Ο Δημήτρης Χανδριώτης, πατέρας του Νεόφυτου Χανδριώτη, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για το μπασκετικό τουρνουά που αρχίζει αυτό το τριήμερο, εις μνήμη του Νεόφυτου.

Για τη ζωή του Νεόφυτου, όπως μας την ανέφερε ο πατέρας του:
«Από 9 χρονών ο Νεόφυτος άρχισε το μπάσκετ, μετά από το πρώτο του τουρνουά. Το 2010-11 ο Νεόφυτος έπαιξε μπάσκετ σε πρώτη ομάδα, και ταυτόχρονα ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας στις μικρές κατηγορίες. Εκεί που αγωνιζόταν είχε μεγάλες επιτυχίες με αποτέλεσμα να έρθει η κλήση στα 18 του για την Εθνική, και την Εθνική ενόπλων. Έκανε 5 ώρες προπόνηση την ημέρα. Η 1η ενότητα της ζωής του, έτσι μπορώ να την χαρακτηρίσω, ήταν μέχρι την Βραζιλία, όπου προς το τέλος, παρουσίασε πρόβλημα στο γόνατο. Μετά εμφανίστηκε ο όγκος στον εγκέφαλο. Ο Νεόφυτος όμως δεν το έβαλε κάτω. Για τρια χρόνια, ήταν συγκλονιστικός και ανεπανάληπτος ο αγώνας του. Προσπάθησε και κατάφερε να είναι άριστος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και επίσης προσπαθούσε να ξαναπαίξει μπάσκετ. Όταν είδε ότι δεν μπορούσε όμως, σταμάτησε. Για την 3η ενότητα της ζωής του, ήταν από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015. Ήταν ηρωικός ο αγώνας του Νεόφυτου. Έφυγε σαν πρωταθλητής. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι, και επαναλαμβάνω ότι το τελευταίο δίμηνο έγιναν απίστευτα πράγματα στην Βοστώνη».

Για το ενδιαφέρον του κόσμου για το τουρνουά:
«Υπάρχει ενδιαφέρον, θα έρθει πάρα πολύς κόσμος στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο τα ονόματα που ήρθαν στην Κύπρο, αλλά και για τον σκοπό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές για τη διοργάνωση αυτού του τουρνουά και θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Κύπρο».


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