• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης
24/11/2017 23:25

Μεγάλη ανατροπή, ακόμη μεγαλύτερη νίκη για τον Παναθηναϊκό που έριξε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο καναβάτσο για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στη EuroLeague. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των “πρασίνων”.

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης (82-80) σε ένα μεγάλο ματς στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι δέχθηκαν 54 πόντους στο πρώτο μέρος από τους Ισπανούς που σούταραν με 77% στο δίποντο, 55% στο τρίποντο και 100% στις βολές, επέστρεψαν όμως με… άλλο μυαλό, πίεσαν στην άμυνα, βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και με δυο βολές του Τζέιμς Γκιστ πήραν το ματς με τρομερή ανατροπή και προσπάθεια.

Μεγάλο ματς έκανε ο Κέι Σι Ρίβερς, σπουδαίος για άλλο ένα παιχνίδι ο Γκιστ των πέντε επιθετικών ριμπάουντ στο δεύτερο μέρος, “στρατηγός” ξανά ο Νικ Καλάθης, την ώρα που η Ρεάλ (ήρθε χωρίς τους τραυματίες Σέρχιο Γιουλ, Άντονι Ράντολφ, Όγκνιεν Κούζμιτς, Γκουστάβο Αγιόν, Τζέφερι Τέιλορ) τα περίμενε όλα από τον Λούκα Ντόντσιτς. Ο 18χρονος Σλοβένος πάλεψε όσο μπορούσε, ήταν όμως πολύ άστοχος (19 πόντοι με 5/16 σουτ) και έκανε αρνητικό ρεκόρ καριέρας με 8 λάθη στα 31:31 που έμεινε στο παρκέ.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (1/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 32:46 (13 ranking)

Πολύ… ζόρικο ξεκίνημα για τον Αμερικανό, που βρήκε απέναντί του θηρία, αλλά έδωσε μάχες με πείσμα. Προσπάθησε πολύ για να μείνει μακριά από τα φάουλ, δεν πήρε πολλές επιθέσεις, γέμισε πάντως τη στατιστική του και στο 27′ ήταν αυτός που με τρίποντο μείωσε στον πόντο (60-61) πριν ισοφαρίσει στην αμέσως επόμενη φάση και φτάσει τους δέκα. Αντικαταστάθηκε όταν έμεινε από δυνάμεις και επέστρεψε για τα τελευταία τρία λεπτά, όμως στο 38′ άργησε να πάρει απόφαση και με το σκορ στο 77-77 έκανε άσχημο σουτ που τελικά δεν “πλήγωσε” τον Παναθηναϊκό. Θετικός, αν και πολύ άστοχος.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 20 πόντοι (4/7 δίποντα, 4/11 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα σε 28:03 (16 ranking)

Ήρθε από τον πάγκο αυτή τη φορά, έβαλε ένα δύσκολο καλάθι στο τέλος της πρώτης περιόδου, όμως μπήκε πολύ πιο εντυπωσιακά στο τρίτο δεκάλεπτο. Πέτυχε τρίποντο για το 49-56 που ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ, άνοιξε έναν μίνι διάλογο με τον πάγκο της Ρεάλ και στην επόμενη φάση κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Ταβάρες πριν σκοράρει και με φόλοου για το 53-56. Είχε πάρει φόρα, έβαλε άλλα δυο καλάθια για να κρατήσει όρθια την ομάδα του και στο 32′ πήρε και νέο τρίποντο για το 69-71. Έβαλε το τέταρτο για το 75-73 στο 36′ και μοιράζεται το βραβείο του MVP μαζί με τον Γκιστ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 9 πόντοι (2/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο σε 15:27 (11 ranking)

Έδωσε λύσεις στον Παναθηναϊκό μόλις πάτησε παρκέ, έφθειρε τους αντιπάλους του, σκόραρε με οικονομία, έκανε όμως κι αυτός τρία φάουλ που τον φρέναραν. Ήταν αυτός που έβαλε στα 22.8″ το μεγάλο τρίποντο για το 80-78, αυτός που έπρεπε να πάρει το σουτ, αυτός που έχει αποδείξει το τελευταίο διάστημα πως είναι ο άνθρωπος για τις μεγάλες στιγμές.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα) σε 10:58 (-2 ranking)

