• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Η συνέντευξη του Μιχάλη Οικονόμου στο «Όλα Μάλε» (ΗΧΗΤΙΚΑ)
12/06/2018 21:03
Η συνέντευξη του Μιχάλη Οικονόμου στο «Όλα Μάλε»  (ΗΧΗΤΙΚΑ)

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ένωσης Μιχάλης Οικονόμου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Όλα Μάλε» του Super Sport fm 104.0 και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.


Αν έπαιξε ρόλο ο αδελφός του Δημήτρης Οικονόμου Κούδας στο να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο…

«Έπαιξε σημαντικό ρόλο ο αδελφός μου αλλά συνολικά είμαστε τέσσερα αδέλφια που αγωνίστηκαν στην Ένωση. Η πίεση και η σύγκριση που γίνεται είναι μεγάλη ειδικά όταν ο πήχης είναι ψηλός. Φανταστείτε να πας μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και να πετύχεις τόσα πράγματα που πέτυχε ο αδελφός μου. Παίξαμε και μαζί δύο χρόνια από το 1983 μέχρι το 1985» τόνισε.

Για την επιλογή του να αγωνιστεί σε ολόκληρη του την καριέρα στην Ένωση…

«Εγώ άρχισα να αγωνίζομαι στα τελευταία στάδια της σεζόν 82-83 όταν πήγαμε και τελικό Κυπέλλου. Την επόμενη σεζόν όταν επανήλθε ο Πλούσκαλ αγωνιζόμουν ανελλιπώς μέχρι το 2001. Νιώθω πολύ καλά με την επιλογή μου να παίξω 18 χρόνια στην Ένωση, πέρασα καλά».

Μέχρι ποια ηλικία αγωνίστηκες;
«Έπαιξα μέχρι τα 35 μου».

Είχε ευκαιρίες να μεταγραφείς σε μεγαλύτερες ομάδες;
«Όταν είσαι τόσα χρόνια θα υπάρξουνε ευκαιρίες. Το πέρασαν και άλλοι ποδοσφαιριστές στην Ένωση αλλά θέλαμε να πετύχουμε κάτι με την ομάδα μας».

Πως ανέβηκες στην ανδρική ομάδα;

«Είχαν μια πρακτική όταν ήσουν καλός με την αναπληρωματική ομάδα να ανέβαινες στην πρώτη ομάδα. Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν με την Ανόρθωση, εξήλθαμε ισόπαλοι και ήρθαν και μου έδωσαν και πριν ισοπαλίας».

Στην συνέχεια κατάφερες να μείνεις για χρόνια στην ομάδα…

«Αντιλήφθηκα ότι πρέπει να δουλέψω γιατί ταλέντο είχαν όλοι. Πάντα στην προπόνηση προσπαθούσα να είμαι σωστός. Ήμουν συνεπέστατος».

«Δεν ανέλαβα την Μπαρτσελόνα, στην Ένωση μπήκα»

«Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Υπάρχουν αντιδράσεις τύπου πρέπει να παίζουν Παραλιμνίτες, να παίζει ο γιος του ενός, ο γιος του άλλου. Πας γήπεδο και υπάρχει μια αρνητική ατμόσφαιρα. Παλιά ήταν διαφορετικά, στο παλιό γήπεδο νιώθαμε τον κόσμο, ήταν έδρα. Πρέπει να αναθεωρήσουμε και να μην μείνουμε κολλημένοι στις 10ετίες του 1970 και του 1980. Και αυτοί οι λίγοι που προσφέρουν έχουν κουραστεί».

**«Μπαίνουν κάποιοι να βοηθήσουν εθελοντικά, λάθη γίνονται. Μετά έρχεται να αναλάβει κάποιος και τα ρίχνει στον προηγούμενο ότι κατέστρεψε την ομάδα και έρχεται η στεναχώρια. Εντάξεις, δεν αναλάβαμε την Μπαρτσελόνα, την Ένωση αναλάβαμε. Ναι είναι μια καλή, δυνατή ομάδα που μπορεί να γίνει καλύτερη αλλά όχι και έτσι».

 

Για τους μεγάλους αντιπάλους…

«Υπήρχαν μεγάλοι αντίπαλοι, ο Γιώργος Σαββίδης, ο Πίττας, ο Γιαγκουδάκης, ο Μαλέκος, ο Γιάννος Ιωάννου που ήταν εξαιρετικός στην περιοχή, ο Γιώτης Εγκωμίτης».

