• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΦΑΣΗ: Έτσι είδε όλες τις επίμαχες (ΗΧΗΤΙΚΑ)
09/10/2018 20:43
ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΦΑΣΗ: Έτσι είδε όλες τις επίμαχες  (ΗΧΗΤΙΚΑ)

Στην ανατρεπτική εκπομπή «Άκου τη φάση» του Super Sport fm 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις της 5ης αγωνιστικής και όχι μόνο.


ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΠΑΦΟΣ
«Ο αμυντικός της Πάφου ενώ είδε τον Ελουντού να κάνει προσποιήσεις, μη προλαβαίνοντας να τον μαρκάρει, μετακινήθηκε και του έφραξε τον δρόμο. Σωστά δόθηκε το πέναλτι. Του έβαλε φράγμα με επαφή, ενώ ο επιτιθέμενος δεν είχε χρόνο να αλλάξει διάδρομο. Ούτε καν διαμαρτυρήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Πάφου που έκανε την παράβαση. Ο Γιώργος Νικολάου ήταν σωστός. Είχε και άλλη μια φάση που ζήτησε χέρι η Νέα Σαλαμίνα. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι, όχι το χέρι στην μπάλα, δεν υπήρχε παράβαση. Ζήτησε και ένα πέναλτι η Πάφος στο 59΄. Δικαιούσαι να έρθεις σε επαφή με τον επιθετικό αλλά ο διαιτητής θα κρίνει αν ήταν ικανή η επαφή να τον ανατρέψει. Με ένα απαλό άγγιγμα έπεσε ο παίκτης της Πάφου και σωστά δεν δόθηκε το πέναλτι».

ΔΟΞΑ-ΕΝΩΣΗ
«Στην φάση του πέναλτι που κέρδισε η Δόξα. Έγινε σουτ με κατεύθυνση προς τα δίκτυα. Το χέρι του Μαισουράτσε ήταν ανοικτό και ανέκοψε την πορεία της μπάλας. Σε αυτή την περίπτωση ο κανονισμός λέει κίτρινη γιατί ήταν πίσω ο τερματοφύλακας.
Στην φάση του γκολ της ισοφάρισης της Ένωσης, ο τερματοφύλακας θεωρείται ότι ελέγχει την μπάλα όταν είναι μεταξύ των χεριών του, είτε την αγγίζει με οποιοδήποτε τμήμα των χεριών του. Στην προκειμένη περίπτωση είχε την παλάμη του πάνω στην μπάλα ο τερματοφύλακας και ήρθε ο επιθετικός και την λάκτισε χρησιμοποιώντας υπέρμετρη δύναμη του ποδιού έναντι του χεριού».
Γιατί δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός από τον διαιτητή;
«Ίσως να αντιλήφθηκε ότι η μπάλα παιζόταν. Ήταν και σε μια απόσταση από την φάση. Πιστεύω ότι αν την έβλεπε την φάση θα το ακύρωνε. Ήταν σημαντικότατο λάθος. Ήταν και σε λάθος θέση, έπρεπε να ήταν εντός περιοχής».
«Ζήτησε και ένα χέρι η Δόξα, ο ποδοσφαιριστής έβαλε το χέρι για να προστατευθεί, δεν θεωρείται παράβαση και σωστά δεν υπέδειξε παράβαση ο διαιτητής».
Για την απόδοση του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου…
«Ανεξαρτήτως του λάθους είχε σωστές θέσεις, έκανε το διαγώνιο του, εκεί που έπρεπε να σταθεί ήταν. Γενικά μου άρεσε. Η αντίληψη και συμπεριφορά του ήταν καλή. Θέλει δουλειά».

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΠΟΕΛ
«Το κάθε παιχνίδι έχει την ιστορία του. Ποτέ δεν περνά απαρατήρητο ένα τέτοιο παιχνίδι. Από τότε που μπήκε η Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» έγιναν δύσκολα τα παιχνίδια καθώς ο κόσμος ήταν κοντά» είπε αρχικά για το ντέρμπι και πρόσθεσε:
«Υπήρχαν και άλλοι παράγοντες για να γίνει υψηλού κινδύνου το παιχνίδι, με δυο προβληματικές αγωνιστικά και ουσιαστικά χωρίς προπονητές ομάδες» είπε αρχικά.

**«Στο πρώτο πέναλτι που κέρδισε το ΑΠΟΕΛ, ήταν μια φάση παράξενη. Αναπήδησε η μπάλα, πρόλαβε ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ να παίξει την μπάλα και έρχεται από πίσω ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης για να διώξει και βρίσκει το πόδι του αντιπάλου. Ήτα αχρείαστη παράβαση, αφού η μπάλα πήρε κατεύθυνση εκτός περιοχής. Ήταν στα τρεισήμισι και έδειξε αμέσως το πέναλτι. Έδειξε και σταθερότητα και έβγαλε και τις κίτρινες στις διαμαρτυρίες, ήταν σίγουρος για αυτά που είδε. Αν δεν ήταν σίγουρος θα πήγαινε δεξιά-αριστερά, ενώ αυτός ήταν αποφασιστικός και έμεινε σταθερός δείχνοντας ξανά το σημείο του πέναλτι. Είναι διεθνής διαιτητής, απέκτησε εμπειρίες, θα αποκτήσει και άλλες».

** «Στο πέναλτι που κέρδισε η Ανόρθωση. Το έδωσε αμέσως το πέναλτι. Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ έκανε καθυστερημένο τάκλιν. Το ότι χτύπησε η μπάλα στο χέρι του Βούρου δεν ήταν παράβαση, η παράβαση ήταν στα πόδια. Φλέρταρε και με πιο βαρετή ποινή ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ, ήταν στα όρια. Σωστά υποδείχθηκε το πέναλτι».

