• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Μαραγκός: “Να μείνουμε κοντά στους διεκδικητές του τίτλου”
23/11/2017 17:31
Μαραγκός: “Να μείνουμε κοντά στους διεκδικητές του τίτλου”

Ο Σπύρος Μαραγκός, άμεσος συνεργάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη, μίλησε στη κάμερα της “NOVA” στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με τον Ατρόμητο.

Ο παλαίμαχος μέσος υποστήριξε πως από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός παραμένει κοντά στους διεκδικητές του πρωταθλήματος ο στόχος των πράσινων δεν έχει αλλάξει ενώ τόνισε πως η ομάδα του Ατρόμητου είναι ένας δύσκολος αντίπαλος.

Ο Μαραγκός αναφέρθηκε στον Τσάβες, τον Μολέντο αλλά και τα εκτός έδρας παιχνίδια λέγοντας πως η νοοτροπία είναι αυτή που πρέπει να αλλάξει και ότι το τακτικό κομμάτι.

Είναι πολλά τα ερωτήματα για τον Τσάβες, σε τι κατάσταση είναι και αν θα παίξει κόντρα στον Ατρόμητο; “Ο Τσάβες είναι καλά, αλλά περιμένουμε σε αυτές τις τελευταίες προπονήσεις να δούμε σε τι βαθμό είναι η φυσική του κατάσταση για να γνωρίζουμε πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Δεν πρέπει να γίνει κάτι βιαστικό. Θα αποφασιστεί αυτές τις μέρες. Ξέρουμε ότι τον χρειαζόμαστε, είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να μας βοηθήσει αλλά τον χρειαζόμαστε για όλη τη σεζόν και όχι για ένα παιχνίδι. Προσπαθούμε να τον φέρουμε σε ένα καλό επίπεδο”.

Ψυχολογικά τον έχει επηρεάσει όλη αυτή η κατάσταση;

“Σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ήρθε στην Ευρώπη και στο ξεκίνημα της χρονιάς έπαθε έναν τραυματισμό που τον άφησε πολύ πίσω. Δεν είναι ό,τι καλύτερο. Γιατί το να είσαι μόνος σου εδώ και να παίζεις, το ξεπερνάς. Το να είσαι εδώ μόνος σου και να μην παίζεις δεν είναι τόσο καλό. Βέβαια υπάρχουν και τα άλλα παιδιά στην ομάδα με τα οποία έχει επαφές αλλά εμάς που είμαστε συνέχεια δίπλα του”.

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα που προέκυψαν από το ματς με την ΑΕΚ. Για παράδειγμα ο Μολέντο θα παίξει;

“Είναι σίγουρα πολλά τα προβλήματα. Και ο Μολέντο μέρα με τη μέρα θα δούμε πόσο μπορεί ο ίδιος να το ξεπεράσει αυτό, δεν είναι κάτι απλό γιατί είναι και στο κεφάλι. Με μια κεφαλιά δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Δεν είναι θέμα των γιατρών”.

Είναι και ο Κουλιμπαλί που δεν θα παίξει, ενώ υπάρχουν και τιμωρίες. Πόσο εύκολο είναι για εσάς να αντικαταστήσετε τόσους πολλούς παίκτες;

“Σίγουρα βγήκαν κάποια προβλήματα με κάποιους ποδοσφαιριστές τα οποία εμείς από την πλευρά μας και ο κόουτς προσπαθούμε να τους αντικαταστήσουμε με εξίσου καλούς παίκτες που υπάρχουν. Το ρόστερ έχει βάθος, υπάρχουν παιδιά που μπορούν να μας βοηθήσουν. Σίγουρα δεν είναι καλό να αλλάζουν συνέχεια οι παίκτες. Καλό είναι όμως να παίξουν και κάποια παιδιά που δεν έχουν παίξει”.

Με τον Ατρόμητο αν δεν παίξει και ο Μολέντο θα λείπουν τα 4/11 της ενδεκάδας που αγωνίστηκε με την ΑΕΚ. Πόσο εύκολο είναι αυτό και κόντρα σε μια ομάδα όπως ο Ατρόμητος;

“Είναι δύσκολο και ιδίως απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είναι τυχαία εκεί πάνω, έχει παραμείνει εκεί και από τα παιχνίδια που έχουμε παρακολουθήσει δίκαια βρίσκεται εκεί. Του κάνουν λίγες φάσεις ενώ μπορεί και σκοράρει στις λίγες φάσεις που κάνει με μεγάλη συχνότητα. Είχαν επίσης και τον τερματοφύλακα που είχε τόσα παιχνίδια να φάει γκολ. Είναι μια ισορροπημένη ομάδα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας και εμείς θα πάμε με πολλά προβλήματα. Έχουμε προετοιμάσει όμως την ομάδα θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες για να πάμε εκεί με στόχο το καλύτερο δυνατό, να διεκδικήσουμε το ματς”.

