• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ολόκληρη η εκπομπή «Άκου τη φάση» (18/9) (ΗΧΗΤΙΚΑ)
18/09/2018 21:03
Ολόκληρη η εκπομπή «Άκου τη φάση» (18/9) (ΗΧΗΤΙΚΑ)

Διαβάστε όλα όσα λέχθηκαν στην πρωτοποριακή εκπομπή του Super Sport fm 104.0 «Άκου τη φάση» με τους Μιχάλης Παπαγεωργίου και Γιαννάκη Κυπριανίδη. Ο κύριος Κυπριανίδης ανέλυσε μια προς μία τις διαιτησίες όλων των αγώνων.




ΔΟΞΑ-ΑΛΚΗ

«Το λάθος ήταν η φάση του δεύτερου γκολ της Δόξας. Ο Χατζηβασίλης έκανε μια παράλληλη πάσα στον Σαντίκ ο οποίος καλυπτόταν μόνο από τον τερματοφύλακα. Στο ξεπέταγμα έφυγε πιο γρήγορα και την ώρα που χτυπήθηκε η μπάλα από το πόδι του Χατζηβασίλη ο Σαντίκ ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο βοηθός Πέτρος Πέτρου ανέκοψε άλλες 2-3 φάσεις για οφσάιντ πολύ σωστά, όπως σωστές ήταν και οι υποδείξεις του έτερου βοηθού Γιώργου Γκίνου. Στην συγκεκριμένη φάσης δεν ήταν στην σωστή θέση ο βοηθός Πέτρου. Όσον αφορά τον διαιτητή Αβραάμ Τσούκκα διαχειρίστηκε σωστά τις φάσεις, έδειξε σωστά κάρτες, άφησε πολύ σωστά ένα πλεονέκτημα, δεν παραπλανήθηκε σε μια φάση στην περιοχή της Αλκής που ζήτησε πέναλτι η Δόξα».

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΑΕΚ

«Με γυμνό μάτι είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς ότι ο Φλοριάν που έβαλε το γκολ ήταν οφσάιντ. Δεν καλυπτόταν πλήρως. Όταν ο Ιωάννου έκανε την μπαλιά φαίνεται ότι ο Φλοριάν είναι καλυμμένος κατά 90%-95%. Ο βοηθός δεν δέχεται καμιά επίκριση γιατί άφησε την φάση να περάσει γιατί έχουν οδηγίες όταν είναι στο οριακό να το αφήνουν. Ούτε λάθος είναι που το άφησε, ούτε σωστό. Αν είχαμε VAR θα ακυρωνόταν το γκολ αλλά δεν είναι λάθος που βοηθός που το άφησε. Με το VAR θα ακυρωνόταν γιατί έστω και ελάχιστα να φανεί ότι είναι μπροστά θα είναι παράβαση.
Στο 45+1 ο Ντομίνγκες ψήλωσε το πόδι στο ύψος του κεφαλιού του αντίπαλου και δέχθηκε κίτρινη γιατί ήρθε σε επαφή το παπούτσι με το πρόσωπο. Σωστά δέχθηκε την κίτρινη κάρτα γιατί ναι μεν ύψωσε το πόδι αλλά δεν βγήκε με βίαιο τρόπο στον αντίπαλο. Ήρθαν σε επαφή γιατί βγήκε ο αντίπαλος για να κάνει κεφάλι. Δικαιολογείται η κίτρινη κάρτα και δεν είναι κόκκινη».

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ-ΠΑΦΟΣ

«Ήταν σωστός στις αποφάσεις και στις κινήσεις του ο Τιμόθεος Χριστοφή στο Απόλλωνας-Πάφος. Έκανε όμως ένα διπλό… ατόπημα. Ένα φάουλ ζήτησε ο Απόλλωνας και το έδωσε αντίθετα και στην αντεπίθεση έκανε το ίδιο λάθος σε φάουλ για την Πάφο το έδωσε στον Απόλλωνα. Κρίνεται καλή η διαιτησία του».

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΕΝΩΣΗ

« Το παιχνίδι που είχε τα περισσότερα λάθη ήταν το Ομόνοια-Ένωση όμως χάρη στους ποδοσφαιριστές και στους πάγκους δεν φάνηκαν τόσο πολύ. Μπορεί να μην ήταν ακυρωθέντα γκολ, οφσάιντ η άλλα σοβαρά λάθη αλλά σε αυτό το ματς έγιναν τα περισσότερα. Όταν σε ένα παιχνίδι εύκολο με κόσμια συμπεριφορά από όλους και κάνεις αυτά τα λάθη σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει. Τα λάθη του ήταν να μην μπορεί να αναγνωρίσει πότε η μπάλα βγαίνει κόρνερ ή φάουλ. Φανταστείτε να ήταν στο Ερμής-ΑΠΟΕΛ τι θα έκανε» είπε για το παιχνίδι και ανέλυσε μία, μία τις φάσεις.