Κακό βράδυ για τον Αμερικανό. Τρία άστοχα σουτ έγραψε η στατιστική του στα 11 λεπτά που αγωνίστηκε και τίποτα περισσότερο.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (6/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/4 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 29:47 (18 ranking)

Άλεϊ-ουπ κάρφωμα ήταν το πρώτο του καλάθι στο ματς, όμως η δουλειά του ήταν πολύ δύσκολη απέναντι στον τεράστιο Ταβάρες. Ο Αμερικανός δεν πήρε ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, όμως το νέο άλεϊ-ουπ του στο 24′ (51-56) ήταν αυτό που έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ. Πολύ πιο επιθετικός, πολύ πιο πεισμωμένος, κυνήγησε ένα άστοχο τρίποντο του Ρίβερς και σκόραρε για το 77-73, έπαιξε άλλο ένα 30λεπτο και αυτός που μοιράζεται το βραβείο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης με τον Ρίβερς. Αν έπρεπε να τον χαρακτηρίσουμε με δυο κουβέντες, θα λέγαμε πως ήταν ο παλιός, καλός Γκιστ.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (1/1 δίποντο, 2/2 βολές) σε 7:33 (5 ranking)

Σοβαρός όπως πάντα, έβαλε τέσσερις πόντους στα επτά λεπτά που πήρε στο πρώτο μέρος. Δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο καθώς δεν ταίριαζε στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο) σε 6:06 (-1 ranking)

Δεν έδωσε κάτι στο εξάλεπτο που έπαιξε στο πρώτο μέρος. Δεν τον είδαμε στο δεύτερο, καθώς ο Πασκουάλ επέμεινε στον έμπειρο Καλάθη. Ο Λιθουανός έκανε σπουδαίο ματς στο ΣΕΦ, όμως στους επόμενους τρεις αγώνες δεν έχει σκοράρει.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 1 πόντος (0/4 δίποντα, 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κοψίματα σε 9:54 (0 ranking)

Έκανε δυο μεγάλα μπλοκ στα κρίσιμα λεπτά της αναμέτρησης, όμως είχε και 0/4 τρίποντα στο δεκάλεπτο που έπαιξε. Ο Αμερικανός πάλεψε στο ριμπάουντ, είχε καλές στιγμές, του λείπει όμως το καλό ματς που θα του δώσει ψυχολογία.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (1/1 δίποντο, 2/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 18 λεπτά (6 ranking)

Πήρε το πρώτο σουτ από την κορυφή και το έβαλε για το 3-0, πριν σκοράρει δεύτερο καλάθι στον αιφνιδιασμό και τρίτο για το 8-2. Έβαλε οκτώ πόντους σε ενάμιση λεπτό, αλλά έμεινε εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Αμερικανός προσπαθεί να βρει τα πατήματά του, έχει καλά διαστήματα, του λείπουν όμως η συνέπεια και η διάρκεια.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 12 πόντοι (5/10 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 33:54 (15 ranking)

Ήσυχο πρώτο μέρος από τον ηγέτη του Παναθηναϊκού, που σκόραρε χωρίς να πιέσει καταστάσεις, μοίρασε σωστά τη μπάλα και γέμισε τη στατιστική του. Στο δεύτερο μέρος δεν σκόραρε πολύ, έχασε δυο βολές στο 35′, έπαιζε όμως με ψυχραιμία και έδινε τη μία ασίστ μετά την άλλη. Με δικό του λέι-απ οι πράσινοι μείωσαν στον πόντο (72-73), όμως με το σκορ στο 77-78 πήρε βιαστική απόφαση και αστόχησε σε φλότερ από τα τέσσερα μέτρα. Ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, το τέλος του αγώνα τους βρήκε νικητές. Δεν ήταν κυρίαρχος όσο στην Κωνσταντινούπολη, ήταν όμως πολύ καλύτερος απ’ όσο δείχνει η στατιστική του.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά:

Πενταδάτος ξανά, πήγε αμέσως στο μαρκάρισμα του Λούκα Ντόντσιτς, έβαλε μία βολή για το 9-5, έκανε όμως δυο γρήγορα φάουλ σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και μόλις έκανε και το τρίτο αντικαταστάθηκε. Έπαιξε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο φινάλε, αλλά το μόνο που τον ενδιέφερε, ήταν να κερδίσει η ομάδα του.


btm