• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ο Ολυμπιακός απέναντι στα 180 εκατ. ευρώ της Μπέτις!
20/09/2018 09:39

Ωρα Europa League για τον Ολυμπιακό! Απόψε (20/9, 22.00) ξεκινάει το ταξίδι των «ερυθρολεύκων» στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πρώτος σταθμός είναι η Μπέτις στο Καραϊσκάκη. Μια Μπέτις που έχει βλέψεις φέτος να βαδίσει στα χνάρια που χάραξαν στο παρελθόν η Σεβίλλη και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μπορεί να μην το παραδέχονται οι Ανδαλουσιάνοι, αλλά όνειρό τους είναι με την επιστροφή τους στην Ευρώπη να καταφέρουν να κατακτήσουν το τρόπαιο στον τελικό του Μαΐου στο Μπακού!

Αυτό έλεγαν σε γενικές γραμμές οι ρεπόρτερ της Μπέτις στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του Κίκε Σετιέν το βράδυ της Τετάρτης (19/9) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μόνο αδιάφοροι δεν είναι, λοιπόν, οι «βερδιμπλάνκος», των οποίων η χρηματιστηριακή αξία αγγίζει τα 180 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν δηλαδή το τριπλάσιο και… βάλε μπάτζετ του Ολυμπιακού.

Τα ΜΜΕ της Σεβίλλης μπορεί να έβγαζαν μία εικόνα ότι το μυαλό του Σετιέν και των παικτών του θα είναι εν μέρει και στο ματς της Primera Division που ακολουθεί με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ωστόσο, ήρθαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές (προπονητής και ποδοσφαιριστές) για να προχωρήσουν σε επίσημες… διαψεύσεις.

Η Μπέτις, λοιπόν, έχει υψηλές βλέψεις φέτος στο Europa League και ήρθε στη χώρα μας για να ξεκινήσει με το δεξί μέσα στο φαληρικό γήπεδο.

Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη είναι φυσικά προετοιμασμένοι για μία μεγάλη «μάχη» και η χθεσινή μέρα ήταν «γεμάτη» ως προς την ανάλυση που έγινε για τους Ανδαλουσιάνους από το τεχνικό τιμ προς τους παίκτες.

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ ΤΗΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ

Ο Μαρτίνς δεν άνοιξε τα χαρτιά του στο 100%. Σε κάποιες ασκήσεις τακτικής που έκανε χθες στον Ρέντη, άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές. Αλλαγές που μπορεί να φτάνουν ακόμα και στις τέσσερις!

Η πιο σίγουρη τη δεδομένη στιγμή μοιάζει να είναι αυτή του Μεριά αντί του Μιράντα. Ο Τυνήσιος στόπερ αναμένεται να περάσει στο πλευρό του Γιάγκος  Βούκοβιτς για να αποτελέσουν οι δυο τους το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ο Μαρτίνς είχε από κοντά τον Βασίλη Τοροσίδη λόγω της ίωσης που ταλαιπωρεί τον Ομάρ. Το δεξί άκρο της άμυνας είναι ανοικτό, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει διατεθειμένος να περιμένει εώς και την τελευταία στιγμή τον Ελαμπντελαουί.

Η τρίτη αλλαγή που «παίζεται» να γίνει είναι στα χαφ. Μπουχαλάκη και Καμαρά είχε στο ξεκίνημα των ασκήσεων τακτικής και εν συνεχεία ο Μαρτίνς έβαλε δίδυμο τους Νάτχο – Καμαρά. Στην άλλη ομάδα είχε τους Μπουχαλάκη – Γκιγιέρμε, με τον Βραζιλιάνο να μοιάζει απίθανο να ξεκινήσει. Ο Νάτχο επί της ουσίας είναι αυτός που διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα αντί του Κρητικού χαφ.

Τέλος, δοκιμές είχε και στα άκρα της επίθεσης. Ο Φετφατζίδης αντί του Λάζαρου συγκεκριμένα και ο μοναδικός προβληματισμός που έχει η παρουσία του Φέτφα στην ενδεκάδα έχει να κάνει με το ότι θα χάσει σε ύψος ο Ολυμπιακός στις στατικές φάσεις. Μην ξεχνάμε ότι στην απέναντι πλευρά θα βρίσκεται σίγουρα ο Ποντένσε.

Πειραματίστηκε αρκετά ο Μαρτίνς στην τελευταία προπόνηση. Μέχρι και τον Χασάν δοκίμασε κάποια στιγμή, έστειλε μέχρι και τον Γκερέρο στα άκρα, αλλά όλα αυτά ενδεχομένως να έχουν να κάνουν με κάποιες σκέψεις ανάλογα με το πώς θα κυλήσει το ματς.

Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Και το πρωί της Πέμπτης (20/9) θα έχει ένα χαλάρωμα στο γήπεδο. Οπότε, δεν αποκλείεται εκεί να δείξει τα πλάνα του ο Μαρτίνς για το τι σκέφτεται πραγματικά να κάνει το βράδυ.

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι με Γιαννιώτη, Τοροσίδη (Ομάρ), Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Νάτχο (Μπουχαλάκη), Καμαρά, Φορτούνη, Φετφατζίδη ή Λάζαρο, Ποντένσε και Γκερέρο.

Την αποστολή αποτελούν οι Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Σα, Ελαμπντελαουί, Μερία, Τσιμίκας, Κούτρης, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Γκερέρο, Χασάν.

*** O Χοακίν ήταν να επισκεφθεί το Καραϊσκάκη και πριν από 12 χρόνια. Συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου 2006. Τότε ανήκε στην Βαλένθια, ωστόσο είχε μείνει εκτός αποστολής από τον Κίκε Φλόρες επειδή κρίθηκε ανέτοιμος. Τελικά, 12 χρόνια μετά θα πατήσει το χορτάρι του φαληρικού γηπέδου…


btm