«Στο 4ο λεπτό ο βοηθός Βίκτωρος αντιλήφθηκε το οφσάιντ και σωστά ακύρωσε το γκολ της Ένωσης. Ήταν σωστός σε άλλες 3-4 φάσεις ο Σωτήρης Βίκτωρος. Ευτυχώς που στάθηκαν καλά οι βοηθοί διαιτητές σε αυτό το παιχνίδι».

«Στο 27΄ ζήτησε ένα πέναλτι η Ομόνοια για ένα χέρι αλλά ήταν ακούσιο και σωστά δεν δόθηκε κάποια παράβαση»

«Στο 55΄ ήταν ένα πέσιμο του Ντάρμπισάιαρ. Από τις λύσεις φαίνεται το χέρι του παίκτης της Ένωσης να είναι ανοικτό αλλά δεν μας βοηθά ο φακός να δούμε αν τον τραβά ή αν τον σπρώχνει για να φανεί αν υπάρχει ή όχι παράβαση».

«Στο 65΄ ζήτησε ένα πέναλτι για χέρι η Ομόνοια. Σωστά δεν δόθηκε, δεν ήταν προκλητικό το άνοιγμα του χεριού του αμυνόμενου. Κινείται ο ποδοσφαιριστής και θα ανοίξει το χέρι του. Δεν είναι άσπρο-μαύρο, κάποιος άλλος μπορεί να το δώσει. Ο κάθε ένας ερμηνεύει διαφορετικά τον κανονισμό».

«Στην φάση με το έμμεσο στο 66΄ ο παίκτης της Ένωσης έστρεψε την μπάλα στον τερματοφύλακα, δεν ήταν καλή η επιστροφή και ο τερματοφύλακας έβαλε το χέρι για να αποσβήσει το γκολ. Κίτρινη θα δοθεί αν ο αμυντικός χρησιμοποιήσει τρικ για να μεταβιβάσει την μπάλα στον τερματοφύλακα. Όταν νιώσει δηλαδή την πίεση και σηκώσει την μπάλα και την δώσει στον τερματοφύλακα με το κεφάλι, το στήθος ή το γόνατο. Σωστά δόθηκε το έμμεσο, σωστά δεν δόθηκε κίτρινη κάρτα. Το σοβαρό λάθος που έγινε σε αυτή την φάση είναι το ακόλουθο: Η παράβαση έγινε στην μικρή περιοχή. Ο κανονισμός λέει ότι η μπάλα τοποθετείται στην γραμμή της μικρής περιοχής και το τείχος στα εννιά μέτρα απόσταση. Εδώ είναι μόλις στα πέντε μέτρα η απόσταση δεν μπορείς να τους βγάλεις εκτός γηπέδου. Έπρεπε όλοι να ήταν στην γραμμή τέρματος. Ο τερματοφύλακας όμως ήταν 2-3 μέτρα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους και δεν δόθηκε η παράβαση. Έγινε ένα σοβαρό ατόπημα από τον διαιτητή».

«Στο 80΄ ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε ότι η μπάλα κόντραρε σε ποδοσφαιριστή και έφυγε κόρνερ και έδωσε άουτ. Υπήρχαν και άλλες φάσεις τις οποίες δεν τις αναγνώρισε».

«Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Αμπαρτζουμιάν της Νέας Σαλαμίνας. Τον κράτησε ο ποδοσφαιριστής τον αντίπαλο αλλά δεν είναι όλα τα τραβήγματα κίτρινη. Έπρεπε να λάβει και κάτι άλλο υπόψην. Δεν υπήρχε το στοιχείο της υποσχόμενης επιθετικής ενέργειας από τον Ντάρμπισάιαρ που έβγαινε μπροστά και είχε άλλους τρεις αντιπάλους. Είναι αυστηρή η κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη».

«Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ουντόζι της Ένωσης προσπάθησε να περάσει ανάμεσα συ δύο αντιπάλους. Τον πρώτο τον πέρασε. Ο δεύτερος ήταν εκεί τοποθετημένος και τον περίμενε. Στην προσπάθεια του ο επιθετικός να περάσει το πρώτο εμπόδιο έκανε κάποιους ελιγμούς και εκεί χτύπησε στον δεύτερο αντίπαλο και έπεσε, δεν υπάρχει παράβαση. Δεν έγινε κίνηση από τον αμυντικό».

ΕΡΜΗΣ-ΑΠΟΕΛ

«Ο βαθμός δυσκολίας αυτού του αγώνα ήταν ο ψηλότερος» είπε αρχικά.