Και η Ένωση είχε καλούς ποδοσφαιριστές και έφερνε και καλούς ξένους…

«Η Ένωση έφερνε αρκετά καλούς ξένους. Θυμάμαι τον Πρεζάκοβιτς σε ένα παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα μας είπε να αποχωρήσει το τείχος όταν θα έκανε το σουτ ο Πάμπης Ανδρέου που ξέραμε τι σουτ είχε, ήταν εξαιρετικός τερματοφύλακας όπως και ο Πέταρ Μιλοσέφσκι. Είχαμε τον Νίκολιτς που μας βοήθησε, τον Βέσκο Μιχαίλοβιτς, τον Κρισμάρεβιτς».

Για την ατάκα που έμεινε «η Ένωση του Οικονόμου και του Ζέμπασιη»…

«Τα σπίτια μας ήταν απέναντι, παίξαμε πολλά χρόνια μαζί. Είναι δύο χρόνια μικρότερος μου. Ήταν ένας εξαιρετικός αμυντικός μέσος και συνεργαζόμασταν με κλειστά μάτια. Αν ήμουν μπάλα θα ήθελα να ήμουνα στα πόδια του Αντώνη».

**«Θυμάμαι και έναν άλλον ποδοσφαιριστή που συνεργαζόμασταν άψογα ήταν ο άτυχος της παρέας ο Γιώργος Σάββα. Έκανε εγχείρηση γόνατο και δεν πέτυχε με αποτέλεσμα να σταματήσει στα 24-25 του χρόνια».

«Δεν μπορούν να παίξουν στην α΄ κατηγορία»

«Από τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ένωση υπάρχουν που δεν μπορούν να παίξουν στην α΄ κατηγορία. Και τότε όταν ανεβάσαμε την ομάδα μετά τον πρώτο υποβιβασμό το κατάλαβα αυτό και προσπάθησα να απεγκλωβιστώ. Είχαμε καλούς παίκτες αλλά μόνο στην β΄ κατηγορία».

«Πρωτάθλημα με 16 ομάδες και 20 στην β΄ κατηγορία»

«Εδώ και δέκα χρόνια εξέφρασα την άποψη μου και το είπα και στον πρόεδρο της ΚΟΠ. Βλέπω ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες στην α΄ κατηγορία και 20 στην β΄ κατηγορία. Οι μικροί των μεγάλων ομάδων θα αγωνίζονται στην β΄ κατηγορία σαν ΑΠΟΕΛ β΄, Ομόνοια β΄ όπως στην Ισπανία. Θα παίζουν β΄ κατηγορία αλλά σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και όχι σε ένα πρωτάθλημα της πλάκας. Πιστεύω σε αυτό το μοντέλο».

Σε ερώτημα ακροατή να σχολιάσει το γεγονός ότι έχουν από 10 οπαδούς στο γήπεδο ο Άρης, η Δόξα και άλλες μικρές ομάδες…

«Στο πρωτάθλημα 12 ομάδων με τέσσερα ντέρμπι γεμίζουν τα γήπεδα; Και να μου πει κάποιος πιο πρωτάθλημα γίνεται με 12 ομάδες και με το «αιώνιο» ντέρμπι τέσσερις φορές αν γεμίζουν τα γήπεδα. Δεν το λέω αυτό για να σωθεί η Ένωση με τις 16 ομάδες, αν δεν μπορέσει να ακολουθήσει να πάει διαβάθμιση».

«Θα τα καταφέρει ο Γιώργος Τσόκκος»

Για τη νέα Ένωση και τον πρόεδρο Γιώργο Τσόκκο…

«Έχει καλές απόψεις για το ποδόσφαιρο. Είναι άνθρωπος με φιλοδοξίες, ξέρει να κινηθεί και είναι έξυπνος. Πιστεύω ότι δεν είναι από αυτούς που θα πετάξουν λεφτά. Θα τα καταφέρει, μπορεί να το κάνει. Ήρθε έβαλε κάποια λεφτά η οικογένεια του και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει».

Τι είναι αυτό που συμβουλεύεις τον πρόεδρο;

«Να ακολουθήσει το ένστικτο του, να ην παρασυρθεί. Αν αποτύχει θα πει έκανα αυτό που πίστευα. Δεν χωράει το συναίσθημα. Αν βάλεις το συναίσθημα πάνω από την λογική στο ποδόσφαιρο είναι τελειωμένος».

Φέτος θα έχει Κύπριους η Ένωση πιστεύεις;

«Δύσκολα θα βρει καλούς Κύπριους».


btm