05/12/2017 21:07 1147 Views

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή “ΟΛΑ ΜΑΛΕ” του Super Sport fm 104.0 ήταν ο Διονύσης Διονυσίου ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ


 «Ο Πάμπος είναι από τους κορυφαίους προπονητές»

«Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές, είναι ξεκάθαρο αυτό και δεν το λέμε εμείς αλλά οι επιτυχίες που έκανε. Δεν σημαίνει ότι διαγράφονται όλα με μια αποτυχία. Πάρθηκε μια απόφαση από κοινού με το συμβούλιο και η ζωή συνεχίζεται. Έτσι είναι η δουλειά του προπονητή, είναι με μια βαλίτσα στο χέρι».

Όταν πήγε ο Πάμπος είχε κάποιον που δεν περίμενε ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσει την ομάδα εκεί που την θέλει ο κόσμος της;
«Όλοι το πίστευαν αυτό. Στεναχωριέσαι. Όποιος προπονητής φύγει από ομάδα στεναχωριέμαι, ειδικά όταν είναι ένας άνθρωπος που δούλεψα μαζί του και πήραμε πρωτάθλημα στην ΑΕΛ».

Έτσι άρχισα το ποδόσφαιρο…

«Άρχισα από τη Νέα Σαλαμίνα. Πήγαινα στην Λάρνακα και ήμουν με μια πολύ καλή φουρνιά με προπονητή τον κ. Μουσκάλη. Όταν τελείωσα τον στρατό είχα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και όταν επέστρεψα έπαιξα σε μικρές κατηγορίες μέχρι τα 28 μου χρόνια. Πήγα στον Ύψωνα, στην Αναγέννηση προσφύγων και στον Τσαγγάρη Πελεντρίου. Στα 28 άρχισα την προπονητική καριέρα. Έκανα το βασικό δίπλωμα και δούλευα στο αγροτικό. Με είδε ο πρόεδρος της ΑΕΖ Ζακακίου ο Στέλιος Χρίστου τον οποίο ευχαριστώ και πήγα στα δεύτερα της ΑΕΖ. Στο πρώτο παιχνίδι παίζαμε με τον Άρη και ήρθαμε 0-0. Ήταν πρώτος ο Άρης και τελευταίοι εμείς. Την επόμενη χρονιά με ανέβασαν στην α΄ ομάδα μαζί με τον Χατζημιτσή. Τότε με πήρε ο Νίκος Ανδρέου που ήταν τεχνικός διευθυντής  στην ΑΕΛ και μου είπε να πάω εκεί και ανέλαβα τους U15, μετά πήρα το πρωτάθλημα στους U17. Όταν έφυγε ο Στοικίτσα μας φώναξαν με τον Παύλο Σάββα και κάναμε τέσσερα παιχνίδια. Ήρθε ο Άντεφελντ και ήμασταν εκεί και η επόμενη χρονιά με τον Πάμπο Χριστοδούλου που δημιουργήσαμε μια φιλία μέσα από τα σεμινάρια τα προπονητικά και πήραμε το πρωτάθλημα».

«Δεν πιστεύαμε αυτό που κάναμε το 2012»

Πως κατέληξες στην πρώτη ομάδα της ΑΕΛ;
«Ήμουν στους U17 και πήρα το πρωτάθλημα. Όταν έφυγε ο Στοικίτσα μας φώναξαν με τον Παύλο Σάββα και κάναμε τέσσερα παιχνίδια στην πρώτη ομάδα. Ήρθε ο Άντεφελντ και ήμασταν εκεί και η επόμενη χρονιά με τον Πάμπο Χριστοδούλου που δημιουργήσαμε μια φιλία μέσα από τα σεμινάρια τα προπονητικά και πήραμε το πρωτάθλημα».

Κάθισες και σε κάποια παιχνίδια σαν πρώτος προπονητής εκείνη την χρονιά στην ΑΕΛ…
«Ήταν μια αγχωτική σεζόν εκείνη, έτσι βίωσα την καριέρα. Έκανα και κάποια παιχνίδια πρώτος προπονητής καθώς ο Πάμπος είχε κάποιες τιμωρίες».

