Ο Χάρι Κέιν… «έσωσε» την Αγγλία στο τέλος της αναμέτρησης με την Τυνησία, και παράλληλα της χάρισε την πρώτη της νίκη σε πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης μετά το 2006!

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε… καλά για τους Άγγλους!

Μια νίκη άλλωστε από την παρθενική αναμέτρηση ενός τουρνουά βοηθάει στο να αποβληθεί σε κάποιο βαθμό το άγχος και να ξεκινήσει μια ομάδα με καλή ψυχολογία εν όψει της (δύσκολης) συνέχειας.

Έστω και με αρκετές δυσκολίες, η Αγγλία ξεκινάει θετικά στη φετινή διοργάνωση, γεγονός που είχε να συμβεί γενικότερα από τη διοργάνωση του 2006 στη Γερμανία. «Θύμα» της τότε, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου, ήταν η Παραγουάη, η οποία ηττήθηκε 1-0 από τα «τρία λιοντάρια»…

Κάτι που δεν συνέβη πάντως τόσο στη Νότια Αφρική το 2010 όσο και στη Βραζιλία το 2014, όταν οι απογοητευτικές πορείες της Αγγλίας ξεκίνησαν με.. γκέλες στον όμιλο, απέναντι σε ΗΠΑ (1-1) και Ιταλία (1-2) αντίστοιχα.

Το εν λόγω στοιχείο επιβεβαιώνεται ακόμα περισσότερο αν λειφθούν υπόψιν και το τι έκαναν οι Άγγλοι στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στο ενδιάμεσο. Το 2008 η Αγγλία δήλωσε… απούσα από τα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, τέσσερα χρόνια μετά έμεινε στο 1-1 με την Γαλλία, όπως επίσης και με αντίπαλο τη Ρωσία στα γαλλικά γήπεδα πριν από δυο χρόνια…
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