• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΟΛΟΚΛΗΡΗ η συνέντευξη του Πανίκου Γεωργίου στο «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» (ΗΧΗΤΙΚΑ)
13/07/2018 20:19
ΟΛΟΚΛΗΡΗ η συνέντευξη του Πανίκου Γεωργίου στο «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» (ΗΧΗΤΙΚΑ)

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Πανίκος Γεωργίου, παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους Μιχάλη Παπαγεωργίου και Κώστα Μαλέκκο, όντας καλεσμένος στην εκπομπή του Super Sport FM 104.0 «ΟΛΑ ΜΑΛΕ».

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό:

«Ξεκίνησα στον Ευαγόρα της Πάφου σε ηλικία 15 χρονών. To 1975 με εισήγηση του Κωστάκη Πιερίδη και τον οποίο ευχαριστώ, πήρα μεταγραφή στον Ολυμπιακό Λευκωσίας όπου παρέμεινα μέχρι το 1980 στην ομάδα. Το 1976 πήραμε και το κύπελλο νικώντας την Αλκή στον τελικό. Και την επόμενη χρονιά πήγαμε τελικό, όμως δεν τα καταφέραμε. Για να γίνει η μεταγραφή ο Ευαγόρας πήρε ένα σεβασό ποσό για την τότε εποχή».

Για την Ομόνοια τέλη της δεκαετίας του 70′:

«Η Ομόνοια ήταν τρομερή τότε που ήμουν στον Ολυμπιακό. Πραγματικά ήταν φοβερή από την μέση και μπροστά. Δε ξέραμε ποιον να πρωτομαρκάρουμε, ειλικρινά. Ήταν όλοι ένας και ένας».

Για το τελευταίο του παιχνίδι στην ποδοσφαιρική του καριέρα:

«Θυμάμαι την τελευταία αναμέτρηση που αγωνίστηκα στην καριέρα μου, ήμουν στην Ομόνοια Αραδίππου και κρινόταν το πρωτάθλημα ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Το ΑΠΟΕΛ έπαιζε στην Πάφο και είχε διακοπεί το παιχνίδι. Αυτό σήμαινε πως εμείς που αντιμετωπίζαμε την Ομόνοια, παίζοντας για την Ομόνοια Αραδίππου, αυτόματα σήμαινε ότι παίζαμε για το ΑΠΟΕΛ που θα έπαιρνε το πρωτάθλημα».

Για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή:

«Εγώ εισηγούμαι πίστη στους Κυπρίους ποδοσφαιριστές, κάτι που δεν υπάρχει. Στις ομάδες μας, τους ενδιαφέρει περισσότερο το αποτέλεσμα σήμερα και δε τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αύριο. Για αυτό δε δίνουν τις ευκαιρίες που χρειάζεται ένα ταλέντο. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει αυτό και να βοηθήσουν τον Κύπριο ποδοσφαιριστή».

Για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας κόντρα στην Ισπανία:

«Πριν το παιχνίδι ήθαν οι Ισπανοί και με ρώτησαν πως βλέπω το παιχνίδι. Εγώ τους είπα ότι είναι δύσκολο παιχνίδι, καθώς είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Μου ζήτησαν να πω την ενδεκάδα μας, όμως τους είπα την ενδεκάδα τους. Τότε μου ανέφεραν ότι δε θα έπαιζε ο Μοριέντες, αλλά ο Κίκο. Τους είπα ότι τώρα με τον Κίκο θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς. Μετά είπα την ενδεκάδα μας. Μάλιστα με ρώτησαν δυο φορές. Θυμάμαι την ενδεκάδα αποτελούσαν οι Παναγιώτου, Εγκωμίτης, Πίττας, Χαραλάμπους, Ιωάνου, Κώστα, Μελαναρκίτης, Χριστοδούλου, Σπόλιαριτς, Γκόκιτς και Μαλέκκος. Εγώ του είπα: “Δώστε την μπάλα στον Κώστα και κάποιον θα βρει να ντριμπλάρει”. Δυο γκολ ήταν δικά σου Κώστα και δε θα τα ξεχάσω ποτέ. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί αμυντικά. Ο Μελαναρκίτης έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ του Κανιθάρες. Είχε κάτι παίκτες τότε η Ισπανία, Ιέρο, Ραούλ και πολλούς άλλους. Εμείς το πιστέψαμε και τα καταφέραμε».

Για την ιστορία με τον Σπόλιαριτς στα αποδυτήρια:

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν κερδίσαμε την Ισπανία και μπήκαμε στα αποδυτήρια, ήρθε κατευθείαν και με αγκάλιασε ο Μιλένκο Σπόλιαριτς και έκλαιγε από χαρά. “Εμείς ως Γιουγκοσλαβία δεν κερδίσαμε ποτέ την Ισπανία και τα καταφέραμε τώρα”, μου ανέφερε. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή. Ήμασταν μια ομάδα. Μια οικογένεια».

Για το ότι προτεραιότητα ήταν το ντέρμπι:

«Μετά την επικράτηση απέναντι στην Ισπανία, θα αγωνιζόμασταν με την Εθνική Ισραήλ. Θυμάμαι ότι τότε είχε ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια και υπήρχε πρόβλημα στο θέμα των προπονήσεων που είχαμε. Αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν άφηναν τους διεθνείς οι ομάδες να έρθουν για προπόνηση και πάνω από όλα ήταν το “αιώνιο” ντέρμπι».

Για τις αναμετρήσεις των ομάδων μας στην Ευρώπη:

«Δεν πήγαν όπως έπρεπε σε αυτές τις αναμετρήσεις. Οι ομάδες μας πήγαν στους αγώνες αφ’ υψηλού. Ωστόσο, θεωρώ πως έστω και δύσκολα θα περάσουν. Θα έχει λίγες δυσκολίες η Ανόρθωση στην Αλβανία, αλλά νομίζω θα περάσουν και οι τρεις ομάδες μας».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:


btm