Αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η επιστροφή στους τίτλους για τον ΑΠΟΕΛ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου! Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει μέσω της συνέντευξης που ακολουθεί, ο αντιπρόεδρος του σωματείου των «γαλαζοκιτρίνων», κ. Αλέξανδρος Ασπρής, που τελεί και αρχηγός του καλαθοσφαιρικού τμήματος.

Φυσικά, η παραπάνω αναφορά δεν θα μπορούσε παρά να μην αποτελεί το κεντρικό σημείο, μεταξύ των όσων άλλων αναφέρθηκαν στη συζήτηση.

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα δεν έχουν το δικό τους ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και όλα αφορούν το σωματείο με τις περισσότερες κατακτήσεις και των τριών τίτλων, μέσα στο ρουν της ιστορίας του αθλήματος στον τόπο μας.

«Είναι καιρός να ανέβει ξανά στην κορυφή ο ΑΠΟΕΛ. Πιστεύω ότι τα χρόνια που πέρασαν, όταν αυτό συνέβη για τελευταία φορά, είναι αρκετά βάση του διαμετρήματος του σωματείου μας, στα καλαθοσφαιρικά πράγματα του τόπου».

Τα παραπάνω, ήταν ένα σημείο μεταξύ των όσων μας ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, που ωστόσο πρώτα του ζητήθηκε να κάνει μια μικρή ανασκόπηση της πορείας των τελευταίων χρόνων για τον ΑΠΟΕΛ:

«Σίγουρα, σε αυτά τα δύο τελευταία χρόνια η πορεία που είχε ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν η ανάλογη του ιστορικού του διαμετρήματος και μαζί του ονόματος του. Βάσει των αριθμών, ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων συνολικά.

Επομένως κατά τη νέα χρονιά, ο στόχος επιστροφής στους τίτλους, είναι αδιαπραγμάτευτος. Η νέα διοίκηση του σωματείου, έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, ούτως ώστε να υπάρχουν τα γερά εκείνα υπόβαθρα πάνω στα οποία στηρίζουμε την αισιοδοξία μας».

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, να αναφερθεί στις κινήσεις που έγιναν κατά την καλοκαιρινή περίοδο:

«Ο ΑΠΟΕΛ ξεκινά μια νέα προσπάθεια. Από την αρχή του προγραμματισμού, ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα, που ωστόσο να έχει τις ικανότητες εκείνες για να μπορέσει να διεκδικήσει την επάνοδο στην κορυφή.

Αποκτήθηκαν Κύπριοι παίκτες, κάτω των 23 ετών, με συμβόλαια πέραν του ενός χρόνου. Στόχος, ήταν να δημιουργηθεί ένας κορμός για το μέλλον».

Ο κ. Ασπρής αναφέρθηκε στο πρώτο σκέλος του προγραμματισμού, μιας και όπως ο ίδιος μας είπε, υπήρξε και δεύτερο:

«Όσον αφορά τον τομέα των ξένων παικτών, βάσει των εισηγήσεων που έκανε ο νέος προπονητής της ομάδας μας και σε συνεργασία με την επιτροπή προγραμματισμού, αποκτήθηκαν τόσο έμπειροι όσο και ικανοί ξένοι παίκτες, ικανοί πιστεύουμε να κάνουν τη διαφορά».

Ακολούθως έγινε αναφορά για το νέο προπονητή του ΑΠΟΕΛ, το Βαγγέλη Ζιάγκο:

«Ο κ. Ζιάγκος διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα που ψάχναμε για τη θέση του προπονητή και για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στην επιλογή του, ανάμεσα στις άλλες που είχαμε υπόψη.

Είναι νεαρός σε ηλικία, προέρχεται από μια μεγάλη σχολή και εκτός αυτών, παρά το νεαρό της ηλικίας του, διαθέτει και την εμπειρία της Α1 ως προπονητής σε ΑΕΚ και Πανιώνιο, δυο σπουδαίες ομάδες από την Ελλάδα. Βάσει όλων αυτών, είμαστε πεπεισμένοι ότι το πλάνο προγραμματισμού, είχε απόλυτη επιτυχία».

Ο Κ. Ασπρής ρωτήθηκε για τα μηνύματα που παίρνει η διοίκηση από τον κόσμο, για τις κινήσεις που έχουν γίνει:

«Είναι θετικά τα μηνύματα που παίρνει η διοίκηση του σωματείου. Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει καλαθοσφαιρικό κοινό και αυτό αποδείχθηκε πολλές φορές στο παρελθόν.

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ξέρει ότι ο στόχος δεν είναι άλλος εκτός από την επιστροφή στην κορυφή και αυτό που περιμένουμε, είναι τη συμπαράσταση του για να μας βοηθήσει όπως μόνο ο ίδιος ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ, γνωρίζει».

Η ομάδα της Λευκωσίας θέλει φέτος να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος.

«Οι δυο μόνιμες πρωταγωνίστριες των τελευταίων χρόνων, ΑΕΚ και Κεραυνός, μπορεί να διαθέτουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό όμως τα λεφτά δεν μπαίνουν στο γήπεδο. Άλλωστε, ο ΑΠΟΕΛ και τις δυνατότητες θα έχει, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι έχει και το ιστορικό του όνομα.

Εδώ  μάλιστα, θα ήθελα να προσθέσω ότι αν ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι ανταγωνιστικό στις μάχες για τους τίτλους, αυτό είναι κάτι που δεν κάνει καλό ούτε στο ίδιο το άθλημα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όλες τις άλλες ιστορικές ομάδες του αθλήματος στον τόπο μας».

Τέλος, από τον κ. Αλέξανδρο Ασπρή, ζητήσαμε να κάνει μια αναφορά για το πώς βλέπει το ερχόμενο πρωτάθλημα:

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι στο νέο πρωτάθλημα θα αγωνίζονται οκτώ ομάδες. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Προσωπικά όμως και πιστεύω όλους τους φίλους του αθλήματος, μας ευχαριστεί η επάνοδος της ΑΕΛ στην μεγάλη κατηγορία.

Θα χαιρόμουν όμως πιο πολύ, και σίγουρα όχι μόνο εγώ, αν στο μέλλον και άλλες ιστορικές ομάδες, όπως ο Αχιλλέας Καϊμακλίου, η ΕΝΑΔ ή ακόμη και η ΠΑΕΕΚ, επιστρέψουν κάποια μέρα στις φυσικές τους θέσεις».


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