• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ο Νάτχο ακόμη θέλει χρόνο
21/09/2018 17:16

Πολύς ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για τις “αλλαγές που επιβάλλεται να κάνει ο Μαρτίνς στα χαφ”, όπως ακούγεται από αρκετά χείλη οπαδών του Ολυμπιακού.

Πράγματι, το ότι θα φτάναμε 20 Σεπτεμβρίου και θα βλέπαμε δίδυμο στα χαφ τους Μπουχαλάκη και Καμαρά, ήταν κάτι που δεν το πίστευε κανένας όταν συγκεντρωνόταν η ομάδα στον Ρέντη στις 15 Ιουνίου για πρώτη φορά για την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Οι Μπουχαλάκης και Καμαρά τράβηξαν μεγάλο κουπί από το ξεκίνημα της σεζόν, κερδίζοντας με το σπαθί τους τη θέση τους στην ενδεκάδα. Ειδικά ο Καμαρά αποτελεί μία από τις φετινές αποκαλύψεις.

Ο Μαρτίνς τους έριξε στη μάχη και κόντρα στην Μπέτις, αλλά αντικατέστησε άρον-άρον τον Κρητικό χαφ, φοβούμενος ότι αργά ή γρήγορα θα δεχόταν τη δεύτερη κίτρινη.

Ο Πορτογάλος λοιπόν έβαλε στο παιχνίδι τον Νάτχο, ο οποίος παραμονή του ματς είχε δοκιμαστεί δίπλα στον Καμαρά στην τελευταία προπόνηση και φαινόταν σαν να έθετε υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα. Όπως αποδείχθηκε όμως, δεν σκόπευε να τον ξεκινήσει…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ 90ΛΕΠΤΟ

Η αλήθεια είναι ότι στη διακοπή του Σεπτεμβρίου όταν πληροφορήθηκαν στον Ρέντη ότι ο Νάτχο έπαιξε δύο 90λεπτα με τη φανέλα της Εθνικής Ισραήλ, είχαν μία περιέργεια να δουν σε τι κατάσταση θα γυρνούσε στο προπονητικό κέντρο.

Βλέπετε, η εικόνα που υπήρχε για τον Νάτχο προτού πάρει το αεροπλάνο με προορισμό το Ισραήλ, ήταν ότι ήθελε ακόμη χρόνο για να βρεθεί στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, στον βαθμό που θα μπορούσε να διεκδικήσει φανέλα βασικού και να είναι ικανός για να βγάλει 90λεπτο.

Βεβαίως, εδώ γεννάται το ερώτημα: Πώς κατάφερε και έπαιξε σε δύο ματς σερί με την Εθνική του σε διάστημα τεσσάρων ημερών και δεν είναι ακόμη σε θέση να παίξει φουλ 90λεπτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού;

Όποιος είχε δει το παιχνίδι του Νάτχο στο φιλικό του Μπέλφαστ κόντρα στην Β. Ιρλανδία, είχε παρατηρήσει ότι πήγαινε… σβηστά σε όλο το ματς.

Πάντοτε παίζει ρόλο και η ενέργεια που απαιτείται σε ένα παιχνίδι και οι απαιτήσεις – συνθήκες των αγώνων.

Είναι διαφορετικό να παίζει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπέτις που θα τον τρέξει και διαφορετικό το Ισραήλ ένα φιλικό με τη Β. Ιρλανδία που έμοιαζε περισσότερο με αγγαρεία.

“ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ” ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΦ

Ο Νάτχο λοιπόν αναμένεται να είναι σε θέση να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα σε περίπου δύο εβδομάδες. Ίσως χρειαστεί να περάσει και η διαβολοβδομάδα με ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ. Ίσως στη διακοπή του Οκτωβρίου να βρεθεί σε μία κατάσταση που θα μπορέσει να παίζει δύο 90λεπτα συνεχόμενα σε διάστημα τριών-τεσσάρων ημερών.

Από την άλλη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Νάτχο έφερε μία ηρεμία με την είσοδό του στη μεσαία γραμμή αντί του Μπουχαλάκη. Μπορεί να μην έδειχνε σε θέση να ακολουθήσει στο 100% τον ρυθμό των Ισπανών, μπορεί να έδειχνε ξεκάθαρα ότι δεν είναι ακόμα στα καλύτερά του από πλευράς δυνάμεων, ωστόσο, έπαιξε με το μυαλό και την εμπειρία του “σουλουπώνοντας” κάπως την κατάσταση.

Ο Μαρτίνς ποντάρει στον Ισραηλινό χαφ σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι από τους παίκτες που έχει την ποιότητα να αποτελέσει τον “εγκέφαλο” των Πειραιωτών μέσα στη σεζόν. Ωστόσο, απαιτούνται λίγες μέρες υπομονής για να τον δούμε στο 100%.

ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ

Τα όσα αναφέρουμε έως τώρα δεν σημαίνει ότι ο Νάτχο δεν μπορεί να ξεκινήσει την Δευτέρα (24/9) κόντρα στον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη. Δεν αποκλείεται ο Πέδρο Μαρτίνς να του δώσει φανέλα βασικού.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ξεκινήσει, δεν σημαίνει ότι θα βγάλει με άνεση 90λεπτο. Πιο πιθανό θα φαντάζει το σενάριο να αντικατασταθεί γύρω στο 65ο λεπτό παρά να παίξει σε όλο το ματς.

Η ουσία είναι ότι ο Νάτχο δουλεύει καθημερινά πολύ στον Ρέντη και το παλεύει για να βρεθεί στα επιθυμητά ποσοστά αγωνιστικής κατάστασης, στην κατάσταση που πρώτα απ’ όλα θέλει ο ίδιος, στην κατάσταση που δεν το… κούναγε από την ενδεκάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Δέκα-δεκαπέντε μέρες θέλει ακόμη για να φτάσει στο 100%. Όχι περισσότερο…


btm