• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Πράσινη» κυριαρχία στο «Λευκόθεο»
11/12/2017 23:46

Η Ομόνοια πέτυχε μεγάλο διπλό στο «Λευκόθεο» κερδίζοντας με 3-0 το ΑΠΟΕΛ σε εξ αναβολής αγώνα για την 7η αγωνιστική  του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών και με αγώνα λιγότερο (σ.σ. εκκρεμεί ο αγώνας με τη Νέα Σαλαμίνα) καραδοκεί για την πρωτιά. Στους άλλους αγώνες της Δευτέρας, σε εξ  αναβολής αγώνα πάλι για την 7η αγωνιστική, η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε στο Φρέναρος την Ολυμπιάς με 3-0 σετ βρίσκεται σταθερά την τετράδα. Εξάλλου, ο Παφιακός παρά το ότι αγχώθηκε κέρδισε σε εξ αναβολής αγώνα για την 8η αγωνιστική την Αναγέννηση Δ.  με 3-1 σετ και παρέμεινε στην κορυφή με 21 βαθμούς.

Μεγάλο «διπλό»
ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-3  ΣΕΤ:17-25,13-25,17-25
Μεγάλη νίκη για την Ομόνοια στο εξ αναβολής ντέρμπι της 7Ης αγωνιστικής αφού κέρδισε στο «αιώνιο» ντέρμπι το ΑΠΟΕΛ στο «Λευκόθεο» με 0-3 σετ και το ξεπέρασε στη βαθμολογία έχοντας μάλιστα και ένα αγώνα λιγότερο. Με κορυφαίο τον Βραζιλιάνο Φέλιξ, και άξιους συμπαραστάτες τους υπόλοιπους οι «πράσινοι» τα κατάφεραν απέναντι στο ΑΠΟΕΛ που του στοίχισαν τα πολλά αβίαστα λάθη και η έλλειψη επιθετικών επιλογών.

Το ντέρμπι ήταν ισοδύναμο στα αρχικά στάδια με το ΑΠΟΕΛ να διατηρεί ισχνό προβάδισμα ενός πόντου με τον Λούνο κύριο εκφραστή των προσπαθειών του. Η ανάληψη του σερβίς από τον Φέλιξ όμως, έδωσε την ευκαιρία στην Ομόνοια να ξεφύγει 10-13. Σταδιακά, οι «πράσινοι» ανέλαβαν τα ηνία του σετ και με μπλοκ του Αλεξίου έκαναν το +5 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ 11-16. Η Ομόνοια με κορυφαίο τον Φέλιξ, αλλά και το πολύ δυνατό μπλοκ όπου δέσποζε και ο Σ. Πετρακκίδης επιβλήθηκε απέναντι σε ένα ΑΠΟΕΛ που είχε προβλήματα. Οι «πράσινοι» κέρδισαν το σετ με 17-25 σε 28 λεπτά και προηγήθηκε με 0-1 σετ.

Μετά το αρχικό 02-02 η Ομόνοια με ανεβασμένο τον Ρώσο Σεργκέι Μπάκρει έλεγξε τον ρυθμό και προηγήθηκε 06-11. Οι «πράσινοι» με πολύ καλή υποδοχή και κορυφαίο τον Φέλιξ  δημιούργησε νταμπλ – σκορ 07-14. Η ομάδα του Καλματζίδη αντιμετώπισε με επιτυχία τα «βαριά χαρτιά» των «γαλαζοκιτρίνων» και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ ήταν μπροστά με 09-16. Το ισχυρό «πράσινο» μπλοκ , ο βοήθειες που έδωσε ο Αλεξίου και οι λύσεις από τον Σιντιμπέ οδήγησαν το «τριφύλλι»  στην επικράτηση με 13-25 σε 25 λεπτά αφού στο ΑΠΟΕΛ κόστισαν και τα αβίαστα λάθη.

Τα εκατέρωθεν λάθη στο τρίτο σετ έφεραν το ντέρμπι στην ισορροπία, αλλά το ΑΠΟΕΛ κατάφερε με άσο του Χατζηπαύλου να προηγηθεί 08-05. Μετά τις οδηγίες του κόουτς Καλματζίδη , η Ομόνοια επανήλθε και οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 13-17. Η Ομόνοια διέθετε επιθετικό πλουραλισμό και καλό μπλοκ σε αντίθεση με το ΑΠΟΕΛ που είχε ως αιχμή τον Ροντρίγκο Λούνα. Οι «πράσινοι» κέρδισαν το σετ 17-25 σε 25 λεπτά  και πήραν τη νίκη με 0-3 σετ.

