• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Έτσι ανέλυσε τις φάσεις ο Κυπριανίδης (ΗΧΗΤΙΚΑ)
23/10/2018 20:41

Ο Γιαννάκης Κυπριανίδης στην πρωτοποριακή εκπομπή «Άκου τη φάση» του Super Sport fm 104.0 ανέλυσε όλες τις φάσεις της 6ης αγωνιστικής


ΕΝΩΣΗ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Για την περιβόητη φάση του
fair play

«Είναι ένας άγραφος κανονισμός. Εφαρμόστηκε μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των ομάδων. Την βγάζω εκτός και μου την δίνει πίσω την μπάλα για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στην περίπτωση στο Παραλίμνι οι ποδοσφαιριστές δεν ήθελαν να το εφαρμόσουν και ο διαιτητής δεν μπορούσε να επέμβει. Ο διαιτητής είναι εκτός παιχνιδιού, δεν έχει καμιά δικαιοδοσία. Κάποιες ομάδες εξέδωσαν και ανακοινώσεις κατά καιρούς ότι δεν θα τηρούν fair play» είπε ο κ. Κυπριανίδης.

Από την εμπειρία σας, τι σας έδειξε εκείνη η φάση;

«Αυτό που μου έδειξε η φάση είναι η πίεση που έχουν οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης. Η Ένωση έδωσε την μπάλα σε κάποιες περιπτώσεις στο α΄ μέρος. Έτσι αποφάσισαν να παίξουν δικαίωμα τους».

**«Κάποιοι το χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει και σε κάποιο σημείο θα καταντήσουμε σαν τον βοσκό τον ψεύτη. Πρέπει να είναι σωστοί οι ποδοσφαιριστές καθώς σε κάποια στιγμή θα έρθει ένα σοβαρό συμβάν και δεν θα τηρηθεί το fair play νομιζόμενοι ότι κάνει θέατρο αυτός που είναι κάτω».

**«Υπήρχαν δύο παραβάσεις σε ένα φάουλ που ζήτησε η Ένωση στα όρια της μεγάλης περιοχής (ήταν εκτός). Ο βοηθός υπέδειξε την παράβαση αλλά ο διαιτητής Κυριάκος Χριστοδούλου το πήρε πάνω του. Είναι νεαρός, άπειρος αλλά πρέπει να σέβεται τον βοηθό του. Το τράβηγμα ήταν εμφανές, ο βοηθός είχε καθαρό οπτικό πεδίο και το υπέδειξε. Του είπε κάτω η σημαία και από εκείνο το σημείο δεν μπορούσε να επιμένει»

**«Ζήτησε ένα πέναλτι η Ανόρθωση με τον Κατσαράβα, είχε ένα εμπόδιο αλλά δεν ήταν ικανή η πρόσκρουση να τον ρίξει. Μόλις ένιωσε στην κοιλιακή χώρα το χέρι του αντιπάλου, αμέσως έπεσε. Ήταν πιο σωστή η απόφαση να μην δοθεί η παράβαση».

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ-ΕΡΜΗΣ

**«Σε μια φάση κόπηκε ο Απόλλωνας για οφσάιντ. Υπήρχε ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα σε θέση οφσάιντ και το αντιλήφθηκε αυτό. Αν ο βοηθός περίμενε θα έβλεπε ότι ήρθε ποδοσφαιριστής από πίσω καλυμμένος και πήρε την μπάλα. Αν περίμενε θα έπαιρνε σωστά την φάση. Δεν εφάρμοσε το wait and see»

**«Στην φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Απόλλωνας και έφερε και την αποβολή του ποδοσφαιριστή του Ερμή Κουατσίκα. Ήταν ένα εύκολο πέναλτι. Υπήρξε ένα ελαφρύ τράβηγμα αλλά είχε το περιθώριο ο επιθετικό να κινηθεί με την μπάλα. Αν ήμουν εγώ δεν θα το έδινα το πέναλτι. Το πέτυχε ο παίκτης να παραπλανήσει τον διαιτητή. Ήταν συγχρονισμένη η πτώση του. Όσον αφορά την κόκκινη, ήταν σε προφανή θέση ο επιθετικός και το παράπτωμα του αμυντικού εμπίπτει στην αποβολή. Βέβαια η ουσία ήταν το λάθος που δόθηκε το πέναλτι. Από την στιγμή που το υπέδειξε σωστά τον απέβαλε αλλά επαναλαμβάνω δεν έπρεπε να δώσει πέναλτι».

