• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Άρχισαν οι εργασίες του ενδιάμεσου σεμιναρίου διαιτησίας (pics)
18/01/2018 14:22
Άρχισαν οι εργασίες του ενδιάμεσου σεμιναρίου διαιτησίας (pics)
Άρχισαν σήμερα το πρωϊ στην Αγία Νάπα οι εργασίες του Ενδιάμεσου Σεμιναρίου Διαιτησίας για τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές κατηγορίας Elite, στην παρουσία των παρατηρητών Α’ Κατηγορίας.
Την έναρξη των εργασιών του Σεμιναρίου κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ κ. Φοίβος Βάκης.

«Σας καλωσορίζω στο ετήσιο ενδιάμεσο σεμινάριο διαιτησίας και είμαι βέβαιος ότι μέσα από τις εργασίες του σεμιναρίου, θα ενισχυθούν περισσότερο οι γνώσεις σας, με στόχο τη μεγαλύτερη βελτίωση της απόδοσης σας, τώρα που μπαίνουμε σε κρίσιμη καμπή στα Πρωταθλήματα μας.
Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα την στήριξη που προσφέρει η Ομοσπονδία στη διαιτησία μας, αλλά και τη μεγάλη επένδυση που γίνεται εδώ και χρόνια για περαιτέρω βελτίωση της. Παράγοντας που ασφαλώς θα ενισχύσει περισσότερο και τη συνολική πρόοδο του ποδοσφαίρου μας.
Σας μεταφέρω το προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που παρακολουθεί πάντοτε με έννοια την προσπάθεια σας και καθοδηγεί τις πρωτοβουλίες για ενίσχυση της αναβάθμισης του Κυπριακού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα» τόνισε στο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ και συνεχίζοντας πρόσθεσε:
«Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σας παρέχει ότι είναι δυνατό από πλευράς εκπαίδευσης αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, και αναμένουμε αλλά και απαιτούμε από εσάς, να δίνετε κάθε εβδομάδα τον καλύτερο σας εαυτό.
Από τον περασμένο Αύγουστο που άρχισε το Πρωτάθλημα Cyta θα πρέπει να τονιστεί με ικανοποίηση ότι παρακολουθήσαμε πολύ καλές διαιτησίες. Ασφαλώς υπήρξαν και λάθη αλλά πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως λάθη θα γίνονται πάντα γιατί αυτή είναι η μορφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Να ανέχεται τα ανθρώπινα λάθη.
Η γενική εικόνα της διαιτησίας μας κρίνεται ικανοποιητική όμως χωρίς σκληρή δουλειά από όλους και συνεχή επιμόρφωση, μακριά από τον εφησυχασμό, τίποτα δεν διασφαλίζεται.
Διανύουμε ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα με συνεχόμενα σημαντικά παιχνίδια σε όλα τα επίπεδα της βαθμολογίας και σε καμιά περίπτωση πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Ζητούμε από εσάς τη μέγιστη προσοχή και είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν οι ικανότητες για να φτάσουμε και σε καλύτερα επίπεδα διαιτησίας.
Έχετε όλα τα δυνατά εφόδια στην εκπαίδευση σας από ανθρώπους εγνωσμένης αξίας στον Ευρωπαϊκό χώρο και να παραμείνετε προσηλωμένοι στις οδηγίες τους.
Παρακολουθούμε επίσης με ικανοποίηση την προώθηση νέων διαιτητών, μια προσπάθεια που άρχισε και συνεχίζεται με υποσχέσεις και μέσα από την μόνιμη παρακολούθηση των ταλαντούχων διαιτητών και τη σωστή εκπαίδευση τους, προσδοκούμε ότι στο κοντινό μέλλον θα έχουμε και νέες παρουσίες σε όλες τις Κατηγορίες των πρωταθλημάτων μας.
H Ομοσπονδία είναι δίπλα στους διαιτητές και όλοι οφείλουμε να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Συγχαίρω τους διαιτητές που πήραν το χρίσμα του διεθνή για το 2018 και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στους αγώνες που θα οριστούν, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι οφείλουν να εκπροσωπούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε διεθνές επίπεδο, τόσο τη χώρα μας όσο και την Ομοσπονδία μας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο σεμινάριο και καλές διαιτησίες μέχρι το τέλος της ανταγωνιστικής χρονιάς των Πρωταθλημάτων μας».
Μπορούμε για καλύτερες παρουσίες
Ο Hugh Dallas, Σύμβουλος Προέδρου Διαιτησίας και Διευθυντής Εκπαίδευσης, καλωσορίζοντας τους διαιτητές στην έναρξη του σεμιναρίου, αναφέρθηκε με έμφαση στην υποστήριξη που προσφέρει η ΚΟΠ στη διαιτησία εκφράζοντας ευχαριστίες προς την Ομοσπονδία.
«Η Ομοσπονδία προσφέρει τα πάντα για την πρόοδο την διαιτησίας στην Κύπρο και από την πλευράς μας θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Έγινε πρόοδο όμως υπάρχουν οι ικανότητες για μεγαλύτερη πρόοδο και μας περιμένει αρκετή δουλειά για να το πετύχουμε, τώρα που ακολουθεί μια δύσκολη σειρά αγώνων μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Παράλληλα, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για προώθηση νέων διαιτητών και μέχρι τώρα είχαμε και νέες παρουσίες», τόνιζε μεταξύ άλλων ο κ. Hugh Dallas.
*Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Hans Reijgwart τόνισε μεταξύ άλλων:
«Θα ήθελε με τη σειρά μου να αναφερθώ στη μεγάλη στήριξη που προσφέρει η ΚΟΠ και την επένδυση της για βελτίωση στη διαιτησία. Δεν συμβαίνει σε πολλές Ομοσπονδίες και οφείλουμε να γίνουμε και μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Μέχρι τώρα είχαμε καλές παρουσίες, όμως έρχονται πολύ δύσκολοι αγώνες και η προσπάθεια για βελτίωση πρέπει να είναι συνεχής και υπάρχουν οι δυνατότητες με όλη αυτή τη μεγάλη υποστήριξη.
Μαζί σας έχετε τον καλύτερο, ένα από τους καλύτερους εκπαιδευτές της διαιτησίας στην Ευρώπη, τον Hugh Dallas και είναι τιμητικό για την Κύπρο που βρίσκεται εδώ και εργάζεται μαζί με την ομάδα του για την πρόοδο της διαιτησίας».
*Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών κ. Μιχάλης Αργυρού στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για τη μεγάλη και συνεχή της στήριξη για πρόοδο της διαιτησίας και καταλήγοντας τόνισε:
«Είμαστε εδώ μόνο για δουλειά και μας περιμένει σκληρή δουλειά για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο».


btm