• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Δύο λάθη, δύο γκολ στην ισοπαλία του Παναιτωλικού με τον Πανιώνιο
21/01/2018 19:43

O Πανιώνιος κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, παρότι είχε μόλις μία τελική προσπάθεια, στο παιχνίδι για την 18η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Οι γηπεδούχοι είχαν μία ελαφριά υπεροχή, σε ένα πολύ κακό παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Ένα γκολ του Βλαντ Μοράρ από ένα λάθος του Ζερόμ Γκιοατά ήταν αρκετό να κάνει τους πάντες να πιστέψουν ότι θα κρίνει τον νικητή και τον ηττημένο. Παρ’ όλα αυτά, μία ολιγωρία της άμυνας του Παναιτωλικού έφερε την ισοφάριση των “κυανερύρθων”.

Με την ισοπαλία αυτή, οι Αγρινιώτες εξακολουθούν να αγνοούν εντός έδρας από τα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο ξέφυγαν οκτώ πόντους από τη διακεκαυμένη ζώνη και κοιτάζουν μόνο ψηλότερα πια. Οι “κυανέρυθροι” παρέμειναν στην 5η θέση, πάνω από τον ανταγωνισμό, ωστόσο έμειναν δεύτερο ματς μακριά από τη νίκη.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν άλλαξε τίποτα, όσον αφορά την ενδεκάδα, σε σχέση με εκείνη που πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, παρότι επέστρεψε από τιμωρία ο Λουίς Ρόσα.

Στο τέρμα βρέθηκε ο Δημήτρης Κυριακίδης, με τους Νίκο Μαρινάκη, Ενέα Μιχάι, Μιγκέλ Ροντρίγκες και Τάσο Τσοκάνη μπροστά του. Οι Μάρκος Πάουλο και Ντάνι Μπεχαράνο βρέθηκαν μπροστά από την άμυνα, με τον Φράνκο Μάσουρεκ σε ρόλο οργανωτή. Δεξιά του έπαιξε ο Χόρχε Ντίας, αριστερά του ο Φάρλεϊ Ρόζα και μπροστά ο Βλαντ Μοράρ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε στη διάθεσή του τα δύο από τα τρία μεταγραφικά αποκτήματα του χειμώνα, τον αμυντικό μέσο Παναγιώτη Μακρύλλο και τον Κοσοβάρο μέσο Μεργκίμ Μπραχίμι. Αντιθέτως, εκτός αποστολής έμεινε ο Χρήστος Τασουλής, που επέστρεψε με δανεισμό από τη Λιλ, ωστόσο ταλαιπωρείται ακόμα από πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς. Εκτός με τον τρίτο μυικό τραυματισμό για φέτος και ο Σαμίντ Γεσίλ, ενώ δηλώθηκε και ως τιμωρημένος, εκτίοντας σε αυτό το παιχνίδι ποινή για τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που τον βαραίνουν.

Το 4-2-3-1 παρέμεινε ως διάταξη, με τον Μάτιτς Κότνικ στο τέρμα, τον Βαλεντίνο Βλάχο δεξιά στην άμυνα και τον Γιώργο Σαραμαντά αριστερά, τους Ζερόμ Γκιοατά και Γιαγιά Μπανανά ανάμεσά τους και τους Παναγιώτη Κόρμπο και Μανώλη Σιώπη μπροστά από τα στόπερ. Ο Κυριάκος Σαββίδης άρχισε πίσω από τον Φιορίν Ντουρμισάι, ενώ δεξιά αγωνίστηκε ο Γιώργος Μασούρας και αριστερά ο Σρνταν Σπιριντόνοβιτς.

Τα λάθη της άμυνας έφεραν την ισοπαλία

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσων)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας)

4ος διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Παναιτωλικός(Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Ντίας, Μάσουρεκ (73′ Ρόσα), Ρόζα (84′ Κλέσιο, 89′ Μπράβο), Μοράρ

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Γκιοατά (73′ Μακρύλλος), Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46′ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς (65′ Λάμπρου), Ντουρμισάι

Γκολ: 25′ Μοράρ / 81′ Λάμπρου

Κίτρινες: 77′ Ρόσα / 37′ Σαββίδης, 57′ Σιώπης

Κόκκινες: 

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Λίγο η σκοπιμότητα των δύο ομάδων, λίγο ο βρεγμένος αγωνιστικός χώρος που έδινε επιπλέον ταχύτητα στην μπάλα, λίγο και η κακή μέρα αρκετών παικτών “κλειδιά”, κυρίως σε δημιουργικό επίπεδο, λειτούργησαν αρνητικά στις προσπάθειες των δύο ποδοσφαιριστών.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο κέντρο, παρότι οι “κυανέρυθροι” πίεζαν με δύο και τρία άτομα όποιον παίκτη κατείχε την μπάλα. Οι διάδρομοι ήταν κλειστοί για τους Αγρινιώτες, που επιχείρησαν να βρουν κενά σηκώνοντας την μπάλα στην πλάτη της άμυνας των δύο υψηλόσωμων κεντρικών αμυντικών του Πανιωνίου.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν το προσδοκώμενο, με εξαίρεση μία ευκαιρία στο 17′ με τον Ρόζα να στέλνει την μπάλα πολύ ψηλά από κοντά και τη φάση του γκολ. Στο 25ο λεπτό, ο Τσοκάνης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Γκιοατά υπέπεσε σε τραγικό λάθος και ο Μοράρ με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό.

