• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΕΛ, Παναθηναϊκός, Λίβερπουλ, Γιουβέντους μέσα στους «άχαστους» της Ευρώπης
24/09/2018 14:34

Όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν ξεκινήσει, ορισμένα έχουν προχωρήσει περισσότερο από κάποια άλλα και ήδη μαίνονται οι μάχες για την καλύτερη δυνατή εκκίνηση. Άλλωστε, όπως λέει η γνωστή ρήση “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” και όσο πιο δυνατά μπει μια ομάδα στη σεζόν, τόσο πιο γερές βάσεις θα έχει για την συνέχεια. Χτίζει χαρακτήρα, μέταλλο, αυτοπεποίθηση, στοιχεία αναγκαία για μια επιτυχημένη πορεία.

Το Sport24.gr αναζήτησε το τι γίνεται στα πρωταθλήματα των χωρών που βρίσκονται στο Top-20 του UEFA Ranking (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τουρκία, Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία, Ολλανδία, Ελλάδα, Κροατία, Δανία, Ισραήλ, Κύπρος, Ρουμανία), αναφορικά με το ποιες ομάδες δεν έχουν καμία βαθμολογική απώλεια.

Δεν είναι απλά αήττητες, αλλά δεν έχουν χάσει ούτε έναν βαθμό. Μέχρι στιγμής, έντεκα ομάδες το έχουν καταφέρει και οι τρεις εξ αυτών είναι στην Ελλάδα. Κανένα άλλο πρωτάθλημα δεν έχει πάνω από έναν “απόλυτο” πλην της Super League.

Βέβαια, η διαφορά δυναμικότητας δεν είναι η ίδια σε όλα τα πρωταθλήματα. Άλλος είναι ο βαθμός δυσκολίας στην Premier League και άλλη στη Super League, ενώ δεν έχει διεξαχθεί ο ίδιος αριθμός αγωνιστικών. Όπως και να ‘χει όμως, βγαίνει ένα πρώτο συμπέρασμα για το ποιες ομάδες έχουν ξεκινήσει δυνατά και θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο.

Η ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΕΛ είναι πρώτη με 12 βαθμούς με 4Χ4 και 6-0 γκολ, έχοντας κάνει τρομερή εκκίνηση. Να δούμε αν θα καταφέρει να συνεχίσει το ίδιο δυνατά. Στην Ελλάδα έχουν γίνει τέσσερις αγωνιστικές και το απόλυτο έχουν πετύχει οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός με τέσσερις νίκες. Ο “Δικέφαλος” έχει 7-1 γκολ και προέρχεται από το 2-0 απέναντι στην ΑΕΚ και το “τριφύλλι” 10-2 γκολ (νίκησε 3-0 τον Λεβαδειακό), ενώ ο Ολυμπιακός έχει 3Χ3 με 8-1 γκολ και κυνηγάει μια ακόμη νίκη στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο (19:30).

ΡΕΚΟΡ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUE

Στην Αγγλία, η Λίβερπουλ είναι πρώτη με απόλυτο έξι νικών σε ισάριθμα ματς, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ ξανά από καταβολής Premier League. Τελευταία φορά που έκανε τέτοια εκκίνηση, ήταν την σεζόν 1990-91, ενώ γενικά είναι μόλις η τρίτη φορά που έχει ξεκινήσει τόσο εντυπωσιακά το αγγλικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει σκοράρει 14 γκολ μέχρι στιγμής, έχει δεχτεί μόλις 2 και πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού. Φέτος, πείθει ότι έχει τα φόντα να αντέξει. Υπάρχει όμως πολύς δρόμος ακόμη και πολλοί μνηστήρες που ορέγονται την κορυφή. Η μάχη θα συνεχιστεί στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΠΗΡΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΒΕ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ

Η Γιουβέντους στην Ιταλία είναι μια κατηγορία μόνη της. Χάνει βαθμούς όταν… το θέλει και φέτος μετράει ήδη 5Χ5, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει αρχίσει να “πυροβολεί”. Δυο γκολ στην Σασουόλο, ένα στην Φροζινόνε και η “Γηραιά Κυρία” είναι ήδη μόνη πρώτη.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει σημειώσει 11 γκολ, έχει δεχτεί 4 και περιμένει σιγά σιγά και τα ντέρμπι με τους παραδοσιακούς της αντιπάλους στο Καμπιονάτο. Μέχρι στιγμής όμως τα πηγαίνει περίφημα και θέλει να φτάσει στο έβδομο σερί πρωτάθλημα, συνεχίζοντας την… συλλογή τροπαίων στην Ιταλία.

ΟΙ ΒΑΥΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ

Στην Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου έχει ξεφύγει για τα καλά και παίζει μπάλα μόνη της. Μετράει ήδη 4Χ4 με 11-2 γκολ και δείχνει ένα σκαλί πάνω απ’ όλους. Η ομάδα του Κόβατς έχει το καλύτερο υλικό, διαθέτει χημεία, διότι έχει κάνει λίγες προσθαφαιρέσεις και θα είναι θαύμα αν απειληθεί στην κούρσα τίτλου.

Χάνει βαθμούς με προεδρικό διάταγμα και φέτος μετράει μόνο νίκες στη Μπουντεσλίγκα. Να δούμε που θα σταματήσει το νικηφόρο σερί. Περισσότερο από δικά της λάθη χάνει βαθμούς, διότι έχει απόσταση από τις άλλες ομάδες.

Η ΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΛΛΟΙ

Κάτι αντίστοιχο με τους Βαυαρούς είναι και η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι ιδιοκτήτες των πρωτευουσιάνων σπαταλούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να χτίσουν μια ομάδα που θα κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης, στο Champions League ως τώρα δεν έχει γίνει υπέρβαση, αλλά στο Σαμπιονά δεν υπάρχει αντίπαλος.

Η Παρί μετράει ήδη έξι νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και 20-5 γκολ. Δύσκολα θα χάνει βαθμούς και προς το παρόν θέλει να χτίσει διαφορά για να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα την υπόθεση τίτλος. Δεν φαίνεται να μπορεί να απειληθεί.

ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ RED BULL ΠΑΕΙ “ΤΡΕΝΟ”

Τρομερή πορεία πραγματοποιεί η Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία, η οποία σε οκτώ αγωνιστικές έχει 24 βαθμούς, εν ολίγοις το απόλυτο με 20-6 γκολ. Η ομάδα της Red Bull είναι η καλύτερη στη χώρα και το αποδεικνύει περίτρανα σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ανάλογη πορεία κάνει και η Γιανγκ Μπόις στην Ελβετία, η οποία έχει 7Χ7 με 26 γκολ υπέρ και 5 κατά. Μπορεί στο Champions League να έχασε 0-3 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά στο πρωτάθλημα πάει… τρένο.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ Η PSV

Φοβερή και η Αϊντχόφεν, η οποία στο ολλανδικό πρωτάθλημα έχει 6 στα 6. Μάλιστα, προέρχεται από εντυπωσιακή νίκη με 3-0 απέναντι στον Άγιαξ, ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε κάνει επίδειξη δύναμης στην ΑΕΚ, επικρατώντας με το ίδιο σκορ.

Η PSV έχει σκοράρει 24 γκολ (μέσος όρος 4 ανά παιχνίδι) και έχει δεχτεί μόλις 3 στην Eredivisie. Ως τώρα κάνει τρομερή πορεία, να δούμε πότε θα σταματήσει το σερί της.


btm