Πότε πιστέψατε ότι θα πάρει η ΑΕΛ το πρωτάθλημα;
«Ήταν μια δυνατή ομάδα εκείνη με εκπληκτικούς παίκτες. Δεν το πιστεύαμε αυτό που κάναμε στην πορεία. Κάναμε στα αποδυτήρια στους παίκτες να μπαίνουν και να καθαρίζουν. Όταν άρχισαν τα πλέι οφ ήμασταν ψηλά και καταλάβαμε ότι πλησιάζουμε και πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο μας».

«Αυτό χρειάζεται η ΑΕΛ για να επιστρέψει στους τίτλους…»

Τι συνέβη μετά το πρωτάθλημα στην ΑΕΛ;
«Ήθελε ακόμα λίγη προσπάθεια από όλους και θα ήταν ευχάριστο για τον κόσμο να ερχόταν και άλλος τίτλος. Χάθηκε ένα πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες, χάθηκαν τελικοί Κυπέλλου. Όταν έχεις ένα πρόεδρο που πληρώνει στην ώρα του και διάφορα άλλα είναι σημαντικό. Αν συνεχίσει έτσι η ομάδα όπως τώρα θα έρθουν ξανά οι επιτυχίες. Είναι μια ομάδα με προοπτική η ΑΕΛ».

Τι απαντάς σε αυτούς που λένε ότι δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά παίρνει τα αποτελέσματα;
«Είναι σημαντικό να έχεις σταθερότητα. Όταν προσθέτεις συνεχώς τρεις βαθμούς κάποια στιγμής θα είσαι ψηλά. Οι καλύτερες ομάδες χτίζονται από την άμυνα και η ΑΕΛ έχει την καλύτερη άμυνα».

Για τον Μπρούνο Μπαλταζάρ…
«Είναι νεαρός , φιλόδοξος προπονητής και θέλει να δείξει έργο για να πάει μπροστά. Τους βγαίνουν τα πράγματα που κάνει, σημαίνει ότι τα κάνει σωστά. Είναι διαβασμένος προπονητής και αυτό φαίνεται. Πάει και παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια».

«Βλέπω συνέχεια παιχνίδια, βλέπω τους μικρούς, βλέπω παιχνίδια β΄ κατηγορίας. Πρόσφατα ήμουν στην Πορτογαλία. Πήγα μια εβδομάδα για να δούμε παιχνίδια, με έστειλε ο πρόεδρος. Είδαμε ένα παιχνίδι της Πάσος Φερέιρα με την Εστορίλ. Πήγα στην Πάσος Φερέιρα στην προπόνηση και μίλησα με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή

**«Θα είμαι πάντα στην ΑΕΛ όποτε με χρειαστεί».
**«Πεθυμώ πολύ τον πάγκο, εκεί μου αρέσει και ταιριάζω, έχω την εμπειρία, ήμουν τέσσερα χρόνια με τον Πάμπο και περιμένουμε κάποια στιγμή να μας εμπιστευθεί κάποιος».
Για τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους…
«Πολλές φορές σκέφτηκε να φύγει, αλλά δεν θα κάνει πίσω ποτέ του. Επειδή μίλησα πολλές φορές και ώρες μαζί του ξέρω ότι είναι δυνατός. Είναι ο καπετάνιος της ομάδας. Μετά το πρωτάθλημα ο κόσμος είναι πιο απαιτητικός».

«Έτσι ήταν η συνύπαρξη μου με τον Πάμπο Χριστοδούλου»

Μίλησε μας λίγο για την συνεργασία σου με τον Πάμπο στην ΑΕΛ;
«Υπήρχε μια χημεία τότε. Δεν επέμβαινε ο ένας στην δουλειά του άλλου. Ο κάθε ένας ήξερε την δουλειά του. Ήταν μια χημεία το επαναλαμβάνω. Και στην Εθνική με πήρε μαζί του και φάνηκε και εκεί η χημεία».

Φθείρεται κάποιος προπονητής στην Εθνική;
«Στην Εθνική είσαι κυβερνητικός υπάλληλος. Δεν έχεις καθημερινή τριβή και φθείρεσαι. Παρόλα αυτά είναι μεγάλη τιμή να είσαι στην Εθνική Κύπρου».

Για την παρουσία της Εθνικής…
«Κάναμε τον κάθε ποδοσφαιριστή να τα βγάζει όλα στο γήπεδο. Κερδίσαμε εκτός έδρας την Βοσνία, κερδίσαμε στο Ισραήλ και είχαμε απίστευτα αποτελέσματα».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