Για την βαθμολογία του διαιτητή…

«Αν ο παρατηρητής έχει την δική μου αντίληψη τότε πέφτει η βαθμολογία του 0,5. Ήταν λάθος και ήταν στα αρχικά στάδια του αγώνα».

**«Στο τρίτο γκολ του Απόλλωνα ο σκόρερ ήταν κατά 90-95% καλυμμένος».

ΑΕΚ-ΔΟΞΑ

** «Στην φάση του 66΄ φάνηκε καθαρά ότι ο Λουίς Κάρλος έκανε το φάουλ ετεροχρονισμένα, ήξερε ότι θα βρει πόδια. Είχε και κίτρινη και έπρεπε να προσέξει. Ήταν κλασική περίπτωση κάρτας ανεξάρτητα αν είχε ή αν δεν είχε κάρτα. Πήγε να παίξει πόδια. Σε εκείνο το 10λεπτο είχε χάσει φάσεις ο διαιτητής. Ανάμεσα στο 60΄-75’ του ασκήθηκε πίεση από την κερκίδα και τον πάγκο της ΑΕΚ λόγω του 0-0. Λίγο αργότερα ήρθε και το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Ο παίκτης το κέρδισε. Δεν υπήρξε επαφή, δεν φάνηκε τίποτα. Ο διαιτητής Κώστας Ψευδιώτης είχε την πίεση εκείνου του 15λέπτου που έχασε κάποιες φάσεις, υπήρξε αναβρασμός, μεταφέρθηκε στον διαιτητή η πίεση και έδωσε εύκολο πέναλτι. Είναι αδικαιολόγητος, ήταν εύκολη η φάση».

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΟΜΟΝΟΙΑ

**«Ζήτησε ένα πέναλτι στο ξεκίνημα η Ομόνοια, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γκολομπάρτ αλλά ήταν κολλημένο στο στήθος του».

**«Στο πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια, ήταν τόσο εμφανές που δεν χρειάστηκε ούτε επαναληπτική προβολή».

Για την απόδοση του διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους…

«Ήταν καλή η διαιτησία του Νικόλα Νεοκλέους. Αν θέλει να συνεχίσει πρέπει να δώσει συνέχεια σε αυτές τις εμφανίσεις. Μας έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και σε πιο δύσκολα παιχνίδια. Έχει όλα τα προσόντα να προχωρήσει, να μην ακούει τις σειρήνες από έξω, να είναι προσγειωμένος».

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ

**«Κοντά στο 68΄ ζήτησε κάτι η ΑΕΛ σε πέσιμο του Μακρή στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ. Η μπάλα φεύγει καθαρά από το πόδι του Αλωνεύτη. Ο επιθετικός έχασε την μπάλα, έχασε τον βηματισμό του και άρχισε να πέφτει προτού πλησιάσει ο Καρλάο. Στο πέσιμο χτύπησε στον Καρλάο. Δεν υπήρχε καμιά παράβαση και ήταν σωστή η απόφαση του Λούκα Σωτηρίου».

**«Για ένα επιθετικό φάουλ στον Γουίλερ της ΑΕΛ στο 87΄. Ήταν καθαρό φάουλ. Το χρονικό σημείο που ήταν η φάση ήταν αυτό που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ».

** «Στο φινάλε λανθασμένα ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ εναντίον του Μερκή αλλά δεν γίνεται ο Μερκής να ωρύεται με τόσο έντονο τρόπο, έπρεπε να δεθεί κίτρινη κάρτα. Λάθος και από τον διαιτητή και από τον Μερκή».


btm