ΑΠΟΕΛ(Γ. ΜΕΛΚΑΣ): Βερίσιμο,  Χατζηπαύλου, Λούνα, Πούλκο, Γ. Χρυσοστόμου, Χαλλουμής – Λίμπερο: Παντελή. – Αλλαγές: Π.Χρυσοστόμου, Χομαγιούν.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Γ. ΚΑΛΜΑΤΖΙΔΗΣ):Μπέγκρει, Φέλιξ, Σ. Πετρακκίδης, Σιντιμπέ, Αχ. Πετρακκίδης, Αλεξίου – Λίμπερο:   Παπαχριστοδούλου. – ΑλλαγέςΣαββίδης.

Έφυγε με το τρίποντο
OΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ.  –ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ  0-3 ΣΕΤ:16-25, 23-25, 20-25
Το τρίποντο που επιζητούσε πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα μέσα στη σάλα του Γυμνασίου «Φώτη Πίττα» στο Φρέναρος αφού  κέρδισε την γηπεδούχο Ολυμπιάς σε εξ αναβολής αγώνα για την 7η αγωνιστική και με ένα αγώνα να εκκρεμεί βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν σημαντικές βοήθειες από τον νεαποκτηθέντα πασαδόρο Μπλάνκο απέναντι σε μια σκληρή και ανταγωνιστική Ολυμπιάς.

Η Νέα Σαλαμίνα έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο σετ και με τον νεαποκτηθέντα Μπλάνκο να δημιουργεί ,κέρδισε το σετ με 16-25 και προηγήθηκε με 0-1 σε 21 λεπτά. Το δεύτερο σετ ήταν πολύ ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν 23-25 σε 27 λεπτά αυξάνοντας το δείκτη του σκορ σε  0-2 σετ. Η Νέα Σαλαμίνα ήταν ανώτερη και στο τρίτο σετ κερδίζοντας με 20-25 και τον αγώνα με 0-3 σετ. 

OΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ.  (Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ):Αδάμου, Στρούγκαρ, Γιανούζοβιτς, Παπέττας, Φιλίπας, Πέτρου – Λίμπερο: Tούρος  – Αλλαγές: Γεωργίου.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ):Μπλάνκο,  Βανέγκας, Ζηκάκης,  Γεωργίου, Κορνιένκο, Παφίτης  – Λίμπερο Βαρνάβα, Κοπανάροφ. – Αλλαγές: Σιαπάνης.

Αγχώθηκε αλλά παρέμεινε στην κορυφή
ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ. 3-1 ΣΕΤ:21-25, 25-17, 25-12,25-18
Παρά το γεγονός ότι αγχώθηκε ο Παφιακός ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο της Αναγέννησης Δερύνειας στη σάλα του κλειστού «Αφροδίτη»  κερδίζοντας σε εξ αναβολής αγώνα για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας με 3-1 σετ και παρέμεινε στην κορυφή με 21 βαθμούς. Η Αναγέννηση αιφνιδίασε τον αντίπαλό της, αλλά  δεν άνεξε.

Η Αναγέννηση αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και παίζοντας εξαιρετικά κέρδισε με 21-25 ανοίγοντας το σκορ μέσα στη σάλα του «Αφροδίτη». Στο δεύτερο σετ οι Παφίτες ήταν ανώτεροι και κέρδισαν με 25-17 ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 1-1 σετ.

Την ανατροπή πέτυχε στο τρίτο σετ ο Παφιακός  ο οποίος παίζοντας αψεγάδιαστα κέρδισε με 25-12 και προηγήθηκε με 2-1. Ο Παφιακός πήρε τα ηνία για τα καλά και κέρδισε το τέταρτο σετ με 25-18 και τον αγώνα με 3-1 σετ.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ(Κ.ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ):Κωνσταντινίδης, Παπαδόπουλος, Ασπιώτης, Τοντόροβιτς, Ευσταθίου, Οικονομίδης – Αλλαγές: Ντίας, Πλατρίτης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ.(Μ. ΠΑΜΠΑΚΑΣ): Νόσοφ, Καραγιάννης, Ροντόλφο, Στέρποβιτς, Παμπακάς, Χριστοφή – Αλλαγές: Toφής, Κ. Παπαϊωάννου.

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Παφιακός 21. 2.Ομόνοια (σε επτά αγώνες) 18. 3. ΑΠΟΕΛ 16. 4. Νέα Σαλαμίνα (σε επτά αγώνες) 16. 5. Ανόρθωση 10. 6. Αναγέννηση Δ.7. 7. Pokka ΑΕ Καραβά 5. 8. Ολυμπιάς Φρ.0.


btm