί Κουλέ, στο γήπεδο που έγραψε “χρυσές” σελίδες με τον ΟΦΗ. Τα “παιδιά” του και οι “φίλοι” του έδωσαν το παρών σε ένα φιλικό που θα μείνει στην ιστορία.

Σηφάκης, Χωσάδας, Γιαλαμάς, Μπεκιάι, Αγιομαμίτης, Αδάμος, Αθανασιάδης, Αναστασίου, Βάβουλας, Βασιλείου, Βέρα, Βλαστός, Γεωργαμλής, Δέδες, Δερμιτζάκης, Διγκόζης, Θωμαΐδης, Ιορδανίδης, Καργιώτης, Κιάσσος, Κοζανίδης, Χανιωτάκης, Σταυρακάκης, Γκουλής, Παυλόπουλος, Πατεμτζής, Ίσις, Μαρινάκης, Πουρσανίδης, Μαχλάς, Νιόπλιας, Τζουγκάνοβιτς. Ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκε ο Ολλανδός (παιδιά Γκέραρντ).

Από την άλλη οι φίλοι Γκέραρντ: Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Κωστούλας, Καψής, Γκούμας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης, Τσιάρτας, Γκόγκιτς, Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Κωστένογλου, Κωφίδης, Λαγονικάκης, Μαλέκος, Μάρκος, Νταμπίζας, Τζόρτζεβιτς. Ήταν εκεί για να τιμήσουν έναν άνθρωπο που πρόσφερε τα μέγιστα όχι μόνο στον ΟΦΗ, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με πρωτοβουλία του Ηλία Πουρσανίδη όλοι αυτοί μαζεύτηκαν στο Ηράκλειο μόνο και μόνο για αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και βγήκε άρον άρον από το νοσοκομείο για να δει από κοντά ανθρώπους με τους οποίους πέρασε πολλά. Ανθρώπους που συμβούλεψε, καθοδήγησε ως προπονητής και βοήθησε σαν πατέρας. Τόση αγάπη για έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου δεν συναντάς εύκολα.

Ο Ίσις και ο Βέρα ταξίδεψαν στο Ηράκλειο από τη Χιλή. Ο Τζουγκάνοβιτς από τη Σερβία. Παλαίμαχοι από πολλά μέρη της Ελλάδας αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Πουρσανίδη και αγωνίστηκαν για 80 λεπτά στο “Γεντί Κουλέ”. Εκεί και η σύζυγος του Γκέραρντ, η κ. Κατερίνα Παπαδάκη, η οποία λύγισε: “Πολύ μεγάλη η συγκίνηση. Ήταν κάτι που ήθελα πολλά χρόνια να γίνει γιατί το αξίζει αυτός ο άνθρωπος, η αγάπη που του έχουν τα παιδιά είναι τεράστια, όλο αυτό είναι μοναδικό, το αξίζουν όλοι και όλοι οι άνθρωποι που τον αγαπούν και έχουν γεμίσει το γήπεδο. Περίμενε πολύ. Του έλεγα πάντα γι’ αυτή τη μέρα γιατί περάσαμε δύο εβδομάδες δύσκολες στο νοσοκομείο και αυτή η μέρα τον κράτησε”.

Όταν ο Έγκε έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο με το καροτσάκι (άντεξε μια ωρίτσα και μετά αποχώρησε), ο κόσμος τον αποθέωσε: “Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Ολλανδέ, είναι τρελός ο Ολλανδός…”. Οι άλλοτε παίκτες του έκλαψαν, άλλοι πήγαν να του φιλήσουν το χέρι. Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης, Κώστας Καζανάκης, Μανόλης Παπαματθαιάκης. Η τότε διοίκηση, με την οποία ο Γκέραρντ πέρα από συνεργάτης ήταν και φίλος και αδερφός. Κρητικοί καλλιτέχνες, Ψαραντώνης και Βασίλης Σκουλάς, ήταν παρόντες.

Ένα βράδυ που θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό όλων όσοι συμμετείχαν. Χαραγμένο και στην ιστορία του ίδιου του ΟΦΗ, καθώς ο Ολλανδός ήταν αυτός που έκανε την ομάδα του Ηρακλείου να είναι αυτό που είναι. Αυτός την οδήγησε σε υψηλές θέσεις, σε θέση διεκδικητή πρωταθλήματος, αυτός την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου και την οδήγησε σε ευρωπαϊκές εξόδους. Ένα μπράβο σε αυτούς που έδωσαν ψυχή και αγώνα για να διοργανωθεί αυτό το φιλικό.

Μικρή σημασία έχει το αγωνιστικό κομμάτι. Οι φίλοι Γκέραρντ νίκησαν 4-0. Τζόρτζεβιτς (46′), Καραγκούνης (52′), Γιαννακόπουλος (63′) και Μάρκος (80′) τα γκολ. Όλοι μαζί, όμως, αγαπημένοι, σε μια εορταστική βραδιά γεμάτη συναισθήματα, χαράς, υπερηφάνειας και συγκίνησης.

Θυμηθείτε το live του φιλικού


btm