** «Στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε το ΑΠΟΕΛ, το ίδιο λάθος του παίκτη του ΑΠΟΕΛ πριν, το έκανε ο παίκτης της Ανόρθωσης και πήρε καθαρά τα πόδια. Σωστά υποδείχθηκε το πέναλτι. Δεν έδειξε κίτρινη αλλά σωστά υπέδειξε το πέναλτι».

** «Στην φάση με την κάρτα του Λαβόρδε έγιναν τρία λάθη. Για μένα ήταν πέναλτι και δεν δόθηκε. Το δεύτερο λάθος έχει ως εξής. Τους είπαν μην δείχνετε κίτρινες στις επαφές. Αγνοήστε το, δεν θεωρείται θέατρο. Το τρίτο λάθος ήταν η θέση του. Ο διαιτητής ήταν στο ημικύκλιο της περιοχής, ενώ η φάση έγινε πολύ αριστερά. Ο Σόουζα που μάρκαρε τον Λαβόρδε, έβαλε την πλάτη του στον διαιτητή και του έκοψε το οπτικό πεδίο. Δεν είδε το αριστερό χέρι του Σοουζα που έσπρωχνε τον Λαβόρδε και το έκρινε σαν θέατρο. Γι’ αυτό πήγε αμέσως με την κίτρινη».

** «Στο πέναλτι που ζήτησε το ΑΠΟΕΛ με τον Τάμαρι, στην αρχής της φάσεις και οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν αλληλοκρατήματα και αλληλοσπρωξίματα. Ο Εγγλέζου αντιλαμβανόμενος ότι με ελιγμό ο Τάμαρι πήγε να του φύγει, πήρε με το χέρι την φανέλα, τον έβαλε στο έδαφος και έπεσε από πάνω του. Χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία ο Νικόλας Εγγλέζου. Ήταν πέναλτι. Εδώ ατύχησε και ο βοηθός καθώς έβλεπε πλάτες των ποδοσφαιριστών».

** «Η αποβολή του Νικόλα Ιωάννου ήταν σωστή, σταμάτησε υποσχόμενη επιθετική ενέργεια και εφαρμόστηκε ο κανονισμός».

** «Αν δεν υπήρχαν τα δυο τελευταία λάθη που χάθηκαν λόγω οπτικού πεδίου ήταν πολύ καλός».

ΑΕΛ-ΑΛΚΗ
«Το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ προήλθε από ένα φάουλ εκτός περιοχής το οποίο δόθηκε και διαμαρτυρήθηκαν έντονα από πλευράς Αλκής. Ναι μεν έπαιξε την μπάλα αλλά με το άλλο πόδι πήρε παραμάζωμα τον επιθετικό».
Για τον διαιτητή Ανδρέα Αργυρού…
«Ήταν από τα πρώτα παιχνίδια του Ανδρέα Αργυρού. Θέλει δουλειά. Αρκετό περπάτημα στο γήπεδο. Μπορεί να μην τον βοήθησε και το παιχνίδι. Έδειχνε νωχελικός. Θα τον δούμε και σε άλλα παιχνίδια».

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
**«Στο πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια. Ήταν καθαρό το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια. Ο αμυντικός άνοιξε το χέρι και πήρε το χέρι του αντιπάλου. Αποσυντόνισε τον επιθετικό βγάζοντας τον εκτός φάσης. Σωστά πήρε κίτρινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας γιατί ο Νταρμπισάιαρ πήγαινε πλάγια. Αν ήταν κάθετος προς το τέρμα θα ήταν διαφορετικά όπως επίσης που ήταν ο δεύτερος αμυντικός. Αν ήταν κάθετος προς το τέρμα θα ήταν κόκκινη».

**«Στο 64΄ ο Σακέτι έκανε δυνατό πάτημα σε έναν αντίπαλο, είχε και κίτρινη κάρτα και πρέπει να προσέχει. Φλέρταρε με την κίτρινη μόνος του. Ίσως να ,ην είδε καλά το πάτημα ο διαιτητής».

**«Στο 5΄ ανακόπηκε σαν οφσάιντ ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, μια φάση στην οποία ήταν καλυμμένος».

** «Ανακόπηκε και η Ομόνοια σαν οφσάιντ στο 75΄. Πρέπει να ήταν καλυμμένος ο ποδοσφαιριστής. Οι οδηγίες είναι αν δεν είσαι σίγουρος μην το τιμωρήσεις. Ήταν σίγουρος και το έδωσε».

** «Ζήτησε και ένα πέναλτι η Ομόνοια στην τελευταία φάση του αγώνα. Δεν ήταν παράβαση. Αν δεν χτυπούσε στο χέρι του Στυλιανού θα χτυπούσε στο σώμα του, δεν θα περνούσε έτσι και αλλιώς η μπάλα. Που να το πάρει το χέρι; Τιμωρείται μόνο αν χρησιμοποιηθεί με δόλο για να ανακόψει την μπάλα».

Για την διαιτησία στο ΓΣΠ;
«Ήταν σε καλή μέρα ο Βασίλης. Ήταν ένα ντέρμπι, τα πήγε πολύ καλά».

ΕΡΜΗΣ-ΑΕΚ
**«Στο ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ στο 90΄ ήταν η λάθος υπόδειξη του βοηθού καθώς ήταν καλυμμένος ο Γιάννου. Ήταν ξαφνική αντεπίθεση, ήταν σε λάθος θέση ο βοηθός. Ήταν πιο μπροστά και η γωνία κλίσης του σε τέτοια περίπτωση βγάζει οφσάιντ των ποδοσφαιριστή».



btm