Ο Παναθηναϊκός πάει να δώσει ένα ακόμη εκτός έδρας ματς, άλλο αν είναι εντός Αθηνών, και φέτος εκτός έδρας δεν είναι τόσο καλός. Θα υπάρξει διαφοροποίηση στο τακτικό κομμάτι; Σας προβληματίζει αυτή η εικόνα;

“Μας προβληματίζει γιατί άλλη είναι η εικόνα εντός και άλλη εκτός. Θεωρώ ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μετά το αποτέλεσμα της ΑΕΚ έτσι όπως ήρθε πρέπει να διεκδικήσουμε όσους βαθμούς περισσότερους σε όλα τα επόμενα παιχνίδια. Να πάρουμε τους πόντους που μπορούμε, καθώς δεν έχουμε άλλη δυνατότητα”.

Έχουν αναπροσαρμοσθεί οι στόχοι της ομάδας μετά τα τελευταία αποτελέσματα;

“‘Όχι, δεν νομίζω. Μέχρι και χθες ο κόουτς τους έλεγε να είμαστε κοντά στους πρωτοπόρους για να παραμένουμε διεκδικητές του τίτλου. Στο φετινό πρωτάθλημα έχουμε δει ότι όλοι έχουν χάσει βαθμούς και κανείς δεν έχει ξεφύγει. Εμείς με τα αποτελέσματα που είχαμε αλλά και με το -2 είμαστε κοντά. Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει ξεχωρίσει ακόμα καμία ομάδα. Πρέπει να ξεπεράσουμε κάποια θέματα και να πάρουμε βαθμούς και εκτός έδρας για να είμαστε κοντά”.

Ρωτούν αρκετοί γιατί δεν παίζει ο Χατζηγιοβάνης;

“Μπορεί να μην αγωνίζεται τώρα, έπαιξε πιο πριν, είναι καθαρά θέμα τακτικής δεν είναι κάτι συγκεκριμένο ατομικό. Ο προπονητής έχει αποδείξει τόσο πέρυσι όσο και φέτος πως χρησιμοποιεί νέους ποδοσφαιριστές. Απλά τα παιδιά πρέπει να δείξουν την ανάλογη προσοχή. Δεν πρέπει απλά να μπεις στην πρώτη ομάδα, αλλά να παραμείνεις γιατί υπάρχουν απαιτήσεις. Όλα τα παιδιά το έχουν καταλάβει, πρέπει να έχουν λογική και ο χρόνος δουλεύει για αυτούς”.

Τα εκτός έδρας αποτελέσματα πώς θα έρθουν;

“Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι το τακτικό κομμάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν πως δεν μπορούν στα εντός να δείχνουν άλλο πρόσωπο και στα εκτός άλλο. Το τακτικό κομμάτι είναι το ίδιο. Πρέπει να μπει στο μυαλό τους αυτό το πράγμα. Βέβαια και για ποια εκτός έδρας παιχνίδια μιλάμε όταν πάμε στη Λαμία και παίζουμε με τόσο κόσμο ή στην Τρίπολη. Δεν υπάρχει εκτός έδρας παιχνίδι όταν είσαι Παναθηναϊκός. Η ισορροπία υπάρχει πρέπει να το βρούμε γρήγορα και να δώσουμε το κάτι παραπάνω”.

Δεν είναι ανεξήγητο φαινόμενο η νωχελικότητα που υπάρχει, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έμπειρους παίκτες;

“Νομίζω πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν. Πέρασαν τα παιχνίδια, πάει να τελειώσει ο πρώτος γύρος. Όποιο παιδί είναι στην ομάδα να δείχνει την αξία του. Ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά. Θεωρώ ότι κόντρα στον Ατρόμητο θα έχουμε μια καλή ομάδα γιατί η ομάδα μπορεί να υποστηρίξει το άτομο”.

Ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα με ματς κόντρα σε Ατρόμητο, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Αποτελεί πονοκέφαλο για εσάς;

“Πονοκέφαλος είναι πάντα, ιδίως όταν θες να είσαι κοντά και να πρωταγωνιστείς. Δεν συγχωρείται το λάθος. Πρέπει να παίξεις καλά απέναντι στον οποιοδήποτε. Ναι, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα αλλά η προσωπική μου πίστη στο ρόστερ της ομάδας είναι μεγάλη. Πιστεύουμε στις δυνατότητες τους και πρέπει και οι ίδιοι να πιστεύουν σε αυτές. Δεν υπάρχει φόβος απέναντι στο πρόγραμμα”.

Πού θεωρείτε ότι πονάει ο Ατρόμητος;

“Είναι μια δύσκολη ομάδα, ισορροπημένη. Και ιδίως παίρνοντας στο τελευταίο διάστημα κάποια παιδιά όπως οι Ρισβάνης, Γιαννιώτης και Χατζηισίας όπου εκεί στηρίζεται η άμυνά τους. Πλέον έχουν και αυτοπεποίθηση, βγάζουν καλή εικόνα. Είναι μια ομάδα που όπως την έχουμε δει είναι δύσκολη”.

Άδεια θα δώσετε στους παίκτες τα Χριστούγεννα (σ.σ. γέλια);

“Αυτό είναι θέμα του κόουτς. Είναι κάτι που το κερδίζεις. Ο κόουτς έχει τη δική του φιλοσοφία και εμείς είμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε”.


btm