Θεωρητικά, οι φιλοξενούμενοι όφειλαν να “χτυπήσουν” στην κόντρα, από τη στιγμή που η κατοχή και τα μέτρα ήταν με τους γηπεδούχους. Ωστόσο, οι αμυντικοί του Δέλλα έπαιξαν πολύ καλά το οφσάιντ και στέρησαν τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν το γκολ.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με τον Μεργκίμ Μπραχίμι να κάνει ντεμπούτο για τον Πανιώνιο στη θέση του Σαββίδη, που δεν είχε μεγάλη συνεισφορά στη δημιουργία των φιλοξενουμένων. Τα πράγματα δεν άλλαξαν άρδην και μάλιστα οι Αγρινιώτες ήταν αυτοί που πλησίαζαν πιο εύκολα την αντίπαλη περιοχή.

Τελικές προσπάθειες με αξιώσεις δεν υπήρχαν, όμως, με συνέπεια οι αλλαγές να αποτελούν τη μοναδική ελπίδα να μεταβληθούν τα δεδομένα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Γρηγορίου έκανε την αρχή, με τον Λάμπρου να παίρνει τη θέση του Σρνταν Σπιριντόνοβιτς στο 65′, ενώ λίγο αργότερα ντεμπούτο με τον Πανιώνιο έκανε και ο Παναγιώτης Μακρύλλος στη θέση του Γκιοατά.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, ο Πανιώνιος ανέβαινε μέτρα, χωρίς να ανησυχήσει τους γηπεδούχους. Το σχήμα άλλαξε σε 4-3-3, προσπαθώντας να βρει την πρώτη τελική προσπάθεια, αλλά η κατοχή παρέμενε 60%-40% υπέρ των γηπεδούχων, που από το 73′ έπαιζαν με τον Λουίς Ρόσα αντί του Μάσουρεκ.

Στο 81ο λεπτό, στη μοναδική στιγμή που “άνοιξε” η άμυνα του Παναιτωλικού, ο Σιώπης έβγαλε μία κάθετη πάσα που “έκοψε” στη μέση τα στόπερ και ο Λάμπρου πετάχθηκε κι “έσκαψε” την μπάλα για το 1-1.

Ο Δέλλας έριξε στο ματς τον Κλέσιο, ωστόσο στην καλύτερη φάση του αγώνα μετά από την ισοφάριση, ένα τετ α τετ που βγήκε με τον Κότνικ, τραυματίστηκε κι έγινε κι αυτός αλλαγή. Το νικητήριο τέρμα δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες και το 1-1 επιστέγασε τις προσπάθειές τους.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι φάσεις των γκολ σε ένα παιχνίδι χωρίς ευκαιρίες αποδείχθηκαν καθοριστικές. Ως εκ τούτου, η φάση του αγώνα ήταν η φάση του γκολ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ, η φάση που “κοιμήθηκε” η άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά όχι κι ο Λάμπρου.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς προβλήματα ο Τάσος Σιδηρόπουλος, σε έναν αγώνα με ορισμένα δυνατά μαρκαρίσματα, ουχί αντιαθλητικά, όμως. Μόνο σε μία φάση οφσάιντ στο 69′ για τον Παναιτωλικό δεν φαίνεται ξεκάθαρα εάν υπάρχει παράβαση ή όχι, ωστόσο στη συνέχεια της δεν σημειώθηκε γκολ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Λάμπρου μπήκε αλλαγή στο 65′ και στο 81′ συμμετείχε στην πρώτη κανονική, οργανωμένη προσπάθεια του Πανιωνίου, εκτελώντας Κυριακίδη και τον Παναιτωλικό.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού, που -απέναντι σε μία κακή επιθετική λειτουργία από πλευράς Πανιωνίου είναι αλήθεια- κατάφερνε να σταματάει επιθέσεις με παγίδες στο οφσάιντ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πανιώνιος ήταν πολύ κακός, ωστόσο ακόμα κι έτσι θα κρατούσε το μηδέν, εάν δεν υπήρχε το μεμονωμένο λάθος του Γκιοατά στη φάση του 25ου λεπτού, που δώρισε το τέρμα στον Μοράρ


btm