• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ: «Αυτό ήταν το σοβαρό λάθος του διαιτητή στο Ομόνοια-Ένωση» (ΦΩΤΟ/ΗΧΗΤΙΚΑ)
18/09/2018 20:10
ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ: «Αυτό ήταν το σοβαρό λάθος του διαιτητή στο Ομόνοια-Ένωση»  (ΦΩΤΟ/ΗΧΗΤΙΚΑ)

Ο κύριος Γιαννάκης Κυπριανίδης στην εκπομπή «Άκου τη φάση» του Super Sport fm 104.0 ανέλυσε την διαιτησία του αγώνα ανάμεσα στην Ομόνοια και την Ένωση. Στάθηκε ιδιαίτερα στην φάση του 66΄  όπου ο διαιτητής Νεόφυτος Νεοφύτου έκανε ένα σοβαρό λάθος που δεν το αντιλήφθηκε κανείς.

« Το παιχνίδι που είχε τα περισσότερα λάθη ήταν το Ομόνοια-Ένωση όμως χάρη στους ποδοσφαιριστές και στους πάγκους δεν φάνηκαν τόσο πολύ. Μπορεί να μην ήταν ακυρωθέντα γκολ, οφσάιντ η άλλα σοβαρά λάθη αλλά σε αυτό το ματς έγιναν τα περισσότερα. Όταν σε ένα παιχνίδι εύκολο με κόσμια συμπεριφορά από όλους και κάνεις αυτά τα λάθη σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει. Τα λάθη του ήταν να μην μπορεί να αναγνωρίσει πότε η μπάλα βγαίνει κόρνερ ή φάουλ. Φανταστείτε να ήταν στο Ερμής-ΑΠΟΕΛ τι θα έκανε» είπε για το παιχνίδι και ανέλυσε μία, μία τις φάσεις.

«Στο 4ο λεπτό ο βοηθός Βίκτωρος αντιλήφθηκε το οφσάιντ και σωστά ακύρωσε το γκολ της Ένωσης. Ήταν σωστός σε άλλες 3-4 φάσεις ο Σωτήρης Βίκτωρος. Ευτυχώς που στάθηκαν καλά οι βοηθοί διαιτητές σε αυτό το παιχνίδι».

«Στο 27΄ ζήτησε ένα πέναλτι η Ομόνοια για ένα χέρι αλλά ήταν ακούσιο και σωστά δεν δόθηκε κάποια παράβαση»

«Στο 55΄ ήταν ένα πέσιμο του Ντάρμπισάιαρ. Από τις λύσεις φαίνεται το χέρι του παίκτης της Ένωσης να είναι ανοικτό αλλά δεν μας βοηθά ο φακός να δούμε αν τον τραβά ή αν τον σπρώχνει για να φανεί αν υπάρχει ή όχι παράβαση».

«Στο 65΄ ζήτησε ένα πέναλτι για χέρι η Ομόνοια. Σωστά δεν δόθηκε, δεν ήταν προκλητικό το άνοιγμα του χεριού του αμυνόμενου. Κινείται ο ποδοσφαιριστής και θα ανοίξει το χέρι του. Δεν είναι άσπρο-μαύρο, κάποιος άλλος μπορεί να το δώσει. Ο κάθε ένας ερμηνεύει διαφορετικά τον κανονισμό».

«Στην φάση με το έμμεσο στο 66΄ ο παίκτης της Ένωσης έστρεψε την μπάλα στον τερματοφύλακα, δεν ήταν καλή η επιστροφή και ο τερματοφύλακας έβαλε το χέρι για να αποσβήσει το γκολ. Κίτρινη θα δοθεί αν ο αμυντικός χρησιμοποιήσει τρικ για να μεταβιβάσει την μπάλα στον τερματοφύλακα. Όταν νιώσει δηλαδή την πίεση και σηκώσει την μπάλα και την δώσει στον τερματοφύλακα με το κεφάλι, το στήθος ή το γόνατο. Σωστά δόθηκε το έμμεσο, σωστά δεν δόθηκε κίτρινη κάρτα. Το σοβαρό λάθος που έγινε σε αυτή την φάση είναι το ακόλουθο: Η παράβαση έγινε στην μικρή περιοχή. Ο κανονισμός λέει ότι η μπάλα τοποθετείται στην γραμμή της μικρής περιοχής και το τείχος στα εννιά μέτρα απόσταση. Εδώ είναι μόλις στα πέντε μέτρα η απόσταση δεν μπορείς να τους βγάλεις εκτός γηπέδου. Έπρεπε όλοι να ήταν στην γραμμή τέρματος. Ο τερματοφύλακας όμως ήταν 2-3 μέτρα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους και δεν δόθηκε η παράβαση. Έγινε ένα σοβαρό ατόπημα από τον διαιτητή».

«Στο 80΄ ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε ότι η μπάλα κόντραρε σε ποδοσφαιριστή και έφυγε κόρνερ και έδωσε άουτ. Υπήρχαν και άλλες φάσεις τις οποίες δεν τις αναγνώρισε».

«Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Αμπαρτζουμιάν της Νέας Σαλαμίνας. Τον κράτησε ο ποδοσφαιριστής τον αντίπαλο αλλά δεν είναι όλα τα τραβήγματα κίτρινη. Έπρεπε να λάβει και κάτι άλλο υπόψην. Δεν υπήρχε το στοιχείο της υποσχόμενης επιθετικής ενέργειας από τον Ντάρμπισάιαρ που έβγαινε μπροστά και είχε άλλους τρεις αντιπάλους. Είναι αυστηρή η κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη».

«Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ουντόζι της Ένωσης προσπάθησε να περάσει ανάμεσα συ δύο αντιπάλους. Τον πρώτο τον πέρασε. Ο δεύτερος ήταν εκεί τοποθετημένος και τον περίμενε. Στην προσπάθεια του ο επιθετικός να περάσει το πρώτο εμπόδιο έκανε κάποιους ελιγμούς και εκεί χτύπησε στον δεύτερο αντίπαλο και έπεσε, δεν υπάρχει παράβαση. Δεν έγινε κίνηση από τον αμυντικό».


btm