• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Τσέποβιτς: «Οι πιθανότητες είναι 60-40»
18/08/2018 13:23

Την επόμενη εβδομάδα (Τετάρτη 22/8, 22.00) η ΑΕΚ θα δώσει τον πρώτο της αγώνα με τη Βίντι για τα playoffs του Champions League, στη Βουδαπέστη. Η ομάδα της Ουγγαρίας απέκλεισε την Ντουντελάνζ, τη Λουντογκόρεντς και τη Μάλμε και τώρα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ένωσης για να μπει στους ομίλους.

Ο βασικός επιθετικός των Μαγυάρων είναι ο Μάρκο Τσέποβιτς, ο Σέρβος ο οποίος το 2013 υπέγραψε στον Ολυμπιακό και κατέγραψε 17 συμμετοχές και 7 γκολ. Από τους ερυθρόλευκους δόθηκε δανεικός σε Μαγιόρκα, Τέρεκ Γκρόζνι και Μουσκρόν, ώσπου το 2016 υπέγραψε ως ελεύθερος στη Βιντεότον (πλέον ονομάζεται Βίντι).

Ο διεθνής στράικερ, λίγες μέρες πριν από τα δύο κρίσιμα παιχνίδια με την ΑΕΚ μίλησε στο Sport24.gr και αφού έχρισε ως φαβορί την ελληνική ομάδα, προειδοποίησε ότι και η Βίντι έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει η ίδια στους ομίλους. Ο 27χρονος με τα 35 γκολ σε 69 συμμετοχές της ουγγρικής ομάδας, μίλησε και για το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό…

– Ποιο είναι το δυνατό σημείο της ομάδας σου, το οποίο θα πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ;

“Αυτή η ομάδα είμαστε σχεδόν 2,5 χρόνια μαζί. Ξέρει πολύ καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Αμυνόμαστε όλοι, και οι επιθετικοί. Υπάρχει εξαιρετική αλληλοκάλυψη. Είμαστε επίσης φίλοι. Κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου. Πηγαίνουμε για καφέ, μιλάμε για μπάλα και αναλύουμε λεπτομέρειες που καμιά φορά κάνουν τη διαφορά στα παιχνίδια που δίνουμε”.

– Ποια θεωρείς ότι είναι τα μειονεκτήματα του συνόλου σας;

“Είναι σίγουρο ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Στόχος εξ’ αρχής ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Μέχρι στιγμής όλα είναι καλά. Το θεωρούμε κάτι πολύ σπουδαίο να μπούμε στους ομίλους και θα παλέψουμε να το καταφέρουμε”.

– Θα προτιμούσατε περισσότερο να “πέσει” στο δρόμο σας η ΑΕΚ ή η Σέλτικ;

“Για εμάς είναι το ίδιο. Η ΑΕΚ αποδείχθηκε ότι ήταν καλύτερη από τη Σέλτικ. Αν αγωνιστούμε όπως στα προηγούμενα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχουμε πιθανότητες να μπούμε στους ομίλους του Champions League”.

– Θα επιδιώξετε να παίξετε αμυντικά για να πάρετε την πρόκριση ή θεωρείς ότι αποδίδοντας επιθετικό ποδόσφαιρο έχετε περισσότερες πιθανότητες;

“Είναι σημαντικό να μην δεχτούμε γκολ στην έδρα μας. Όπως σου είπα, στην ομάδα μου η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Είμαστε πολύ καλοί στην κόντρα επίθεση και όταν νιώσουμε ότι μας δίνεται η δυνατότητα να βγούμε μπροστά, παλεύουμε σαν… ζώα. Αν το πρώτο ματς κυλήσει καλά για εμάς, τότε έχουμε πιθανότητες”.

– Υπάρχει φαβορί;

“Ναι, η ΑΕΚ. Δίνω πιθανότητες 60-40%. Έχει πολύ δυνατή έδρα και φοβερούς οπαδούς. Το ΟΑΚΑ θα έχει πολύ κόσμο, θα έχει 40.000-50.000 οπαδούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα φοβηθούμε βέβαια. Είναι το όνειρό μας να μπούμε στους ομίλους”.

– Πώς αισθάνεσαι που θα επιστρέψεις, έστω για λίγο, στην Ελλάδα;

” Είμαι πολύ χαρούμενος. Πέρασα ωραία στην Ελλάδα όσο έμεινα στον Ολυμπιακό. Ο κόσμος ήταν πολύ καλός μαζί μου. Μου αρέσει πολύ η Αθήνα και η Ελλάδα, μοιάζει με τη Σερβία. Δεν έτυχε να αντιμετωπίσω την ΑΕΚ τότε, θα το κάνω τώρα”.

– Παρακολουθείς καθόλου το ελληνικό πρωτάθλημα;

“Ναι ξέρω αρκετά πράγματα. Γνωρίζω ότι έχει χάσει τον Λάζαρο, τον Βράνιες και τον Αραούχο, αλλά δεν ξέρω τι ποιότητα έχουν οι νέοι παίκτες που πήρε, δεν τους έχω δει. Για να απέκλεισε τη Σέλτικ η ΑΕΚ, αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατή ομάδα”.

– Θεωρείς ότι θα μπορούσες να μείνεις περισσότερο στον Ολυμπιακό;

“Όσο έμεινα εκεί, ήμουν χαρούμενος. Ο προπονητής δεν με υπολόγιζε όμως. Είμαι βέβαιος ότι άξιζα περισσότερα πράγματα. Δεν στέκομαι στο παρελθόν και κοιτάζω το μέλλον μου“.

– Έχεις διατηρήσει σχέσεις με άλλοτε συμπαίκτες σου στον Ολυμπιακό;

“Με αρκετούς. Είχε τύχει πρόσφατα να δω τον Μανιάτη, έχω καλή σχέση και με τον Τσόρι, τον Ιμπαγάσα, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον Πάντελιτς, τον Χολέμπας και τον Μανωλά. Παρακολουθώ την πορεία του Μανωλά και χαίρομαι”.


btm