• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΑ: Η Ευρώπη, ο Ντούρις, ο Ράγιος, ο Αρούς και… ο Λαβόρδε (τι είπε για το οικονομικό και τη διαιτησία)
02/04/2018 13:42
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΑ: Η Ευρώπη, ο Ντούρις, ο Ράγιος, ο Αρούς και… ο Λαβόρδε (τι είπε για το οικονομικό και τη διαιτησία)

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας Παντελή μίλησε στον Super Sport fm 104.0 και στην εκπομπή «12 στα Σπορ» και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν την ομάδα της Αμμοχώστου.

Για τη νίκη επί της Ομόνοιας…
«Ήταν σημαντική η νίκη, ήταν απαραίτητοι οι τρεις βαθμοί στην προσπάθεια για έξοδο στην Ευρώπη. Ήταν δύσκολο παιχνίδι με βάση την προϊστορία του και είμαστε ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε».

Για την προσπάθεια να μείνει ο Ντούρις στην ομάδα…
«Αν ανέβει κατηγορία η ομάδα του θα έχει περισσότερο μπάτζετ και την ευχέρεια των περισσότερων ξένων και αυτό ίσως να δυσκολέψει την κατάσταση. Ο ποδοσφαιριστής σε κάποιες συζητήσεις που κάναμε είναι θετικός, νιώθει πολύ καλά στην Κύπρο. Θα το κυνηγήσουμε, υπάρχουν οι βάσεις για να συζητήσουμε με την Όρενμπουργκ για να τον κρατήσουμε κοντά μας».

Μιλήσατε και με την ομάδα του;
«Κάναμε κάποιες αρχικές συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή και εντός των επόμενων ημερών θα επικοινωνήσουμε με την ομάδα του. Έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο  και ίσως συμφωνήσουμε να μην έρθει δανεικός αλλά με ελευθέρα μεταγραφή».

Γενικότερα που βρίσκεται το θέμα των ανανεώσεων;
«Το είπα ξανά ότι είμαστε ευχαριστημένοι που συζητάμε με τους περισσότερους για ανανεώσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρόσφεραν αυτά που περιμέναμε και τους θέλουμε να μείνουν. Χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες και ονόματα, θέλουμε να παραμείνει ένας μεγάλος αριθμός ποδοσφαιριστών».

Για την προσπάθεια να μείνει στην ομάδα ο Ράγιος…
«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια συνάντηση και του μεταφέραμε τις προθέσεις μας. Αυτό κάναμε και με άλλους και θα αρχίσουμε σιγά, σιγά να μπαίνουμε σε ουσιαστικές συζητήσεις με όλους».

Η παραμονή Λέβι θα παίξει τον ρόλο της στην προσπάθεια για να κρατήσετε και τον Αρούς;
«Υπάρχει ένα πλεονέκτημα καθώς γνωρίζονται πολύ καλά οι δύο τους και ο προπονητής επέμενε να τον αποκτήσουμε. Υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός ανάμεσα στους δύο που βοηθά σε αυτές τις περιπτώσεις».

Θα προσπαθήσετε να προσθέσετε βάθος στην ομάδα;
«Είχαμε πρόβλημα με τον αριθμό των ποδοσφαιριστών του ρόστερ. Έχουμε νεαρά παιδιά που χτίζουμε σε αυτούς αλλά ήταν πρόωρο να τους ρίξουμε στην φωτιά. Κάποιοι από αυτούς θα μπορέσουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω του χρόνου και θέλουμε και ακόμα 2-3 ποδοσφαιριστές για να αυξήσουμε το ρόστερ. Ήταν αρκετά καλό το ρόστερ μας φέτος αλλά μειονεκτούσε σε αριθμό έναντι των αντιπάλων μας».

Θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός σε περίπτωση που βγει η ομάδα στην Ευρώπη και θα έχει επιπλέον έσοδα;
«Αν με το καλό  έρθουν έσοδα από την Ευρώπη θα πρέπει να κάνουμε μια φυσιολογική αύξηση του μπάτζετ για να βοηθήσουμε την ομάδα περισσότερο».

Για το οικονομικό…
«Τα προβλήματα υπάρχουν. Θεωρούμε ότι αν κρύψουμε τα προβλήματα είναι σαν να χτίζουμε σε λάθος βάσεις. Πρέπει να ξέρουν όλοι την πραγματικότητα. Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν είμαστε σε καλές βάσεις. Πάμε βάση προγράμματος, ξέρουμε τις δυσκολίες και στόχος είναι να λύνουμε τα προβλήματα. Είμαστε σωστοί με τις υποχρεώσεις μας και θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό».

Για την προσπάθεια να ανατραπεί η ποινή που κουβαλά η Ανόρθωση στην Ευρώπη…
«Μια ποινή από την ΟΥΕΦΑ είναι δύσκολο να ανατραπεί. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να συζητήσουμε και θα κάνουμε την προσπάθεια για να το ανατρέψουμε. Είναι δύσκολο. Πρώτα να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη και μετά θα δούμε. Δεν θα ζητήσουμε διαγραφή της ποινές αλλά κάτι πιο ήπιο, αναστολή για παράδειγμα».

Για τις αλλαγές που προανήγγελλε η ΚΟΠ;
«Θέλουμε να γίνουν αλλαγές. Γινόντουσαν και προηγουμένως αυτές οι συζητήσεις με τον μακαριστό Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Θα πρέπει να θέσουμε ξανά τα θέματα για να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα».

Για την εξαγγελία του προέδρου της ΚΟΠ για δημιουργία Ακαδημίας διαιτητών…
«Είπα και πιο παλιά ότι πρέπει να δούμε πως επιλέγονται και πως αξιολογούνται οι νέοι διαιτητές. Στο παρελθόν όποιος ήθελε γινόταν διαιτητής. Θα πρέπει να μπουν νέα κριτήρια. Ο ημιεπαγγελματισμός μπορεί να βοηθήσει. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν υπάρχει κάποιος καλός εκπαιδευτής. Εδώ και χρόνια βλέπουμε καινούριους διαιτητές που έφτασαν μέχρι την α΄ κατηγορία αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα».

Για την άποψη να γίνει υποχρεωτική η συμμετοχή δύο Κύπριων ποδοσφαιριστών στην αρχική 11αδα…

«Δεν συμφωνούμε με το μέτρο αυτό. Κάποιοι βάζουν σαν βάση ότι η χρησιμοποίηση τους θα δημιουργήσει καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτό σημαίνει ότι το ρίσκο πάει 100% στις ομάδες για να κατασκευάσουν ποδοσφαιριστές. Αυτό σαν θέση από μόνη της είναι λάθος».

Υπάρχει περίπτωση επαναπροσέγγισης του Ρικάρντο Λαβόρδε μετά και τα όσα έγραψε ο ίδιος στα σόσιαλ μίντια;
«Είχαμε συζητήσεις με τον Λαβόρδε, οι απαιτήσεις του ήταν πάνω από τις δικές μας δυνατότητες. Αν μπορούμε να φέρουμε ποδοσφαιριστές που είναι καλοί και μπορούμε να τους πληρώσουμε θα τους φέρουμε συμπεριλαμβανομένου και του Λαβόρδε».

Για τον Γιώργο Παπαγεωργίου του Εθνικού ενδιαφέρεστε;
«Έχει αρκετά καλά στοιχεία και μας ενδιαφέρει. Ανανέωσε με τον Εθνικό και θα πρέπει να μιλήσουμε με την ομάδα του».


btm