Για το πέναλτι που πήρε το ΑΠΟΕΛ και μέσω του οποίους ήρθε το γκολ της νίκης…

«Σωστή η απόφαση του διαιτητή γιατί υπήρχε ένα συνεχόμενο σπρώξιμο και τράβηγμα στον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ και τον αποσυντόνισε από το να εκτελέσει εκείνο που ήθελε να κάνει. Ήταν σωστή η απόφαση του διαιτητή για πέναλτι. Επειδή ήταν πολύ πλάγια και όχι σε προφανή θέση για γκολ το σωστό είναι να βγει και κίτρινη κάρτα γιατί σταμάτησε υποσχόμενη επιθετική ενέργεια. Αν η παράβαση αυτή γινόταν απέναντι από το τέρμα θα ήταν κόκκινη».

Για την διαχείριση του διαιτητή στα επεισόδια…
«Φάνηκε ότι ο Κειτά χτύπησε τον Βούρο και εφαρμόστηκε ο κανονισμός με την αποβολή. Ο Βάτερμαν από την στιγμή που κατευθύνθηκε από το τέρμα στον αντίπαλο σωστά πήρε την κίτρινη. Σωστά πήρε κίτρινη και ο Αραμπατζής και ήρθε μέσα στα επεισόδια. Για τον Ρομό που πήρε κίτρινη από τον πάγκο δεν είδαμε κάτι. Όσον αφορά τους προπονητές Καϊάφα και Μπαλταζάρ, εκείνο που είδα από τον Καϊάφα ήταν να μπαίνει στο γήπεδο και να πιάνει τον Κειτά. Δεν δικαιούται ανεξάρτητα αν πήγε για καλό σκοπό. Χωρίς άδεια του διαιτητή κανείς δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο. Μόνο που μπήκε μέσα ήταν αποβολή. Αν έγιναν και άλλα στους πάγκους δεν το είδαμε. Όταν βγήκε εκτός ο Κειτά είδαμε πολλούς να πηγαίνουν πάνω στον ποδοσφαιριστή. Εκεί ίσως να επενέβη και ο Μπαλταζάρ, δεν φάνηκε όμως κάτι από τις επαναλήψεις στην τηλεόραση. Νομίζω ότι ήταν σωστή η διαχείριση του διαιτητή».

Για τις καθυστερήσεις που άφησε ο διαιτητής…

«Στο παιχνίδι του άφησε και πλεονεκτήματα, ήταν καλός ο Λούκας Σωτηρίου, καλοί ήταν και οι βοηθοί. Η διακοπή έγινε στο 86.50. Θέλαμε ακόμα 3.10 για την λήξη. Έπρεπε να προσμετρηθούν και οι αλλαγές που έγιναν. Υπήρχε και ένας τραυματισμός σε έναν παίκτη του ΑΠΟΕΛ. Μπορούσε να κρατήσει ακόμα 2-3 λεπτά περισσότερα».

Για την κάρτα του Ταραλίδη…

«Η κίτρινη που πήρε ο Ταραλίδης για μένα ήταν κόκκινη. Πήδηξε κατά του αντιπάλου, ήταν βίαιο παίξιμο. Πήδηξε με τα δύο πόδια στον αντίπαλο».

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΕΛ

«Φαίνεται πεντακάθαρα ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ τσίμπησε τον μπάλα και ο τερματοφύλακας ήρθε και του πήρε τα πόδια. Σωστή η απόφαση του διαιτητής, είναι πολύ βοηθητικό replay σε αυτή την φάση. Σωστά δεν τιμωρήθηκε ο τερματοφύλακας. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ δεν ήταν κάτοχος της μπάλας, ενώ όταν τσίμπησε την μπάλα αυτή δεν πήγαινε προς τα δίκτυα. Παίζει ρόλο και που ήταν ο παίκτης και που κατευθυνόταν η μπάλα, ενώ δεν ήταν βίαιο το παίξιμο του τερματοφύλακα».

**«Ακυρώθηκε ένα γκολ της Ανόρθωσης που φαίνεται ότι ήταν οφσάιντ δύο ποδοσφαιριστές και σωστά ακυρώθηκε».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

«Ο Βασίλης Δημητρίου έκανε την καλύτερη διαιτησία στο Ανόρθωση-ΑΕΛ. Με τις αποφάσεις και τις ενέργειες του πρέπει να πάρει ψηλό βαθμό. Ήταν σωστός και στον πειθαρχικό έλεγχο, διαχειρίστηκε πολύ σωστά τις φάσεις εκεί που έπρεπε. Πιο αδύνατος στην αγωνιστική ήταν ο Νεόφυτος Νεοφύτου στο Ομόνοια-Ένωση. Και ο Λούκας Σωτηρίου πήγε καλά και ο Κώστας Ψευδιώτης και ο Τιμόθεος Χριστοφή αλλά ο υψηλότερος βαθμός δυσκολίας ήταν στο παιχνίδι του Βασίλη Δημητρίου».


btm