• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ο άνθρωπος που πίστεψε στο… παραμύθι!
29/10/2018 18:15
Ο άνθρωπος που πίστεψε στο… παραμύθι!

Τα χειρότερα επιβεβαιώθηκαν και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει βυθιστεί στη θλίψη μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο ιδιοκτήτης της Λέστερ, Βιχάι Σριβανταναπράμπα, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που επέβαιναν στο ελικόπτερο το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες έξω από το King Power μετά τον ισόπαλο αγώνα της ομάδας με την Γουέστ Χαμ. Ο άνθρωπος που έκανε τον αδύνατο να πιστέψει ότι είναι δυνατός, ο άνθρωπος που έγραψε το ωραιότερο παραμύθι δεν ζει ανάμεσα μας…

 

Ήταν, Σάββατο 27/10/2018, λίγο μετά της 22:00 (ώρα Κύπρου), και εγώ ήμουν καθισμένος στον καναπέ του σπιτιού μου, κάνοντας… βόλτα στο διαδίκτυο, όπως συνηθίζω. Ήταν η -μαύρη- εκείνη ώρα που είδα ότι το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ, Βιχάι Σριβανταναπράμπα συνετρίβη έξω από το “King Power”, μετά το τέλος του αγώνα των αλεπούδων με την Γουέστ Χαμ. Τότε, χτύπησε το τηλέφωνο με ένα φίλο να καλεί για να μου πει τα δυσάρεστα νέα. Από αυτό καταλάβει κανείς πως συγκλόνισε τη κοινή γνώμη αυτή η είδηση.

 

Η Λέστερ δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση, δεν ήξερε κανείς ποιοί επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, και κατα βάθος δεν θέλαμε να ακούσουμε πως ήταν μέσα και ο άνθρωπος που… πίστεψε στα παραμύθια! Περνούσε η ώρα, και τίποτα. Έβγαλε ανακοίνωση ο δήμαρχος της πόλης, η αστυνομία, το νοσοκομείο όμως η ομάδα ήταν βυθισμένη στη… σιωπή. Δεν σας κρύβω, πως το βράδυ του Σαββάτου είχα βγει με την παρέα για ένα ποτό, όμως κάθε… τρεις και λίγο προσπαθούσα να μάθω νέα για το τραγικό συμβάν και αν υπήρξε κάποια ενημέρωση. Μάλλον, για να είμαι ακριβείς, δεν ήθελα να δω ότι ο Ταϊλανδός πρόεδρος της Λέστερ ήταν νεκρός. Είχαμε ενημερώσεις από το “ΒΒC”, τον “Guardian”, πολλοί δημοσιογράφοι είπαν  ότι ο Βιχάι ήταν νεκρός αλλά επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε.

 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, επιβεβαιώθηκαν οι… φόβοι και η Αγγλική ομάδα, ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της ήταν νεκρός. Μετά την ενημέρωση το… χάος. Συντετριμμένοι παίκτες, το “King Power” στα μαύρα όπως και ολόκληρη η πόλη. Ο Σμάιχελ (ο οποίος ήταν στη τραγική σκηνή με το ελικόπτερο και βοήθησε με δάκρυα στα μάτια)  με ένα τρομερό γράμμα τον “αποχαιρέτησε”. Δεν θα σταθώ στο ποιός ήταν ο Ταϊλανδός, όμως στο τι είχε κάνει.

 

Το 2010, “απέκτησε” τη Λέστερ έναντι 39 εκ. ευρώ και πίστεψε στο θαύμα. Η ακόμα καλύτερα, στο παραμύθι! Εξόφλησε χρέη 100 εκ. ευρώ, έδωσε 1 εκ. στο νοσοκομείο της ομώνυμης πόλης αλλά και στο πανεπιστήμιο και άλλα τόσα σε φιλανθρωπίες. Ήταν πλέον κομμάτι της, δεν ήταν ένας απλός πρόεδρος, αλλά άνθρωπος της κοινότητας! Το 2014 δήλωνε πως ήθελε να βάλει την ομάδα του στις Τοπ 5 της Πρέμιερ Λιγκ. Κάποιοι μπορεί και να γέλασαν όταν το είδαν. Όμως το 2016 γράφτηκε ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια του ποδοσφαίρου μας! Η Λέστερ του Ρανιέρι. του Βάρντι του Καντέ, του Μαχρέζ, του Σμάιχελ, ήταν πρωταθλήτρια Αγγλίας! Μας έδειξαν ότι μπορούμε να πιστεύουμε ακόμα στα παραμύθια! Η “τρελή” πορεία δεν είχε φρένο και ο Βιχάι ήταν ο πρώτος που το πίστεψε! Ο πρόεδρος της ομάδας, για να καταλάβετε για πόσο δέσιμο μιλάμε, είχε αγοράσει αυτοκίνητο σε κάθε ποδοσφαιριστή του, ενώ στον τελευταίο αγώνα… κέρασε όλο τον κόσμο στις εξέδρες μπύρα! Γιατί; Γιατί ήταν ένας από αυτούς! Έκανε συνεχώς πλάκα με τους παίκτες του και τους αγαπούσε σαν παιδιά του.

Δυστυχώς όμως, πλέον μάθαμε πως ούτε τα παραμύθια τελικά, έχουν όλα… happy ending.

 

Υ.Γ Δάκρυσε μέχρι και η αλεπού στο σήμα της Λέστερ.

 

Υ.Γ 2 Όλοι το 2016 συμπαθήσαμε την Λέστερ και θέλαμε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πλέον, δύο χρόνια μετά είμαστε όλοι πάλι μαζί της!

 

Υ.Γ 3 Το φως από την αστερόσκονη του “παραμυθιού” του Βιχάι, “έσβησε” μαζί του…

 

Θράσος Δημητρίου


btm