• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ουζουνίδης: «Καθαρό μυαλό και νοοτροπία νικητή»
21/09/2018 18:10
Ουζουνίδης: «Καθαρό μυαλό και νοοτροπία νικητή»

Είναι γεγονός πως η εικόνα που είδε από την ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Άγιαξ, όχι μόνο δεν του άρεσε, αλλά τον εξέπληξε. Άλλωστε ήταν και η πρώτη ήττα της ΑΕΚ επί των… ημερών του.

Ωστόσο ο Ουζουνίδης, μιλώντας στην κάμερα της Nova, επανέλαβε αυτό που είπε και στους παίκτες του (και διαβάσατε στο Sport24) ήδη από τα αποδυτήρια του Γιόχαν Κρόιφ Αρένα.

Πως η ΑΕΚ πρέπει να μάθει απ’ όσα έγιναν στο ματς με τον Άγιαξ, να τα αφήσει πίσω της και να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι της Τούμπας. Ένα παιχνίδι που θα κριθεί στο καθαρό μυαλό, αλλά και τη νοοτροπία νικητή που θα πρέπει να βγάλουν οι παίκτες του. Ενώ ο Ουζουνίδης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Λουτσέσκου περί κλεμμένου πρωταθλήματος, όμως δεν μπήκε στην διαδικασία να δώσει απάντηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της ΑΕΚ:

«Είναι τόσο μικρό το διάστημα για το παιχνίδι της Κυριακής, που δεν έχεις χρόνο να μείνεις στο παιχνίδι της Τετάρτης. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για όλους μας. Κάποιες καταστάσεις που για πολλούς ήταν η πρώτη φορά. Ακόμα και μ’ αυτό το άσχημο αποτέλεσμα, υπάρχουν πράγματα να μάθεις και να γίνεις καλύτερος στη συνέχεια. Δεν μπορούμε να μένουμε στο καλό κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ή στο κακό του δεύτερου. Και από τα δυο πρέπει να μάθουμε και τα δυο πρέπει να τα αναλύσουμε. Είναι καλή η συμμετοχή. Όμως μέσα στο παιχνίδι, όσο καλός και αν είναι ο αντίπαλος, πρέπει να παρουσιάζεσαι ανταγωνιστικός. Το κάναμε μόνο για ένα ημίχρονο. Μπορούσαμε και παραπάνω. Όμως απ’ όλα μαθαίνεις».

-Είναι καλύτερα και από προπονήσεις:

«Μαθαίνεις να παίζεις και πιο γρήγορα. Είναι τέτοιοι οι ρυθμοί, που σε κάνουν να σκέφτεσαι και να παίζεις πιο γρήγορα. Είναι μεγάλη εμπειρία να παίζεις με μεγαθήριο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και μόνο να κερδίσεις έχεις απ’ αυτά. Δεν κερδίζεις μόνο από τα καλά αποτελέσματα, αλλά από καταστάσεις δύσκολες».

-Για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί:

«Σε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, δεν υπάρχει εύκολο ματς. Πρέπει να τα κερδίζεις όλα. Κανένα δεν είναι εύκολο. Πολλώ δε μάλλον, όταν αντιμετωπίζεις ομάδες με τις οποίες θα ανταγωνιστείς για την πρωτιά. Σωματική κούραση θα υπάρχει για όλους. Η προετοιμασία, είναι σε ψυχολογικό επίπεδο. Και εκείνο που θα κάνει την διαφορά, είναι το καθαρό μυαλό που θα έχουν οι παίκτες σ’ αυτά τα ματς».

-Για την επιστροφή του Λιβάγια, του Μπακασέτα και του Λόπες από την ευρωπαϊκή τιμωρία:

«Είναι σημαντικό το γεγονός πως αυξάνονται οι επιλογές και για την ενδεκάδα και για την διάρκεια του αγώνα. Είναι τρεις παίκτες σημαντικοί που έχουν βοηθήσει πολύ. Σίγουρα θα τους θέλαμε και στην Ευρώπη. Δούλεψαν στο διάστημα που ήταν στην Ολλανδία και πιστεύω θα είναι έτοιμοι».

