• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Δεν χάνει από Λονδρέζους ο ΠΑΟΚ
20/09/2018 11:27

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Τσέλσι (19:55) στην κατάμεστη Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και θέλει να διατηρήσει το αήττητο που έχει απέναντι στις ομάδες του Λονδίνου. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει.

ΠΑΟΚ- ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Σεπτέμβρη 1997 όταν ο Δικέφαλος αντιμετώπισε για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Οι κανονιέρηδες ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον Ντένις Μπέργκαμπ και  ΠΑΟΚ με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη είχε τον Κώστα Φραντζέκο σε εκπληκτική ημέρα. Ο Φραντζέσκος  πέτυχε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 61΄ που έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Νάγκμπε (Βελλής), Φραντζέσκος, Βρύζας (Καπετανόπουλος), Τουρσουνίδης (Σιδηρόπουλος), Ζουμπούλης.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Ντίξον, Γουίντερμπερν, Άνταμς, Μπουλντ, Πετί, Βιεϊρά, Όβερμαρς (70′ Μπόα Μόρτε), Πάρλορ( 70′ Πλατ), Ανελκά (80′ Ρεχ), Ράιτ.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ την τελευταία ημέρα του Σεπτέμβρη ταξίδεψε στο Λονδίνο για να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα με συμπαραστάτες περίπου 2500 οπαδούς του.

Ο Μπέργκαμπ που δεν είχε αγωνιστεί στην Τούμπα έβαλε μπροστά τους Λονδρέζους  στο 22΄, ωστόσο ο Βρύζας, με κρύο αίμα σκόραρε στο 87′ για το τελικό 1-1 και ανάγκασε τους Άγγλους σε πρωτοσέλιδα του τύπου “Zisis the end”.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Ντίξον, Μπουλντ, Άνταμς, Γουίντερμπερν, Πετί, Βιεϊρά, Πάρλορ (Ανελκά 86′), Όβερμαρς (Πλατ), Μπέργκαμπ, Ράιτ.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας (Καπετανόπουλος 81′), Ζαφειρίου, Ζαγοράκης (Σιδηρόπουλος), Φραντζέσκος (Ζουμπούλης 90′), Βρύζας, Τουρσουνίδης, Νάγκμπε, Βελλής.

ΠΑΟΚ- ΤΟΤΕΝΑΜ 0-0

Μετά από 14 χρόνια η δεύτερη ομάδα από το Βόρειο Λονδίνο η Τότεναμ ταξίδεψε και αυτή στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 τα “σπιρούνια” με τον Χάρι Ρέντναπ στον πάγκο του έδειξαν να υποτιμούν τον “Δικέφαλο” και έπαιξαν με αρκετούς νεαρούς, ανάμεσα στους οποίους ο Χάρι Κέιν που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε κάνει το ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Λίνο είχε χάσει πέναλτι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και ένα δοκάρι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης από κεφαλιά του Ίβιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αρίας, Φωτάκης (62′ Ιβιτς), Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Γουόκερ, Τάουνσεντ, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λίβερμορ, Κάρολ, Φαλκέ (82′ Φρέντερικς), Ντος Σάντος (92′ Πάρετ), Κέιν, Παβλιουτσένκο.

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΠΑΟΚ 1-2

Τέλη Νοέμβρη ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ευρωπαϊκής του Ιστορίας. Κερδίζει την Τότεναμ του Λούκα Μόντριτς με 2-1 και την πέταξε έξω από τη συνέχεια του EUROPA LEAGUE.  Με δύο ασίστ του Γεωργιάδη Σαλπιγγίδης στο 6′ και Αθανασιάδης στο 13′ πήρε προβάδισμα με 2-0 στο σκορ και στη συνέχεια άντεξε στην πίεση που του άσκησαν οι Άγγλοι, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε για περισσότερο από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο μετά την αμφισβητούμενη αποβολή του νεαρού τότε Κώστα Σταφυλίδη στο 37′ για χέρι μέσα στην περιοχή . Ο Μόντριτς εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 2-1, αλλά μέχρι εκεί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γκόμεζ, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ρόουζ (Μπέιλ 69′), Λίβερμορ, Πίεναρ (Ουόκερ 67′), Μόντριτς, Λένον, Κέιν (Φαλκέ 71′), Ντεφόου.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (Τσιρίλο 81′), Σταφυλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ (Αρίας 84′), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (Σνάουτσνερ 62′), Αθανασιάδης.


btm