-Για το ματς του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι:

«Ομάδες όπως η Τσέλσι ή η Μπενφίκα ή ο Άγιαξ, είναι ομάδες που βρίσκονται στην ελίτ. Και η κριτική γι αυτά τα παιχνίδια, πρέπει να είναι με βάση την πραγματικότητα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να ξέρουμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Και εμείς και ο ΠΑΟΚ είχαμε δύσκολα παιχνίδια. Με ομάδες άλλου επιπέδου. Αλλά δεν είναι κριτήριο το ματς με την Τσέλσι για την δυναμικότητα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που προσπαθεί να φτάσει στην κορυφή, που αγοράζει συνέχεια παίκτες. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο και πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει ομοιογένεια. Έχει προσθέσει και κάποιους παίκτες. Υπάρχει σεβασμός στον αντίπαλο. Ξέρουμε την δυναμικότητα του, όπως και ξέρουμε και εμείς πως μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

-Για την τακτική προσαρμογή από την Ευρώπη στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Όλη η δουλειά που έχει γίνει αυτό το διάστημα, είναι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε συνεχόμενα παιχνίδια. Τώρα πλέον κάθε παίκτης, γνωρίζει σε κάθε θέση που θα αγωνιστεί, τι πρέπει να κάνει. Ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετική ομάδα από τον Άγιαξ. Μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που ανταποκρίνονται οι ποδοσφαιριστές στο κομμάτι το τακτικό και την δουλειά που έχει γίνει. Υπάρχουν στιγμές που βλέπεις πράγματα που ζητάμε, αλλά υπάρχουν και στιγμές που βλέπεις πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν διαφορετικά.

Δεν είναι εύκολο να βρεις τον ρυθμό που θέλεις, όταν γίνονται συνεχώς αλλαγές, λόγω τραυματισμών ή τιμωριών. Όμως μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος. Η ΑΕΚ έχει παίκτες με το αίσθημα του νικητή. Και γι αυτό και με πείραξε το αποτέλεσμα της Τετάρτης. Διότι ξέρω πως η ΑΕΚ έχει παίκτες με εγωισμό. Και πρέπει να βελτιώσουμε την αντίδραση που είχαμε. Αν δεν είσαι καλά στο μυαλό, δεν μπορείς να λειτουργήσεις όπως πρέπει.

Όμως υπάρχει και το κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, που σταθήκαμε καλά. Απ’ όλα τα ματς μαθαίνεις. Όταν κερδίζεις, δεν πρέπει να μένεις μόνο στο αποτέλεσμα. Πρέπει να το αναλύεις. Το ίδιο και όταν χάνεις. Έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου και έχω εμπιστοσύνη στη νοοτροπία τους»

-Για το ενδεχόμενο να αιφνιδιάσει μια ομάδα την άλλη στην Τούμπα:

«Μπορεί να υπάρχει αιφνιδιασμός σε πρόσωπα. Όχι σε τακτικά κομμάτια. Εκεί δεν μπορείς να ξαφνιάσεις τον αντίπαλο. Από τότε που βρίσκεται ο κύριος Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, υπάρχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Και δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να μας αιφνιδιάσει. Ατομικά πάντα κάποιος παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά. Διότι και οι δυο ομάδες έχουν πολύ καλούς παίκτες. Και εκτός από το συνολικό τακτικό κομμάτι, υπάρχει η ατομικότητα του παίκτη».

-Για το αγωνιστικό πλάνο:

«Ένας προπονητής δεν αποκαλύπτει ποτέ το πλάνο. Πάντως ο Λιβάγια είναι σίγουρο πως θα παίξει».

-Για το αν είναι κλειδί η άμυνα:

«Σε όποιο επίπεδο και να παίζεις και με όποιον αντίπαλο, η καλή αμυντική λειτουργία, δείχνει την σοβαρότητα της ομάδας. Όμως υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν το απρόβλεπτο. Και ο ΠΑΟΚ και εμείς, έχουμε τέτοιους παίκτες».

-Για την δήλωση Λουτσέσκου περί κλεμμένου πρωταθλήματος:

«Δεν έχω να πω τίποτα. Ο κύριος Λουτσέσκου έχει τον δικό του τρόπο σκέψης. Δεν θα μπω στην διαδικασία να του αλλάξω σκέψη. Όταν κάποιος πιστεύει κάτι, ας το πιστεύει. Τον θεωρώ καλό προπονητή και έχει κάνει καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ. Εμείς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Εμείς δίνουν τα ερεθίσματα εντός γηπέδου, αλλά και εκτός γηπέδου».


btm